Araçlarda Paspas Kokusu Nasıl Giderilir?

Araçlarda Paspas Kokusu Nasıl Giderilir? - 5sCarRental

Blog

Araçlarda Paspas Kokusu Nasıl Giderilir?


Araçlarda Paspas Kokusu Nasıl Giderilir?

Araçlarda Paspas Kokusu Nasıl Giderilir?

 

Bir araç sahibiyseniz şikayet ettiğiniz noktalardan biri de paspas kokusu olabilir. Oldukça rahatsızlık verici olan paspas kokusundan kurtulmak için çeşitli yollar bulunuyor. Ucuz araç kiralama hizmetleri ile öne çıkan 5s CarRental firmamız ile araçlarda paspas kokusu nasıl giderilir? sorusunu cevaplandırdık. Araçlarda paspas kokusu nasıl giderilir? yazımızın size yardımcı olacağını umut ediyoruz.

 

 Araç Paspasları Ne Amaçla Kullanılır?

 

Araç içlerinden aksesuar ve koruma amacıyla kullanılan paspaslar, çeşitli şekil ve türlerde olabilir. Aracınızda mevcut taban döşemesi halıysa kauçuk paspas kullanmanız gerekebilir. Kauçuk gibi maddelerden yapılan paspaslar daha kolay temizlenir ve aracınızı temiz tutmanıza yardımcı olur.

 

Paspaslar aracınızın içine içecek dökülmesi durumunda da oldukça kullanışlıdır. Otomobilin orijinalliğini korumasında da rol oynar.

 

Fakat bize yararı olsun diye aldığımız paspaslar bazı durumlara sebep olabilir. Paspas kokusu bu durumların başında gelmektedir. Ucuz araç kiralama ve havaalanı araç kiralama gibi hizmetlerle öne çıkan firmamızla bu sorun üzerine eğildik. Araçlarda paspas kokusu nasıl giderilir? konusunda bir çözüme ulaşmak için paspasların sebep olduğu sorunları inceleyelim.

 

 Paspaslar Hangi Durumlara Sebebiyet Verebilir?

 

Aracınızdaki paspasın neden olacağı sorunların başında camların buğulanması gelir. Aracınızın içinde sebebini bilmediğiniz rahatsız edici bir koku varsa bunun da sorumlusu paspas olabilir. Genellikle küf kokusuna benzer şekilde meydana gelen paspas kokusunu görmezden gelmek oldukça zor olabilir. Bu durum genellikle kalitesiz veya kirli paspasların kullanılması ile ortaya çıkar.

 

5s CarRental olarak ucuz araç kiralama hizmetlerimizi verirken kaliteyi sizlerle buluşturuyoruz. Araçlarımızda kullandığımız tüm paspasların ve diğer parçaların temizliği dikkatlice yapılmaktadır. Bizden araç kiralarken araçlarda paspas kokusu nasıl giderilir? konusunu dert etmeyeceğinizi garanti ediyoruz.

 

 Araçlarda Bulunan Paspas Kokusunu Gidermek İçin Ne Yapılabilir?

 

Araçlarda paspas kokusu nasıl giderilir? sorusunun birden çok cevabı olabilir. Aracınızdaki paspasın neden kötü koktuğunu belirlemeniz ilk adımdır. Kokuya sebep olan durum belirlendikten sonra sıra uygun çözümü bulmaya gelmektedir.

 

Öncelikle aracınızdaki paspasın bütünlüğünü denetleyin. Paspasta yırtık, delik gibi durumlar varsa kullanmayı bırakmalısınız. Paspasın bütünlüğü iyi durumdaysa hijyen sorunları meydana gelmiş olabilir. Paspasınız halı ise sert bir fırça ile temizlemeniz oldukça iyi olacaktır. Kauçuk paspaslar arabanın dışına çıkarılarak su ve sabun ile yıkanmalıdır. Bu yöntemi halı paspaslar için de kullanabilirsiniz.

 

Paspaslarınızı yıkadıktan sonra materyali ister kauçuk, ister halı olsun kurumasını beklemeniz gerekir. Islak veya nemli paspaslar arabadaki kokuyu yok etmek yerine daha arttıracaktır. Temizlik de işe yaramıyorsa yeni ve daha kaliteli bir paspas seçmenin vakti gelmiş demektir.

 

Ucuz araç kiralama işlemleri sırasında en kaliteli paspasları kullanıyoruz. Konforlu bir yolculuk geçirmeniz için her detaya dikkat ediyor ve müşterilerimizi her daim öncelikli görüyoruz.

 

 Paspas Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

 

Araçlarda paspas kokusu nasıl giderilir? konusunu çözmek için yeni bir paspas almak kesin çözümdür. Fakat yeni alacağınız paspasta koku oluşmasını engellemek için bazı detaylara dikkat etmeniz gerekiyor.

 

Havuzlu paspaslar tercih etmeniz çok daha iyi bir seçenektir. Havuzlu paspaslar, paspasta biriken tozları içeride tutar ve arabaya yayılmasını engeller. Böylece aracınız çok daha temiz kalmış olur.

 

Ayrıca paspasa içecek dökülmesi durumunda havuzlu paspaslar içeceğin dağılmasını engeller ve arabanızı korur. Ucuz araç kiralama hizmeti alırken bu durumu danışarak havuzlu paspas tercih edebilirsiniz.

 

 Hangi Paspas Türünü Seçmeliyim?

 

İkinci önceliğiniz ise kolay yıkanabilir bir materyal seçmeniz olacaktır. Kauçuk paspaslar halılara göre çok daha rahat temizlenir. Ayrıca halı paspasları ne kadar temizleseniz bile içinde kir kalabilir. Bu yüzden kauçuk paspaslar daha avantajlıdır. Araçlarda paspas kokusu nasıl giderilir? sorununu çözmenin en kolay yolu doğru materyali seçmek olabilir.

 

Paspaslarınızı düzenli olarak temizleme konusuna da daha çok özen göstermeniz gerekir. Ucuz araç kiralama hizmetlerimiz sırasında her zaman araç hijyenine dikkat ediyoruz.