Araçlarda En Sık Yaşanan Arızalar Ve Çözümleri – İstanbul Havalimanı Araç Kiralama Araçlarda En Sık Yaşanan Arızalar Ve Çözümleri – İstanbul Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

Araçlarda En Sık Yaşanan Arızalar Ve Çözümleri – İstanbul Havalimanı Araç Kiralama


Araçlarda En Sık Yaşanan Arızalar Ve Çözümleri – İstanbul Havalimanı Araç Kiralama

Araçlarda En Sık Yaşanan Arızalar Ve Çözümleri – İstanbul Havalimanı Araç Kiralama

 

İstanbul Havalimanı araç kiralama ile araç kiralayan veya kendi aracı bulunan sürücüleri, araçlarda en sık yaşanan arızalar ve çözümleri hakkında bilgilendirmek istedik. 

 

Araç kullanan kişiler hayatlarında mutlaka en az bir arıza ile karşılaşmaktadırlar. Bu arızaların gerçekleştiği yerler ve parçalar çoğunlukla ortaktır. Araçların belirli kısımlarında sık olarak görülmektedir. Sık görüldüğü kadar bazen de oldukça basit çözümlere sahiptirler. Bu tür sorunlarla karşılaşmamak için İstanbul Havalimanı araç kiralama tarafından sizlere güvence verilmektedir. Peki araçlarda en sık yaşanan arızalar ve çözümleri nelerdir?

 

 Araba Gösterge Arızaları

 

Her araçta göstergeler bulunmaktadır. Bu araç göstergeleri herhangi bir bölümdeki arızaları tespit ederek sizlere uyarı vermektedir. Bu sürücüler için oldukça büyük bir kolaylıktır. Ayrıca güvenlik için de çok önemlidir. Bu ikaz lambalarının anlamlarını bilmek ve önlem almak sürücülerin güvenliği açısından önem taşımaktadır. Böylece kişilerin işi kolaylaşacaktır. İlgili lamba yandığı anda sürücü nerede sorun olduğunu anlayacak ve buna göre davranacaktır. Gösterge sorunları İstanbul Havalimanı araç kiralama tarafından karşılanmaktadır.

 

Burada bulunan lambaların anlamları bagaj, farlar, fren ya da cam sıvıları ile ilgili olabilmektedir. Ancak bu göstergelerde de sorunlar çıkabilmektedir. Işıklarda sorun olduğunu fark ettiğinizde aracınızı uzman kişiye göstermeniz gerekmektedir. Böylece gerekli küçük parçalar değiştirilerek bilgi almanız kolaylaşacaktır. Araç lambalarında İstanbul Havalimanı araç kiralama firmamızın özeni sebebiyle sorun yaşanmamaktadır.

 

 Araç Akü Arızaları

 

Araçlarda bir diğer sıkça karşılaşılan problem de aküdeki arızalardır. Bu sorun marşa basıldığı halde aracın geç hareket etmesinden anlaşılabilmektedir. Aracın geç hareket etme durumunun nedeni akünün bitmesi ya da aküde farklı bir tür arıza olduğu anlamına gelebilmektedir. Akünün bitme sebeplerinden biri aracın uzun süre çalıştırılmamasıdır. Bunun yanı sıra farların uzun süre açık tutulması da buna sebeptir. İstanbul Havalimanı araç kiralama firmamız araçların akü kontrollerini yapmaktadır.

 

Eğer akünüz yolda bittiyse başka bir araçtan akü aktarımı yapılabilmektedir. Bu aktarım akü kolları ile gerçekleştirilmektedir. Bu tür sorunları yaşamamak için akünüzün bakımını düzenli olarak yaptırmalısınız. Gereken durumlarda ise yeni bir takım akü alınmalıdır.

 

 Klima Arızaları

 

Araçlarda klima ile ilgili problemler de sıkça görülmektedir. En büyük sorunlar ise klimanın ısıtmaması ya da soğutmamasıdır. Bunlar arasında klima açıldığı halde soğutmuyorsa, nedeni klima gazının eksikliğidir. Ayrıca diğer bir neden olarak klima fanı da bozulmuş olabilmektedir. Gaz bitmiş de olsa, klima fanı da bozulsa mutlaka uzman kişilerden yardım alınmalıdır. Klima arızaları ile İstanbul Havalimanı araç kiralama firmamız ile kiraladığınız araçlarda karşılaşmayacaksınız.

 

Bu tür problemlerin dışında klimanın çalışmasını sağlayan tuşta tıkanma mevcutsa klima açılıp kapanmayabilmektedir. Klimanızın bakımını düzenli olarak yapmadığınız takdirde kir ve tozlar sebebiyle tıkanma da yaşanacaktır. Bu nedenle düzenli olarak klimanızı ve radyatörünüzü temizlemeniz gerekmektedir. Bu tür sorunlara İstanbul Havalimanı araç kiralama firmasında karşılaşılmamaktadır.

 

 Debriyaj Arızaları

 

Diğer bir sık yaşanan arıza türü ise debriyaj arızalarıdır. Bunlardan biri de debriyaj sertliğidir. Debriyajın parçalarının zarar görmesi ya da telinin kopması gibi durumlar bunun nedeni olabilmektedir. Paslanma gibi durumlarda debriyaj içi yağ kullanılarak sorun çözülebilmektedir. Eğer kopmuş tel var ise telin değiştirilmesi için mutlaka teknik destek alınması gerekmektedir. 

 

 Debriyaj ile ilgili bir diğer sorun ise debriyaj balatasıdır. Debriyaj balatasının ömrünü aracın kullanım süresi belirlemektedir. Bunun belirtileri; frene mesafesinin artması, debriyaj titremesi ya da fren balatasından ses gelmesidir. Bu durumda da mutlaka servisten balatanın değiştirilmesi rica edilmelidir. İstanbul Havalimanı araç kiralama firmamız araçların bakımlarını tam ve eksiksiz olarak yapmaktadır. 

 

 Motor Arızaları

 

Bu tür arızalar arasında en sık karşılaşılan motorun çok ısınması ya da güç kaybetmesidir. Soğutma suyunun bitmesi durumu ya da vantilatör kayışının kopması ısınmaya neden olabilmektedir. Motorun güç kaybetmesi de araçtan fazla ses çıkmasına ve yakıtı daha fazla tüketmesine neden olmaktadır. Bu tür durumlarda mutlaka uzman kişilere başvurulmalıdır.