Araçlarda Boya Ve Değişen Parçalar Nasıl Anlaşılır? – Ankara Esenboğa Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog


Araçlarda Boya Ve Değişen Parçalar Nasıl Anlaşılır? – Ankara Esenboğa Araç Kiralama

 

İkinci el araç alımlarında dikkat edilmesi gereken birçok nokta vardır. Ayrıca alıcı kişilerde araçlara dair şüpheler de bulunabilmektedir. Araçların değişen boya ya da parçaları olup olmaması da bu konulardan biridir. Değişen parça ve boya konusunda dürüst davranmayan bazı satıcılar sebebi ile bu durum önem kazanmaktadır. Daha sonra çıkabilecek arıza ve diğer sorunların olmaması için önlem alınmalıdır. En erken şekilde tespit edilmelidir. Bu konuda Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama hizmeti ile otomobil kiralarken araçlarda değişen ve boya olup olmaması konusunda dikkatli bilgi almalısınız. 

 

 Araçlarda Boya Nasıl Anlaşılır?

 

Boyanmış bir parça ya da aracı anlamak boyayan kişiye göre değişmektedir. Eğer boyayan kişi acemi ise boyanan yer kendini bariz olarak belli edecektir. Bunu ilk bakışta dahi fark edebilirsiniz. Kötü işçilik ile boyanmış bir parça ya da araç, orjinali ile çok fazla ton farkı göstermektedir. Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama firmaları araçlarını sürekli yeniledikleri için bu durumlarla karşılaşmazsınız. Ancak iyi işçilik bulunan yerler için daha dikkatli bakılmalıdır. Bu durumda püf nokta birleşim yerleridir. Birleşim yerlerindeki ton farklarını inceleyerek de bunu tespit edebilirsiniz.

 

Kaynak izi çok tanınan bir izdir. Eğer birleşme noktalarında kaynak izine benzer şekilde boya kalıntıları oluşmuş ise o kısım boyanmış demektir. Ülkemizde bu durumları anlamak diğer bölgelere göre biraz daha zordur. Bu yüzden daha farklı yollar denenmesi gerekebilmektedir. Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama firmalarından araba kiralamadan önce otomobil hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz güvenli olacaktır.

 

 Boya Ölçüm Cihazı

 

Boyanan parça ya da aracı anlamanın çok daha kolay bir yöntemi vardır. Bu da boya ölçüm cihazı kullanarak tespit etmektir. Boya ölçüm cihazı aracın boya kalınlığını ölçmektedir. Böylece sonradan yapılan değişimlerden kalan izler ile durum tespit edilmektedir. Diğer yöntemlere göre hem daha kolay hem de daha güvenilirdir. Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama ile kiraladığınız arabaların boyalı olup olmadığını yetkiliye sorarak öğrenebilirsiniz. 

 

Boya ölçüm cihazı ile tespit edebilmek için bu cihaz hakkında bilgiye sahip olunması gerekmektedir. Bunun nedeni her model ve marka boyanın farklı kalınlıklara sahip olabileceğidir. Ayrıca araç modelleri de farklı tip boyalar kullandığı için araç modellerine göre de değişiklik gösterebilen bir durumdur. Sonuç olarak kişilerin bu iş hakkında uzman şahıslar ile iletişime geçmesi daha uygun olacaktır. Bu konuda oto ekspertizlerden yardım alabilirsiniz. Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama firmaları bu konuda güvenli olacaktır.

 

 Değişen Parça Nasıl Anlaşılır?

 

Araçlarda en fazla karşılaşılan durumlardan bir diğeri de parça değişimleridir. Kaza ya da başka sorunlar sonucunda ortaya çıkan büyük zararlar bazen yalnızca parça değişimiyle düzeltilebilir. Araç satın alırken parçalarının orjinal olup olmaması da birçok açıdan çok önemlidir. Hem fiyatta değişim gösterebilecek hem de güvenlik açısından farklılık yaratabilecek bir durumdur. Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama firmalarından araç kiralarken düşük kilometreli araçları tercih etmeniz güvenliğiniz açısında önemli olacaktır. 

 

 Kir ve Su İzleri

 

Araç satın alırken parça değişimlerini tespit edebilmenin de bazı yöntemleri vardır. Bunlardan biri kir ve su izleridir. Kir ve su izlerini takip ederek parça değişimlerini tespit edebilirsiniz. Bunun için aracın çok fazla kullanılmasına da gerek yoktur. Araç yalnızca bir ya da iki ay kullanılmış dahi olsa dikkatli bakarsanız oluşmuş izleri fark edebilirsiniz. Eğer araçta parça değişimi olmuş ise değişmiş kısımlarda bu izler çok daha az olacaktır. Hatta hiç olmadığı durumlar da vardır. Birleşim noktalarına bakmak iyi bir yol olacaktır. Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama ile araç kiraladığınızda otomobili bu şekilde kontrol edebilirsiniz.

 

 Metal İzleri

 

Parça değişimi tespitinde bir diğer yöntem ise metal izlerine bakmaktır. Bu konuda Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama firmalarından kiraladığınız arabalar sıklıkla değiştirildiği için güvenli bir şekilde araba kiralayabilirsiniz. Parça değişimi öncesi ya da esnasında ufak çizikler meydana gelmektedir. Birleşim yerlerinden bu izleri takip ederseniz değişen parçaları tespit edebilirsiniz.