Araçlarda Egzoz Bakımı Nasıl Yapılır? Araçlarda Egzoz Bakımı Nasıl Yapılır? - 5sCarRental

Blog

Araçlarda Egzoz Bakımı Nasıl Yapılır?


Araçlarda Egzoz Bakımı Nasıl Yapılır?

Araçlarda Egzoz Bakımı Nasıl Yapılır?

 

Araçlarda içten yanmalı olan fosil yakıtlar sıkıştırılan hava ile çalışmaktadır. Motorun çalışabilmesi pistonların hareketiyle olmaktadır. Supaplar açıldıktan sonra motorun silindiri yukarı aşağı hareket ederek hava ve yakıtla dolduktan sonra güç elde edilmektedir. Bu mekanizmanın çalışması sonucunda birtakım gazlar ortaya çıkmaktadır. Bu gazlar dışarı atılmazsa motor boğularak çalışmaz duruma gelir. İşte tam bu noktada devreye giren egzoz boşaltım sistemine benzetilerek araçtaki o kötü havanın atılmasını sağlar. Bu sayede aracın motoru rahatlatmaktadır. Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama firması 5s CarRental olarak bu yazımızda egzoz bakımı nasıl yapılır? sorusunun cevabını konusunda detaylı bilgi verilecektir.

 

Sistem araçta bulunan bütün bileşimleri sorunsuz hale getirmektedir. Araçlarla alakalı web sitelerinde en çok arama olarak egzoz bakımı nasıl yapılır? diye araştırma yapmışlardır. Egzoz araç için en önemli işlevdir. Zararlı olan gazların boşaltma işlevini üstüne alan egzozlar motorun sağlıklı çalışmasını sağlamaktadır. Araçlarda egzoz bakımı nasıl yapılır? ve çevreye olan duyarlılığı nedir? diye bakıldığı zaman şu açıklamaları yapabiliriz:

 

Egzozlar çevrenin sese duyarlılığını azaltarak araçların sesini kısarlar. Sisteminde yer alan bazı parçaları ise atmosfere yayılmakta olan zararlı gazların en az biçime indirilmesinde rol oynar. Yolcuların konforlu seyahati ve çevrede oluşan yoğun gürültüleri kısarak seyahatini rahatlatmaktadır.

 

 Egzoz Ve Araç Performansı

 

İçten yanmalı araçlarda egzoz bakımı nasıl yapılır? diye bakıldığı zaman egzozu oluşturan temel parçaların birbirleriyle uyum içerisinde çalışması için bir hasara uğramaması gerekmektedir. Eğer bir hasara uğrarsa aracın performansı düşerek bazı aksaklıklar meydana getirebilir. Araç yapısı tabanda bulunduğu için olası bir çarpmada hasar alması oldukça yüksektir.

 

 Egzoz Bakımı

 

Aracınızın periyodik bakımını yaptırdığınızda egzoz sistemini de kontrol ettirmiş olursunuz. Bunun dışında özel olarak yapmanız gereken bir şey yoktur. Egzoz horultusu duyulduğu zaman normalin daha dışında olan bu horultu egzozun sisteminde yer alan bir şeylerin ters gittiğini göstermektedir. Buda akılda soru işareti bırakmakta ve sürücüler egzoz bakımı nasıl yapılır? diye merak etmektedir. Bilmeyen veya egzoz bakımı nasıl yapılır? diye aklına gelmeyen birçok vatandaş genellikle sorun teşkil ettiğinde aracı servise götürmektedir. Egzoz bakımında mutlaka profesyonel kişilerden yardım alınmalıdır. Bir yetkiliye veya güvenli olan servislere araç egzoz bakımını yaptırmak oldukça önem teşkil etmektedir. Böylelikle aksi bir sorunla karşılaşma ihtimali yarıya inmektedir.

 

Egzoz Neden Tıkanır?

 

Egzoz borusunun tıkanma sebeplerini şu şekilde sıralayabiliriz: 

 

Motorunuzun  yıpranmış ve eski olması,

 

Kaçak ve kalitesiz yakıt kullanımı,

 

Yakıt sistemindeki arızaların giderilmeyişi,

 

Yıpranmış ,eski veya yanlış buji kullanımı,

 

Oksijen sensörünün verimli çalışmaması

 

Araç motorunun hararet yapması.

 

Egzoz Tıkanırsa Ne Olur?

 

Kullanım şeklinize bağlı olarak aracınızın egzoz sisteminde korozyon yani atıklar  oluşabilir. Genelde arka kısımdaki susturucularda başlayan korozyon, ön susturuculara kadar ilerleyebilir. Yeni araçlarda egzoz delinmesi pek görülmez ama korozyon başlamışsa ve aracınızı servise götürmediyseniz egzoz delinmesi durumu ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

 

Egzoz borusundan yüksek derecede sıcak hava çıkıyorsa egzoz borusunun delindiğini anlayabiliriz. Sıcak hava fren ve yakıt borularına doğru ilerlemesi ciddi sonucu ciddi arıza oluşabilir.z

 

 Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama Hizmeti

 

Samsun'un havalimanı merkezine çok az uzaklıkta olan ulaşımın en yakın tarafa konumlandırıldığı Samsun Çarşamba Havalimanı’dır. İç dış hatlarda terminali bölümleri olan havalimanı bölgesinde Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama hizmeti de verilmektedir. Hizmet detay kapsamına bakıldığı zaman 5s CarRental kaliteli ve avantajlı kiralama işlemleri ile daima müşteri memnuniyetine odaklanmaktadır. Günlük haftalık ve aylık olarak Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama hizmetinde fiyat seçeneği üzerinden güven içerisinde yararlanılabilir.

 

Tatil süresi boyunca araç sıkıntısı yaşamak istemeyenler için Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama olarak verilen hizmette kalite ön planda tutularak lokasyonlu güvenilir hizmet seçenekleri ön plandadır. Hizmet detayının kaliteye dayandırıldığı Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama firması olarak her fiyata uygun araç kiralama hizmeti değerli elemanlarının güler yüzlü ve sıcakkanlı olmasıyla en çok tercih edilen araç kiralama firması olarak bulunmaktadır.

 

 Araç Kiralama İşlemleri Nasıl Yapılır?

 

Araç kiralama işlemlerinde müşteriler için sunulan www.5scarrental.com adresi platformundan ücretsiz rezervasyon yapabilir, 0850 360 06 55 numaralı destek hattından iletişime geçerek detaylı bilgi alarak ve rezervasyon da oluşturabilirsiniz. Böylelikle aracın teslim alınacağı zaman Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama yapmak için vakit kaybetmeden işlemleri kolay bir şekilde hallederek tatilin keyfini çıkarabilmeniz mümkün hale gelmiştir. 7/24 hizmet sağlayan Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama hizmeti sunan firmada ofis çalışanları tarafından çevre hakkında da küçük çapta bilgiler de edinilebilir.