Araçlarda Telematik Ne İşe Yarar? Araçlarda Telematik Ne İşe Yarar? - 5sCarRental

Blog

Araçlarda Telematik Ne İşe Yarar?


Araçlarda Telematik Ne İşe Yarar?

Araçlarda Telematik Ne İşe Yarar?

 

İstanbul Havalimanı araç kiralama firması olarak merak edilen araçlarda telametik ne işe yarar? sorusu konusunda bir yazı ele aldık. Peki araçlarda telametik ne işe yarar? Detaylar bloğumuzda. 

 

Bilişim sitelerinde tanımlandığı üzere telematik, gerçek zamanlı izleme ve veri aktarma teknolojileri kullanan bir sistemdir. Bu sistemin araçlara yerleştirilmesiyle yerleştirilen aracın konum bilgileri, aracı süren kişinin kurallara uyup uymadığı ya da sürüş biçimi gibi bilgileri GPS aracılığıyla sistemi takip için programı kurulan bilgisayara yollamakta ve bu bilgisayarda kayıt altına alınmaktadır.

 

Bu sistem sayesinde yazılım teknolojisi ile kablo olmadan kurulan iletişim teknolojisi bir araya gelmektedir.

 

Telematik bilişim sisteminin otomotiv sektörüne sıçramasıyla anlatılan araç takip sistemi oluşturulmuştur. Telematik gibi sistemler İstanbul Havalimanı araç kiralama gibi işleri yerine getiren firmaların çok işine yaramaktadır. Telematik sisteminin yararları ve araçlarda telematik ne işe yarar? Sorusunun cevabı aşağıda anlatılacaktır.

 

 Araçlarda Telematiğin İşlevi Nedir?

 

Yukarıda anlatıldığı üzere asıl telematik zaten araçlarda kullanılmaktadır. Akıllardaki ilk soru olan araçlarda telematik ne işe yarar? Sorusunun cevabı ise şöyle açıklanabilir: Telematik sistemi aracı kullanan kişinin neredeyse her türlü hareketini algıladığı için aracının nasıl kullanıldığını ya da nerede olduğunu öğrenmek isteyen araç sahiplerinin veya İstanbul Havalimanı araç kiralamagibi işleri yürüten firmaların ilk seçeneği olmaktadır.

 

Telematik sistemi sayesinde aracı kullanan kişilerin hataları sonrasında gelen ani fren, ani hızlanma, arıza uyarısı, yüksek motor sıcaklığı, düşük akü voltajı, yüksek devir vb. uyarıların izleme yapan bilgisayarda görünümü sağlanmaktadır.

 

 Kiralık Araçlarda Telematiğin Varlığı Önemli Midir?

 

Yukarıda açıklanan araçlarda telematik ne işe yarar? Sorusundan sonra telematik sisteminin önem taşıdığı bir konunun anlatılması gerekmektedir. Telematik sistemi İstanbul Havalimanı araç kiralama gibi işler yapan firmalar tarafından daha çok kullanılmaktadır. Şayet araç kiralama işi yapan firmalar için araçlarının nasıl kullanıldığı ve sağlam olarak ellerine ulaşmış olması çok önemlidir.

 

Telematik sistemi sayesinde İstanbul Havalimanı araç kiralama gibi bir iş için aracını bir başkasına veren firma aracının nasıl kullanıldığını takip edebilecektir. Ayrıca araç hırsızlığı gibi suçlar için önlem almak telematik sistemi ile çok daha kolaydır. Böylece araçlar güvenle başkalarına kiralanabilecek ve aracın durumu da araç kiralama şirketi tarafından takip edilebilecektir.

 

 Kişisel Araçlarda Telematik Kullanılmalı Mıdır?

 

Telematik sistemi düşünüldüğünde akla gelen araçlarda telematik ne işe yarar? Sorusu açıklandıktan sonra bu sistemin sadece kiralık araç işi yapan firmalar tarafından değil kişisel araç sahipleri tarafından da kullanılıp kullanılamayacağı akıllara gelmektedir. Buna göre telematik sistemin işlevine bakıldığında sadece İstanbul Havalimanı araç kiralama gibi işleri yapan firmalar dışında kişisel araç sahiplerinin de kullanabileceği görülmektedir.

 

Şayet hırsızlık gibi suçlar kişisel araçlar için de gerçekleşmektedir. Bir kişi aracını koruma altına almak için bu sistemi aracına kurabilecektir. Ayrıca çocuğuna arabasını emanet eden bir ebeveyn için de uzaktan çocuğunun güvenliğinden emin olmak mümkün olacaktır.

 

Yani araçlarda telematik ne işe yarar? Sorusunun cevabı sadece teknik özellikler ile değil bu şekilde kişisel sebepler ile de açıklanabilecektir. Kişisel araçlarda telematik sistemin kullanılıp kullanılmaması sorusuna gelindiğinde ise bunun tamamen bir tercih meselesi olduğu ancak teknik olarak cevaplandığında kurulması gerektiği cevabı verilebilir.

 

 Telematiğin Avantajları

 

Yukarıda açıklanan araçlarda telematik ne işe yarar? Sorusundan sonra son olarak telematik sisteminin avantajlarından bahsetmek gerekecektir. Gerek kişisel araçlar için gerek ise İstanbul Havalimanı araç kiralama gibi işleri yürüten firmalar için aracını takip altında tutmak çok önemlidir. Telematik sistem ise tam manasıyla bu işlevi sağlamaktadır.

 

Yukarıda açıklandığı gibi telematik sistem sayesinde araç sistemsel olarak kontrol altına alındığı gibi kişisel olarak da kontrol altına alınabilmektedir. Bu kontrolü aracı üzerinde sağlamak isteyenler için telematik sistem en iyi çözüm olarak gösterilebilecektir.