Araçlarda Elektrik Kaçağı Nasıl Bulunur? Araçlarda Elektrik Kaçağı Nasıl Bulunur? - 5sCarRental

Blog

Araçlarda Elektrik Kaçağı Nasıl Bulunur?


Araçlarda Elektrik Kaçağı Nasıl Bulunur?

Araçlarda Elektrik Kaçağı Nasıl Bulunur?

 

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama firması olarak bugünkü yazımızda araçlarda elektrik kaçağı nasıl bulunur? sorusu hakkında bir içerik ele aldık. Peki araçlarda elektrik kaçağı nasıl bulunur? Detaylar için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz. 

 

Bir yere gitmek üzere aracınıza bindiğinizde, aracın çalışmaması oldukça rahatsız edici bir durumdur. Aracın çalışmamasının ise pek çok nedeni söz konusu olabilir. Bunlardan biri de farları açık unutmadığınız halde akünün bitmiş olmasıdır. Herhangi bir şekilde farları açık unutmadığınız halde aracınızın aküsü nasıl bitti? 

 

Durup dururken biten bir akünün nedeni, aküden kaynaklı bir sorun, şarj dinamosundan kaynaklanan bir arıza ve/veya elektrik kaçağından kaynaklanan bir sorun olabilecektir. 

 

 Araçlarda elektrik kaçağı nasıl bulunur? sorusunun yanıtlarını aşağıda bulabilirsiniz. 

 

Araçlarda elektrik kaçağı nasıl bulunur? sorusunun yanıtının en basit yolu bir ölçüm aleti, diğer bir ismi ile bir multimetre almak olacaktır. 

 

Ölçüm aleti özetle, akım, gerilim ve direnç ölçümünü gerçekleştirebilen bir ölçüm cihazıdır. Ölçüm aleti sayesinde kolaylıkla ve de çok uygun bir fiyata aracınızdaki elektrik kaçağını bulmanız mümkün olacaktır. Ölçüm aleti edinme durumunuzun bulunmaması halinde ise aracınızın ampullerinden birini sökmek suretiyle de elektrik kaçağı kontrollerini yapmanız mümkün olacaktır. 

 

Araçlarda elektrik kaçağı nasıl bulunur? sorusu için yöntemlerin nasıl uygulandığına bakalım. 

 

 Ampul ile Kontrol Yapma 

 

Bu şekilde bir kontrol için 5 watt’lık bir ampule ihtiyacınız olacaktır. Yeri gelmişken belirtelim, aracın tavan lambaları genellikle 5 watt olmaktadır. 

 

Bu şekilde bir kontrol yaparken öncelikle aracınızı tamamen stop ettirip anahtarı da üzerinden çıkarmalısınız. Sonrasında aracınızın aküsünün artı kutup başını sökmeniz gerekecektir. Artı kutup başını söktükten sonra kutup başı ile kablosunun arasına bahsedilen 5 watt gücündeki ampulü yerleştirmelisiniz. Bu işlem neticesinde ampul yanarsa arabanızda bir elektrik kaçağı olduğunu anlayabilirsiniz. 

 

Ölçüm Aleti (Multimetre) ile Kontrol Yapma 

 

Bu kontrol için de öncelikle yapmanız gereken aracınızı tamamı ile stop durumuna getirip anahtarı da üzerinden çıkarmaktır. 

 

Bu husus oldukça önemlidir. Herhangi bir maddi-manevi bir zarar ile karşılaşmamak için buna önem vermeniz gerekecektir. 

 

Sonrasında bu kez akünüzün eksi kutup başını çıkarmanız gerekecektir. Aracınızın akü eksi kutup başını söktükten sonra ölçüm aletinin maşasını akünün eksi kutbuna takmalısınız. Sonrasında ise ölçüm aletinin uç kısmını da eksi kutup kablosuna dokundurmalısınız. 

 

 Ölçüm aletinin lambası yanıyor ise aracınızda bir elektrik kaçağı var demektir. 

 

 Araçlarda elektrik kaçağı nasıl bulunur? Konusunda tüm detaylar yukarıdaki gibidir. 

 

 Araçta Elektrik Kaçağı Nasıl Tamir Edilir? 

 

Araçlarda elektrik kaçağı nasıl bulunur? Sorusunu yanıtladıktan sonra sıra geldi tamire. Bunun için size önerebileceğimiz en güvenli yöntem aracınızın yetkili servisi ile görüşmeniz olacaktır. 

 

Eğer araç tamirinden anlıyorsanız ve araçta kısa devre olduğunu fark ettiyseniz öncelikle sigorta panelindeki sigortaları tek tek sökmekle işe başlayabilirsiniz. Sigortalardan birini söktüğünüzde kısa devre ortadan kalkıyorsa oraya yoğunlaşmanız gerekmektedir. 

 

 İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama Hizmeti

 

www.5scarrental.com.tr adresinden İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama çerçevesince hizmet veren tüm araçlarımıza ulaşabilirsiniz. 

 

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama dahilinde ulaştığınız araçları kıyaslayabilir ve sizin için en uygun ücretlerle araç kiralayabilirsiniz. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama ile kiralamış olduğunuz aracı kullanmayacaksanız koşulsuz iptal edebilme hakkınız da mevcuttur. 

 

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama sayesinde araç sınıfına, aracın markasına, aracın yakıt tipine, aracın sürüş tipine göre de seçimlerinizi yapabilirsiniz. 

 

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama kapsamında oldukça geniş kapsamlı araç listesinden istediğiniz aracı seçmeniz ve her türlü bakımları her daim yapılan araçları korkmadan kullanmanız mümkündür. 

 

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama kapsamında gereken belgeler de aşağıda belirtilmektedir.