Araçlarda Bulunması Gereken Malzemeler – İzmir Adnan Menderes Havalimanı Araçlarda Bulunması Gereken Malzemeler – İzmir Adnan Menderes Havalimanı - 5sCarRental

Blog

Araçlarda Bulunması Gereken Malzemeler – İzmir Adnan Menderes Havalimanı


Araçlarda Bulunması Gereken Malzemeler – İzmir Adnan Menderes Havalimanı

Araçlarda Bulunması Gereken Malzemeler – İzmir Adnan Menderes Havalimanı Araç Kiralama

 

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama hizmet alan veya kendi aracı bulunan sürücüleri araçlarda bulunması gereken malzemeler hakkında bilgilendirmek istedik. 

 

Araç içerisinde birçok bulunması gereken malzeme bulunmaktadır. Listeyi kişiden kişiye değiştirebilirsiniz. Ancak trafik kurallarınca hedeflenmiş ve zorunlu tutulan araç gereçler bulunmaktadır ki bu malzemeleri bulundurmayan sürücüler muayeneden geçemez ve bunun dışında trafik cezası yemektedirler. 

 

Araçlarda bulunması gereken malzemeler siz sürücüleri, sizin için değerli olan canlıları ve araç dışındaki canlıları korumaktır. Bu araç gereçlere bu zamana kadar ihtiyacınız olsun ya da olmasın bulundurmak zorundasınız. 

 

 Hususi Araçlar İçerisinde Bulundurulması Gereken Belgeler

 

Araç ruhsatı

 

Sürücü belgesi

 

Her yıl yenilenmesi zorunlu olan trafik sigortası

 

2 yılda bir yapılan özel otomobillere mahsus olan muayene belgesi

 

Yılda iki defa ödenen taşıt vergisinin ödendiğine dair verilen dekont

 

Eğer yaptırılmış ise araç kaskosu

 

Hususi Araçlar İçerisinde Bulundurulması Gereken Malzemeler

 

İlk Yardım Çantası

 

Hiç bir sürücünün başına gelmesinin istenmediği kazalar sonucunda yaralanmalar olması durumunda araç içerisinde bulunan ilk yardım çantaları sayesinde kaza alanına yetkililerin gelme süresi sırasında sürücülerin ya da ilk yardım dersi almış kişilerin anlık yardımını sağlanmaktadır. 

 

Çanta içerisinde, iki adet büyük boy sargı bezleri, bir kutu Hidrofil gaz steril, 3 adet üçgen sargılar, 1 adet flaster, 1 adet antiseptik solüsyon, 10 adet çengelli iğne, 1 adet esmark bandajı, 1 adet küçük makas, 10 adet yara bandı, 1 adet turnike, 1 adet alüminyum yanık örtüsü, 1 adet el feneri, 2 çift tıbbi eldiven bulundurulmalıdır. 

 

Örneğin bir yolcu Ankara ilinden İzmir iline uçuş yolculuğu yaptıktan hemen sonra İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama işlemi yapmak isteyebilir. Bu durumda İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama firmalarının kendi bünyesinde bulunan araçları arasında ilk yardım çantasız bir araç bulundurmamalıdır. 

 

Sürücü İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama işlemi yaptırdıktan sonra sürüş sırasında kaza yapabilir ya da bir kaza anına tanık olabilir. Bu durumda İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama işlemi yaptığı aracın içerisinde ilk yardım çantası yok ise insani görevini yerine getiremez. 

 

Yangın Söndürücü

 

Araç içerisinde ve sürücünün yanında 1 kilogram ağırlığa sahip bir yangın söndürücü bulunması zorunludur. Yangın söndürücüler araç içerisinde iken her hangi bir aksaklık sonucu araçta oluşabilecek bir yangının güvenli bir şekilde söndürülmesi için önem arz etmektedir. 

 

Aynı örnek üzerinden hareket edecek olunur ise yolcu aracı İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama şirketlerinden herhangi birinden yapması sonrası trafiğe çıkması sonrası belirli bir süre sonunda aracın kaputundan duman çıktığını ve aracın sorun çıkardığını fark etmesi durumunda çok fazla zamanı bulunmamaktadır. 

 

Aracı kiralamış olduğu İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama​​​​​​​ şirketi eğer ki yangın söndürücü bulundurmamış ya da araçtaki yangın söndürücüyü sürücünün çok kolay ulaşamayacağı örneğin bagaja yerleştirmiş ise sürücü aracı ve araç içerisinde bulunan canlı cansız ne varsa tehlikeye atmak durumunda kalabilir. 

 

Üçgen reflektör

 

Araç içerisinde en az 2 adet yansıtıcı yüzeye sahip olan yerde dik bir şekilde durabilecek bir üçgen reflektör bulundurmak durumundadır. Bu reflektör araç arızası sırasında aracınızı yol üzerinde bir yere park etmek durumunda kalırsanız yardım gelene ya da çözüm bulana kadar diğer sürücülerin bu konuda dikkatli bir sürüş sağlamasını ve size çarpmasını ya da başka kötü bir senaryo ile karşı karşıya kalmamasını sağlamaktadır. 

 

Kriko, Bijon Anahtarı, Seyyar Lamba

 

Araç içerisinde kriko, bijon anahtarı ve seyyar lamba bulundurulmak zorundadır. 

 

Zincir, Çekme Halatı

 

Kış aylarında araçların herhangi olumsuz bir durumda kalmasını engellemek amaçlı zincir araç içerisinde bulundurulmak zorundadır. Çekme halatı ise yolda kalmış bir aracın başka bir araç ile çekilme durumunu sağlamakta olup çok güçlü ve kopması zor bir halattır. 

 

Araç kiralama işlemi yapan sürücü İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama işlemi yapmış olduğu firmaya bu malzeme eksikliklerini belirtmelidir. Bu durumda İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama işlemi yapan şirketlerin kontrol etmesi şarttır.