Araçlarda Sürüş Modları Nelerdir? – Ucuz Araç Kiralama

Araçlarda Sürüş Modları Nelerdir? – Ucuz Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

Araçlarda Sürüş Modları Nelerdir? – Ucuz Araç Kiralama


Araçlarda Sürüş Modları Nelerdir? – Ucuz Araç Kiralama

Araçlarda Sürüş Modları Nelerdir? – Ucuz Araç Kiralama 

 

Çoğumuz araba satın alırken öncelikle fiyatına bakarız. Bütçemize uygun arabayı seçerken kullanırken harcayacağımız yakıt miktarını gözden kaçırabiliriz. Oysa aracın size gelişini ancak uzun vadede hesaplarsanız karlı veya karsız çıkacağınızı hesaplayabilirsiniz.

 

Örneğin dizel bir araç benzinli bir araçtan daha tasarruflu bir sürüş deneyimi sağlar. Bunun haricinde araçlarda sürüş modları da farklı modlarda ve konforda kullanıma imkan tanırken yakıt tasarrufu da sağlayabilmektedir. 

 

Araçlardaki Sürüş Modları 

 

Tüm bunları sadece araç alırken değil araç kiralarken de değerlendirmekte fayda var. Çünkü kullanacağınız sürüş modu ve yakıt tasarrufu aslında aracı kiralayacağınız fiyatı da belirler. Ucuz araç kiralama istiyorsanız araçlarda sürüş modlarına hakim olmanız gerekir. Pekiaraçlarda sürüş modları nelerdir?

 

 Comfort Sürüş Modu

 

Kiraladığınız aracı ilk çalıştığınızda araç muhtemelen comfort modunda bulunur. Başlat veya durdur seçenekleri mevcuttur. Ucuz araç kiralama isteyip konforundan vazgeçmeyenler için ideal bir sürüş modudur. Bir aracın comfort, yani adı üstünde konforlu olması demek temelde şu anlamlara gelmektedir:

 

Direksiyonun ağırlık yapmaması, elinizde rahat bir his vermesi,

 

Hareketlerin yağ gibi kaygan ve kolay olması,

 

Amortisörün yumuşak olması,

 

Genel olarak rahat bir kullanım deneyimi sunması,

 

 

Hepsinin bir arada olduğu sürüş moduna comfort sürüş modu adı verilir. Ucuz araç kiralama yapmış olmanız buna sahip olamayacağınızı göstermez. Hemen her araçta comfort modu vardır.

 

 Eco Sürüş Modu

 

Adından da anlaşıldığı üzere eco sürüş modu aracın diğer modlara göre ekonomik bir sürüş sağladığı moddur. Artan şehir trafiğiyle ve araba sayısıyla birlikte doğada karbon dioksit emisyonu artmaktadır. Bu da sera gazlarının artarak atmosfere ve çevreye zarar verdiği anlama gelmektedir. Kısaca eco sürüş modu sayesinde çevreye daha duyarlı olabilirsiniz. Çünkü bu mod yakıt tasarrufu sağlayarak tüketicinin cebini koruduğu gibi çevreyi de korur. 

 

Araç kiralama şirketlerinin çoğunda bu sürüş moduna sahip araçlar bulunur. Ucuz araç kiralama en kolay bu şekilde yapılabilir.

 

 Off Road Sürüş Modu

 

Bozuk ve engebeli yollarda sürüş deneyimi daha zor olabilmekte ve aracı zorlayabilmektedir. Off road modu sayesinde araçlar bu zor sürüşlerin üstesinden gelebilir. Ancak bu doğal olarak yakıta yansır. Aracın motoruna ekstra bir yük bindiği için birim zamanda harcanan yakıt miktarı artar. Doğaya ve cebinize biraz zararlı bir sürüş modu olmasına karşın engebeli arazilerde güvenli ve konforlu bir seyahat sunar.

 

Ucuz araç kiralama isteyenlerin çok tercih ettiği bir sürüş modu olmasa da bazı arazilerde kesinlikle kullanılması gerekir. Zaten her araçta bulunan bir mod değildir. Araç kiralama şirketlerinin araç portföyünde bu modun bulunduğu araçlar vardır. Kiralamadan önce mutlaka gidilecek bölge ve arazi önceden bilinerek yola çıkılmalı, gerekliyse off road modu bulunan araçlar tercih edilmelidir.

 

 Dynamic Sürüş Modu

 

Genellikle spor kasa araçlarda bulunan dinamik sürüş modu sayesinde daha sportif bir yolculuk yapılır. Direksiyonda bulunan kişiye oldukça dinamik ve aktif bir sürüş hissi verir. Aracın tepkileri oldukça hızlıdır. Hız tutkunlarının en sevdiği mod olan dynamic sürüş modu uzun yollarda oldukça keyifli bir yolculuk imkanı sunar. 

 

Dynamic sürüş modunun çok ekonomik bir çözüm olduğu söylenemez. Amortismana daha fazla yük bindiği için ve virajlarda kaymayı engellemek için ekstra çaba sarf edildiği için bu da yakıta yansır. Araç kiralama şirketlerinde hız tutkunu müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılamak için spor model pek çok araç bulunur. Ancak ucuz araç kiralama isteyen kesimin çok tercih etmediği görülür. Dynamic modu olan bir araç kiralansa bile eco modda kullanılarak tasarruf yapılabilir.

 

Hangi araç tercih edilirse edilsin birden fazla sürüş moduna sahip olabilir. Bunun için aracı kiralarken araç kiralama firmasına sormanızda fayda vardır.Ucuz araç kiralama yapıp yolculuğunuzun hangi safhasını hangi modda sürüş ile deneyimlemek istediğiniz size kalmış. Yola çıkmadan nasıl arazilerden geçeceğinizi bilirseniz sizin ve yolculuğunuzda size eşlik edenlerin daha keyifli yolculuk anıları olacaktır.