Araçlarda Far Ayarı Nasıl Yapılır? – Ankara Esenboğa Havalimanı Araç Kiralama Araçlarda Far Ayarı Nasıl Yapılır? – Ankara Esenboğa Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

Araçlarda Far Ayarı Nasıl Yapılır? – Ankara Esenboğa Havalimanı Araç Kiralama


Araçlarda Far Ayarı Nasıl Yapılır? – Ankara Esenboğa Havalimanı Araç Kiralama

Araçlarda Far Ayarı Nasıl Yapılır? – Ankara Esenboğa Havalimanı Araç Kiralama

 

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama firması olarak araçlarda far ayarının nasıl yapılması gerektiği konusunda bilgi vermek istedik. Peki araçlarda far ayarı nasıl yapılır? Detaylar bloğumuzda. 

 

Araçlarımız, yolculuklarımızı kolaylaştıran en önemli unsurlardandır. Güzel bir arabayla keyifli bir sürüş yapmak mümkün olacaktır. 5scarrental.com olarak biz size en güzel arabaları en uygun fiyatlarla sunmaktayız.

 

 Km Aşım Derdi Yok

 

Kiraladığınız araç kendi aracınız gibi sahiplenerek kullanmanızı sağlayacak bir teklifimiz var. Siz Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama yaptığınız takdirde km aşım derdiniz olmasın. Aldığınız benzin kadar kullanım hakkı sunan bir firmayız.

 

 Araçlarda Far Ayarı Nasıl Yapılır?

 

Güvenli bir sürüş yapmak için aracın ayarlarını da en doğru şekilde yapmak gerekir. En önemli konulardan birisi de far ayarının nasıl yapılması gerektiğidir.

 

Sürüş anında hem bizim güvenliğimiz hem de trafikteki diğer insanların güvenliği için çok önemli olan bir konu vardır. Görüş netliği. Görüşümüz kötü olduğu takdirde kabul edersiniz ki araç kullanmak zor hale gelir. 

 

Görüş açımızın oldukça net olması gerekir. Bu yüzden de far ayarımızı düzgün ve doğru bir şekilde yapmış olmamız gerekir. Sizde Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama yaparak görüş açınızı tehlikeye atmadan geceleri bile net sürüş keyfine ulaşabilirsiniz.

 

Far ayarı yapmak sanıldığı kadar da zor değildir. Eğer ciddi bir sıkıntısı yoksa kendiniz de rahatlıkla far ayarınızı yapabilirsiniz. 

 

Güvenlik açısından hiç bir bilgi birikiminiz mevcut değilse eğer ilk önce konu hakkında bilgi edinmelisiniz. Bir bilginiz yokken deneme yoluyla çözümlenebilecek bir sorun değildir.

 

Sizin Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama servisinden en iyi sonuçları alabilmeniz için size ücretsiz olarak online rezervasyon fırsatı da veriyoruz.

 

 Far Ayarı Yaparken Nerden Başlamak Gerekir?

 

Geceleri ya da az ışık bulunduğu zamanlarda, eğer ışık yetersizse farlarımızı açarız. Peki far ayarımızı yaparken neleri bilmeliyiz? Kiralamış olduğunuz Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama servisimiz size her türlü imkanı sunar.

 

Profesyonel olarak bir ayar gerçekleştirmek isterseniz eğer piyasada mevcut olan far ayarlama cihazlarını kullanabilirsiniz. Bu sizin daha kaliteli ve profesyonelce bir sonuç almanızı sağlar.

 

 Far Ayarı İçin Düz Bir Duvar

 

Far ayarı için öncelikle düz bir duvara ihtiyacınız olacak. Far ışıkları bilindiği üzere uzun ve kısa olmak üzere ikiye ayrılır.

 

Duvara farların geldiği yerden iki çizgi çizerek ayarla yaptıktan sonra araçla 10 metre geriye giderseniz far ışıklarınızın da 10cm aşağıya inmesi gerekir. Bu koordinatlar tam olarak geliştiği takdirde ayarınızı doğru yapmışsınız demektir.

 

 Görüş Açısı En Önemlisi

 

Far ışıklarının sizin görüşünüzü netleştirmesi en önemlisidir. Ancak ışıkların karşı tarafta bulunan araç kullanıcılarını da rahatsız etmemesi gerekir. 

 

Otomobilinizi Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama aracılığıyla kiraladığınız takdirde size aracınızı en konforlu şekilde teslim ediyoruz.

 

Trafikte siz bütün güvenlik detaylarına dikkat ediyor olsanız bile, diğer otomobil kullanıcılarından kaynaklanan sıkıntılardan dolayı sizde trafikte sorun yaşayabilirsiniz.

 

 Öncelik, Güvenli Yolculuk

 

Güvenli yolculuk için sizin tek başınıza dikkat etmeniz yeterli değildir. Trafikte sağlıklı bir akış sağlanması için bütün otomobil kullanıcılarının gereken özeni göstermesi gerekir.

 

İlk olarak Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama servisimiz sizin için en güvenli ve konforlu aracı sizin için sağlar.

 

 Far Ayarımızı Tamamlayalım

 

Far ayarı yapılırken aracın kendine has olan far eğim açısı kontrol edilir. Muhtemelen, büyük bir çoğunlukta olduğu gibi bu değer %1 olabilir. Yine de doğru bir sonuç alabilmek için kontrol etmekte fayda var. Farın üstündeki yazıyı kontrol ettiğinizde doğru bilgiye ulaşabilirsiniz.

 

Bütün ayarlarınız yapılı olarak Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama tarafından size teslim edilir. 

 

Son olarak güvenli ve kaliteli bir sürüş için bizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.