Araçlarda Deri Koltuk Bakımı Nasıl Yapılır? Araçlarda Deri Koltuk Bakımı Nasıl Yapılır? - 5sCarRental

Blog

Araçlarda Deri Koltuk Bakımı Nasıl Yapılır?


Araçlarda Deri Koltuk Bakımı Nasıl Yapılır?

Araçlarda Deri Koltuk Bakımı Nasıl Yapılır?

 

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama firması 5s CarRental olarak araçlarda deri koltuk bakımı nasıl yapılır? sorusu konusunda sizleri bilgilendirmek istedik. Peki araçlarda deri koltuk bakımı nasıl yapılır? Detaylar için bloğumuzu okumaya devam edebilirsiniz. 

 

Lüks araçların vazgeçilmezi deri koltuk kaplamaları çok kaliteli ve havalı gözükse de diğer koltuk kaplamalarına göre daha özenli temizlik gerektirmektedir. Bu nedenle deri koltukların bakımı özenle ve dikkatli olarak yapılmalıdır. Deri kaplamalar sadece lüks araçlarda bulunur diye bir kaide olmadığından bu tür kaplamaları tercih edenler araçlarının koltuklarını deri kaplamayla kaplatabilirler.

 

Ancak unutulmamalıdır ki deri kaplama bakım isteyen bir kaplama türüdür. Aslında bu nedenle de deri kaplamalı koltukları olan araçlar kullanırken gerek kişisel araçlar olsun gerekse İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama gibi işler yürüten firmaların kiralık araçları olsun maksimum dikkat gerektirmektedir.

 

Kullanırken dikkatli davranılırsa deri koltuklar bakımlı gözükecek ve temizlenmesi de kolay olacaktır. Deri koltuklar yapısı gereği çok kısa sürede kokuyu ve kiri içine çeker. Bu nedenle sık ama dikkatli temizlenmesi gerekir. Deri koltuklu araç kullanırken bu bilgilerin farkında olarak araç kullanıldığında temizliği ve bakımı da çok daha kolay olacaktır.

 

Her şeye rağmen deri koltuk bakımının masraflı ve zor olduğunun bilinmesinde fayda vardır. Araç satın alırken ya da İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama gibi işleri yürüten firmalardan araç kiralarken bunun bilincinde olarak deri koltuklu araç satın alınmalı ya da kiralanmalıdır. Bu bilgiler doğrultusunda araçlarda deri koltuk bakımı nasıl yapılır? sorusunun cevabı aşağıda anlatılacaktır.

 

 Araçlarda Deri Koltuk Bakımı Nasıl Olmalıdır?

 

Yukarıda da anlatıldığı üzere deri koltuklar özenli ve masraflı bakım gerektirir. Bu durum kişisel araçlar ile İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama gibi işler yürüten firmalardan kiralanan araçlar arasında farklılık gösterebilir. Ancak fahiş harcamalar yapmak istemeyenlerin bu tarz araçları dikkatli kullanmaları gerekir. Kişinin kendi aracı deri koltuklu ise bu durumda arabanın içinde sigara ya da alkol kullanmamaya, herhangi bir yiyecek yememeye dikkat etmeli ve oluşabilecek herhangi bir aksilik için her an hazır olmalıdır.

 

Söz konusu kiralık bir araç ise dikkat maksimum seviyeye çıkarılmalıdır aksi halde fahiş harcamalar yapmaya hazırlıklı olmak gerekir. Önemli sorulardan biri olan araçlarda deri koltuk bakımı nasıl yapılır? sorusundan sonra bir diğer önemli soru bu koltukların nasıl temizleneceğidir. Bu sorunun cevabı ise aşağıda açıklanacaktır.

 

 Araçlardaki Deri Koltuklar Nasıl Temizlenmelidir?

 

Bir kişi kendi deri koltuklu aracını kendi temizlemek zorunda kalabileceği gibi İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama gibi ihtiyaçlarda kiralanan araçlardaki deri koltukları da temizlemek zorunda kalabilir. Bu durumda aşağıda açıklanacak olan adımlar sırayla uygulanmalıdır.

 

Süpürme 

 

 

Temizliğin ilk aşamasında koltukların süpürülmesi gerekir. Şayet, araçlarda deri koltuk bakımı nasıl yapılır? sorusunun cevabı en dikkatli temizliği de beraberinde getirmektedir. Süpürme aşamasının gereği deri koltuğun üzerinde kolayca oluşabilecek tozlardan gelmektedir. Ne yapılırsa yapılsın derilerin özelliği gereğince toz oluşacaktır. Bu tozların sonraki aşamalarda deriye yapışmaması için sonradan içeriye toz girmeyecek bir ortamda ince uçlu bir elektrikli süpürge ile koltuklar dikkatlice süpürülmelidir.

 

Silme

 

Süpürme işlemi itinayla tamamlandıktan sonra nemli bir sünger ile deri koltuklardaki kirlerin temizlenmesi gerekir. Bu aşamada çok uğraş gerektirecek kirler olmadığı sürece herhangi bir temizleyici kullanılmamalıdır. Çok fazla bastırmadan süngerle kirden arındırma işlemi yapılır. Böylece araçlarda deri koltuk bakımı nasıl yapılır? sorusunun temizlik aşamasının ikinci bölümü de tamamlanmaktadır.

 

Deri Temizleyici Kullanımı

 

Süngerle kirden arındırma işlemi tamamlanınca işin masraflı olan kısmı gelmektedir. Bu da bir deri temizleyici edinme gereksiniminden gelmektedir. Bu masraflara girmemek için özellikle İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama gibi ihtiyaçlar sebebiyle edinilen araçlarda maksimum itinalı davranmak gerekmektedir.

 

 Deri temizleyiciyi kullanmadan önce derinin ufak bir bölümünde deneme yapılmalıdır. Bu deneme renk atması olup olmayacağını gözlemlemek içindir.

 

Durulama

 

Deri temizleyici kullanıldıktan sonra ıslak havluyla deri koltuklar köpürtülmelidir. 15 dakika köpüklü olarak beklettikten sonra dikkatle durulama işlemi yapılmalıdır.

 

Deri Nemlendirme

 

Durulamadan sonra araçlarda deri koltuk bakımı nasıl yapılır? sorusunun temizlik kısmındaki bir masraflı ve özen gerektiren kısmı daha gelmektedir. Güzel bir durulamadan sonra satın alınmış olunan deri nemlendiricisi ile deri kaplama yumuşatılmalıdır. Son olarak güneş kremi sıkılarak çatlamalara karşı önlem alınmalıdır. Böylece deri koltuk bakımı tamamlanmış olacaktır.