Araçlarda Klima Gazı Dolumu Nasıl Yapılır?

Araçlarda Klima Gazı Dolumu Nasıl Yapılır? - 5sCarRental

Blog

Araçlarda Klima Gazı Dolumu Nasıl Yapılır?


Araçlarda Klima Gazı Dolumu Nasıl Yapılır?

Araçlarda Klima Gazı Dolumu Nasıl Yapılır?

 

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama firması 5s CarRental olarak araçlarda klima gazı dolumu nasıl yapılır? sorusu hakkında bir yazı hazırladık. Peki araçlarda klima gazı dolumu nasıl yapılır? Detaylar için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz. 

 

Araç sahipleri için olmazsa olmaz özelliklerden birisi de klima. Klimalar günümüzde sıklıkla kullanılan ve oldukça sevilen araç özelliklerinden. Fakat aracın her parçası gibi klimaların da düzgün çalışması için bakımının yapılması gerekiyor. Bakımı yapılması ve ilgilenilmesi gereken konulardan birisi de klima gazı dolumu. Gelin araçlarda klima gazı dolumu nasıl yapılır? sorusunu beraber cevaplayalım.

 

 Araç Klimaları Nasıl Çalışır? Klima Gazı Nedir?

 

Araçlarda klima gazı dolumu nasıl yapılır? Öğrenmeden önce genel olarak klimalar hakkında bilgi edinmek gerekir. İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama hizmetleri alırken bu bilgiye ihtiyacınız olabilir.

 

Araç klimaları araç içinde sıcaklığı ayarlamakla beraber havayı da temizler. Klimaların çalışma prensibi ise aslında oldukça basittir. Klima gazı olarak da bilinen R134a gazı, düşük sıcaklıklarda kaynamaktadır. Bu gaz klimalardaki soğutucu maddedir.

 

 Klimaların Tam Performans Göstermemesinin Sebepleri Nelerdir?

 

Klimalar bazen gerektiği gibi çalışmayabilir. Bu durumun birden çok sebebi bulunsa da en çok karşılaşılan sorun klima gazının azalmasıdır. R134a gazının klimada aldığı görevi anlatmıştık. Bu durumda bu gazın klima kullanıldıkça kaynayarak buharlaşacağını ve tükeneceğini düşünüyor olabilirsiniz. Fakat klima gazları normal şartlarda tükenebilen maddeler değildir.

 

Klima gazı tükenmeye ve azalmaya başlamışsa klima sisteminde bir sorun olduğu düşünülür. Klima gazının azalmasının en büyük sebeplerinden biri borulardaki kırıklar ve çatlaklardır. İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama hizmetlerimiz için her zaman bakımı yapılmış araçları kullanıyoruz. Böylelikle araç klimasında bir aksaklık varsa önceden fark ediyor ve sizin için düzeltiyoruz. 5s CarRental ile sıkıntısız bir araç yolculuğu geçireceksiniz.

 

Peki bakımı yapılmamış araçlarda bu durumla karşılaşırsanız ne yapmalısınız? Öncelikle klimalarda kullanılan tek bir gaz türü olmadığını söylememiz gerek. R134a gazı sıklıkla kullanılsa da modelden modele kullanılacak gaz türü de değişebilir. Örneğin eski araçlar için klimalarda R22 gazı sıklıkla kullanılır.

 

Klima gazları konusunda yeterli bilginiz yoksa, hangi gazı kullanmanız gerektiğini bilmiyorsanız bir teknik servise başvurmalısınız. Servislerde klimanızın ihtiyacına göre gaz dolumu yapılmakta, gaz türü ve miktarının ne olacağı belirlenmektedir.

 

 Klima Gazının Azaldığı Nasıl Anlaşılabilir?

 

Peki teknik servise giderek gaz dolumu yaptırmanız gerektiğini nasıl anlayabilirsiniz? Öncelikle klimanın dış kısmını iyice incelemeniz gerekiyor. Klimanın dışında karlanma varsa klima gazının azaldığını söyleyebilirsiniz. Karlanma gözlüyorsanız sırada araçlarda klima gazı dolumu nasıl yapılır? sorusu gelmektedir.İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama hizmeti sunan 5S CarRental ile bu soruyu cevaplayalım.

 

 Araçlarda Kliması Gazı Dolumu Nasıl Yapılmalıdır?

 

Araçlarda klima gazı dolumu nasıl yapılır? konusunu uzman ellere bırakmak en doğru tercih olacaktır. Çünkü bu uygulamanın araç bakımı ve klima hakkında bilgisiz kişilerce yapılması klimaya zarar verebilir. Bunun yerine imkanınız bulunuyorsa bir teknik servise gitmenizi öneriyoruz.

 

Teknik servisler öncelikle klimayı incelerler ve sorunun gazdan kaynaklandığını kesin olarak belirlerler. Klimada gazın azalmasına sebep olan arıza tamir edilir. Daha sonra sıra klima gazını doldurmaya gelir. Bu aşamada da aracınızın özellikleri göz önüne alınarak dolum işlemi yapılır. Bazı gaz türleri için klima gazının tamamen boşaltılması ve sonra tamamen doldurulması gerekebilir.

 

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama gibi hizmetler sunan firmamız klimaların bakımını eksiksiz tamamlamaktadır. Böylelikle siz değerli müşterilerine en kaliteli hizmeti vermektedir.

 

 5s CarRental İle Sorunsuz Yolculuk

 

5s CarRental, araçlarda klima gazı dolumu nasıl yapılır? sorusuna ihtiyaç duymamanız için çalışıyor. Sevgili müşterilerimiz için araçlarımızın bakımını yapıyor ve klimaları kontrol ediyoruz. Böylelikle İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama hizmetleri alırken aklınızda hiçbir soru kalmamasını amaçlıyoruz. Bizi tercih ederek sıkıntısız, huzurlu bir yolculuk geçirebilirsiniz.