Araçlarda Fren Neden Sertleşir? Araçlarda Fren Neden Sertleşir? - 5sCarRental

Blog

Araçlarda Fren Neden Sertleşir?


Araçlarda Fren Neden Sertleşir?

Araçlarda Fren Neden Sertleşir?

 

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama firması olarak sürücülerin merak ettiği araçlarda fren neden sertleşir? sorusu konusunda bir içerik hazırladık. Peki araçlarda fren neden sertleşir? Detaylar için bloğumuzu okumaya devam edebilirsiniz. 

 

Otomobil kullanıcılarının başına sıklıkla gelen sorunlardan biri araç freninin sertleşmesidir. Araçlarda fren neden sertleşir? hususuna ilişkin olarak bu durumun tek bir nedeninin bulunmadığını belirtmek isteriz. Örneğin, fren balatalarında değişim olması halinde fren pedalında sertleşme söz konusu olabilmektedir. Bahsedilen durum geçici bir durumdur.

 

Fren pedalında meydana gelen sertleşme sorunu 4 kilometre civarı yol aldıktan sonra kendiliğinden düzelebilecek bir durumdur; ayrıca 72 saat itibariyle de düzelebilecektir. 

 

Araç freni neden sertleşir? sorusuna ilişkin bu duruma neden olabilecek durumlar aşağıda belirtilmiştir. 

 

 Fren Hortumlarında Meydana Gelen Sızıntı 

 

Fren hortumlarında dışa doğru bir sızıntı olması halinde aracın fren pedalının sertleştiği görülmektedir. Bu durum genel olarak kötü araç kullanmaktan ötürü yaşanabilen bir durumdur. Kötü araç kullanımı peşi sıra aracın fren pedalında sertleşme meydana gelmesine neden olabilecektir. 

 

 Fren Hidroliğinde Meydana Gelen Azalma 

 

Hidrolik yağı, frenlerin yumuşak olmasını sağlamaktadır. Hidrolik yağı, motor kapağının altında bir kap içerisinde bulunmaktadır. Kullanıma bağlı olarak zaman içerisinde hidrolik yağının azalması söz konusu olabilecektir. Bu durum da araç freni neden sertleşir? sorusuna yanıt olacaktır. Diğer bir ifade ile fren pedalının sertleşmesine neden olabilecektir. Böyle bir durumun söz konusu olduğunda kolayca fark edilebilecektir. 

 

Motor kapağı altında bir kap içerisinde yer alan hidrolik yağı, kap içerisinde belirtilen çizgiye kadar dolu olmalıdır. Olmaması durumunda frende sertleşme olacaktır. Böyle bir durum söz konusu olduğunda aracınızı yetkili servisine götürerek hidrolik yağının güncellenmesini sağlayabilirsiniz. 

 

 Fren Hidrolik Hortumunda Meydana Gelen Arızalar 

 

Araç freni neden sertleşir? sorusunun yanıtından biri de fren hidrolik hortumlarıdır. Fren hidroliğini taşıyan hortumlarda sızıntı olması halinde fren pedalı sertleşebilecektir. Böyle bir durum var ise hortumların değişmesi sonucunda sorun çözümlenmiş olacaktır. 

 

 Fren Servosunda Meydana Gelen Arızalar 

 

Araç freni neden sertleşir? sorusunun bir diğer yanıtı da fren servosunun arızalanmasıdır. Öncelikle fren servosunun ne olduğunu açıklamak faydalı olacaktır. Fren servosu, fren pedalını yumuşatan ve fren kuvvetini artıran bir parçadır. Bu parça, motor kaputunun içerisinde, direksiyon hizasında yer alır. Büyük silindir şeklinde siyah bir parçadır. Bu parçanın arızalanması nedeniyle fren pedalının sertleşmesi söz konusu olabilir. 

 

Böyle bir durumun söz konusu olup olmadığını anlayabilmek için aracı durdurup frene basmanız yeterlidir. Motor çalışmadığında frene basılması halinde frenin sertleşmesi gerekir. Eğer bu olmuyor ise fren servosunda sorun olduğu değerlendirilebilir. 

 

 Fren Balatalarının Eskimesi 

 

Fren balatalarının değişim zamanı geldiyse de fren pedalının sertleşmesi durumu söz konusu olabilecektir. 

 

Bu durumu ortadan kaldırmak için aracınızı servise götürerek balataların değiştirilmesini sağlayabilirsiniz. 

 

 Fren Pedalının Sertleşmesi Halinde Ne Yapılmalıdır? 

 

Araç freni neden sertleşir? sorusunu yanıtladıktan sonra böyle bir durum yaşadığınızda ne yapabilirsiniz, bu konuya değinelim. Böyle bir durum ile karşılaştığınızda sakin olmalı ve vites düşürmelisiniz. Vites değişimi için uygun devirler geldiğinde değişiklik yapabilirsiniz. 

 

Bu durumda el freninin asla kullanılmaması gerektiği tavsiye edilmektedir. 

 

 Ankara Esenboğa Havalimanı Araç Kiralama Hizmeti

 

www.5scarrental.com.tr adresinden Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama kapsamında hizmet veren tüm araçlarımıza ulaşabilirsiniz. 

 

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama kapsamında ulaştığınız araçları karşılaştırabilir ve sizin için en uygun fiyatlarla araç kiralayabilirsiniz. Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama ile kiraladığınız aracı kullanmayacaksanız koşulsuz rezervasyonu iptal edebilme hakkına da sahip olursunuz. 

 

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama sayesinde araç sınıfına, araç markasına, aracın yakıt tipine, aracın vites tipine göre de seçimlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. 

 

Ankara Esenboğa havalimanı araç kiralama kapsamında son derece geniş kapsamlı araç listesi içerisinden dilediğiniz aracı seçmeniz ve bakımları düzenli yapılan araçları gönül rahatlığı ile kullanmanız mümkündür. 

 

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama kapsamında gereken belgeler de web sitemizde belirtilmektedir.