Araçlarda Motor Yağı Ne Zaman Değiştirilir? Araçlarda Motor Yağı Ne Zaman Değiştirilir? - 5sCarRental

Blog

Araçlarda Motor Yağı Ne Zaman Değiştirilir?


Araçlarda Motor Yağı Ne Zaman Değiştirilir?

Araçlarda Motor Yağı Ne Zaman Değiştirilir?

 

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama firması olarak motor yağı ne zaman değiştirilir? sorusu konusunda bir sizleri bilgilendirmek istedik. Peki motor yağı ne zaman değiştirilir? Detaylar için bloğumuzu okumaya devam edebilirsiniz. 

 

Aracın işleyişinde bir problemin meydana gelmemesi için motor yağı bakımı son derece önemlidir. Peki, motor yağı ne zaman değiştirilir? Bu sorunun cevabini bulmak için kesinlikle yapılması gereken ilk iş motor yağının işlevini anlamaktır. Motor yağı düşük sıcaklıklarda bile aracın kolay ve etkili çalışasını sağlamaktadır.

 

Araç kullanımının seyrek olduğu durumlarda yağ değişimi aksatılmaktadır. Bazı durumlarda ise aracın sık kullanılması sonucu yağ değişimlerinin aksatılması en büyük problemdir. Örneğin İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama şirketlerinden birinden araç aldınız. Almış olduğunuz aracın firması sağlam değilse muhtemelen motor yağı bitmiştir.

 

Bu durum sonucunda da yolda kalma ihtimaliniz artmaktadır. Ortalama her aracın düzenli olarak motor yağı değişimi yapılmalıdır. Yoksa derin ve detaylı araç arızaları karşınıza çıkabilir. Bunun için akıllara gelen motor yağı ne zaman değiştirilir? sorusunun cevabı önemlidir. Cevap olarak ortalama bir aracın on veya on beş bin kilometrede bakıma sokulması gerekir. Tabi ki bu bakımın en önemli özelliği motor yağının düzeyine bakılması olur. Motor yağı ise yılda en az bir kere değiştirilmelidir.

 

 Motor Yağı Nasıl Değiştirilmedir?

 

Motor yağının bakım suresi geldiği andan itibaren araçta bazı aksaklıklar meydana gelmektedir. Bu durumda akıllara motor yağı ne zaman değiştirilir? sorusu gelmektedir. Yaklaşık on bin kilometrelerde meydana gelen yağ değişimleri sayesinde aracınızın performansı artabilir.

 

Yağ değiştirme işlemi yapılırken kesinlikle el freni çekildiğinden emin olunuz. Yağ boşaltılırken sıcak yağ zararlı olduğu için bir süre bekleyiniz. Yeni koyulan yağın doğru miktarda ve düzeyde olması gerekmektedir.

 

Araç kiralamadan önce yağ değişimi olup olmadığını kontrol edin. Örneğin İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama işlemi yapılmadan önce yağın değiştiğinden emin olun.

 

 Motor Yağı Değişmesi Sonrasında Neler Olur?

 

Motorun verimini artmasını istiyorsanız kesinlikle yağ değişimini uygun yapmanız gerekmektedir. Bazı durumlarda çok az kullanılmasıyla bile yağ bitebilir. Yani nadir de olası motor yağı ne zaman değiştirilir? sorusunun cevabı değişmektedir. Fakat yapılan aştırmalara göre motor yağı değişen aracı n hız ve performans kalitesi belirgin olarak artmaktadır.

 

Dikkat edilmesi gereken diğer bir durumda araç kiralama işlemleri sırasında gerçekleşir. Yani İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama şirketlerinden araç almadan önce motor yağına bakınız.

 

 Motor Yağı Değişmemesi Sonucunda Ne olur?

 

Motor içerinde bulunana metalik parçaların ve diğer maddelerin sürtünerek aşınmasını engellemektedir. Motorun temiz kalması ve soğuma işlemlerinin sağlanması için beklenilmesi halinde daha kaliteli sonuçlar elde edilmektedir. Motor yağının değişmesi motoru baştan yapılandırmakla eş değerdir.

 

Motor arızalarından biri olan ısı problemleri sonucunda insanların aklına motor yağı ne zaman değiştirilir? sorusu gelmektedir. Fakat kimiz zaman ortaya çıkan sorunların motor yağıyla lakası yoktur.

 

Araç kiralama işlemleri sırasında kesinlikle araç hakkında tüm soruları sormalısınız. Yani İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama işlemi gerçekleştirdikten sonra yolda bile kalabilirsiniz. Yağ bitmesi durumunda yarı yolda kalabilir. Bu gibi durumlarla karşılaşılması durumunda kesinlikle kendimiz müdahale etmemeliyiz. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama şirketi ile iletişime geçerseniz sağlıklı sonuçlar meydana gelmesi mümkündür.

 

 Motor Yağı Kalitesi Nasıl Belirlenmelidir?

 

Motor yağı işlemi yapılırken kesinlikle kaliteli yağlar kullanılması gerekmemektedir. Kaliteli ve tecrübeli markalar ile çalışılması kesinlikle önemlidir. Eğer kaliteli malzeme kullanılmazsa bir süre sonra akıllara tekrara aynı soru gelir. Motor yağı ne zaman değiştirilir? Bu sorunlarla sık karşılaşılmaması için makalede yazanlara dikkat ediniz.

 

Ayrıca yapacağınız araç kiralama işlemleri sırasında motor yağının kalitesini sorun Kaliteli motor yağı kullanan firmalar arasında İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama bulunmaktadır.