Araçlarda Amortisör Değişimi Ne Zaman Yapılmalı? Araçlarda Amortisör Değişimi Ne Zaman Yapılmalı? - 5sCarRental

Blog

Araçlarda Amortisör Değişimi Ne Zaman Yapılmalı?


Araçlarda Amortisör Değişimi Ne Zaman Yapılmalı?

Araçlarda Amortisör Değişimi Ne Zaman Yapılmalı? 

 

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama firması 5s CarRental olarak araçlarda amortisör değişimi ne zaman yapılmalı? sorusu hakkında bir yazı hazırladık. Peki araçlarda amortisör değişimi ne zaman yapılmalı? Detaylar için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz. 

 

Araçlarda amortisör değişimi ne zaman yapılmalı? konusunu açıklamadan evvel amortisörün ne olduğunu açıklamak faydalı olacaktır. Peki amortisör nedir? 

 

 Amortisör Nedir?

 

Amortisör, sürüş sırasında yüzeyin engebeli olmasından ötürü araçlarda oluşabilecek sarsıntı şiddetinin etkisini düşürmek, daha hafif şekilde hissedilmesini sağlamak için kullanılan yağ pompaları şeklinde tanımlanabilecektir. Amortisörler, sarsıntı ile oluşan enerjiyi dönüştürmektedirler. 

 

 Amortisörün Görevleri Nelerdir? 

 

Araçlarda amortisör değişimi ne zaman yapılmalı? konusunu açıklamadan önce amortisörün görevlerine de değinmek gerekir. 

 

l Lastiklerin dengesiz şekilde aşınmasını ve erken aşınmasını önleyecektir. 

l Frenleme mesafesi açısından oldukça önemli bir parçadır. Fren mesafesini azaltır. 

l Lastiklerin etkin şekilde yol tutuşunu sağlar. 

l Sürüş konforu sağlar. Sürücü yorgunluğunun önüne geçer. 

l Araçtaki diğer ekipmanların erken aşınmasını engeller. 

 

 Araçlarda Amortisör Değişimi Ne Zaman Yapılmalı? 

 

Araçlarda amortisör değişimi ne zaman yapılmalı? konusu, araç tipine göre değişiklik gösterecektir. Arazilerde kullanmak üzere tasarlanmış olan araçlardaki amortisörler için değişim süresi oldukça uzundur. Diğer bir ifade ile aracın 40 bin ila 60 bin kilometre periyodik bakımları sırasında amortisörün kontrol edilmesi gerekecektir. 

 

Arazi araçlarının haricindeki diğer binek araçlar için ikinci periyodik kontrollerde amortismanların kontrolleri yapılmaya başlanacaktır. İkinci kontroller, benzinli araçlar için 30 bin kilometrede, dizel araçlar için ise 20 bin kilometredir. 

 

Bahsedilen amortisör kontrolleri sırasında aracın yol tutuşuna, fren mesafesine, sürüş esnasında araç içerisindeki gürültü miktarına, amortisörden ses gelip gelmediğine bakılmaktadır. Bu şekilde amortisörlerde bir sorun bulunup bulunmadığı kolayca anlaşılabilecektir. 

 

 Amortisörün Kullanım Süresi Ne Kadardır? 

 

Araçlarda amortisör değişimi ne zaman yapılmalı? hususuna yönelik yanıt verebilecek bir diğer konu da kullanım süresidir. 

 

Amortisörlerin kullanım süreleri ortalama 60 bin kilometre olmaktadır. Ancak bu süre aracın kullanıldığı yere göre ve aracı nasıl kullandığınıza göre de değişiklik sağlayabilmektedir. Eğer aracı dikkatli bir şekilde kullanırsanız aracınızın amortisörler ortalama 100 bin kilometre boyunca herhangi bir sorun yaratmaksızın kullanılabilecektir. 

 

Yukarıda da bahsedildiği üzere, ikinci periyodik bakımlar esnasında amortisör kontrolleri de yapılmaya başlanmaktadır. 

 

Arızalı, düzgün çalışmayan amortisörler ile aracınızı kullanmanız, aracınızın virajlarda savrulması, fren mesafesinin uzaması, rüzgârlı havalarda yandan gelecek rüzgârdan daha fazla etkilenme gibi sorunlarla karşılaşmanızı neden olur ki bahsedilen sorunlar azımsanmayacak daha büyük sorunlara neden olabilecektir. 

 

Anlaşılacağı üzere düzgün çalışan bir amortisör ile yola çıkmak son derece önemlidir. Eğer amortisörlerde bir sorun var ise değiştirilmesi gerekecektir. Amortisör, hayati öneme sahip olan parçalardan biri olduğundan mutlaka orijinal parçaların alınası ve yetkili servisler tarafından parça değişimi yapılması son derece önemlidir. 

 

Araçlarda amortisör değişimi ne zaman yapılmalı? konusundaki bilgilerin son derece yararlı olacağı düşünülmektedir.

 

 İzmir Adnan Menderes Havalimanı Araç Kiralama Hizmeti

 

www.5scarrental.com.tr adresinden İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama için hizmet veren tüm araçlarımıza kolayca ulaşabilirsiniz. 

 

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama üzerinden ulaştığınız araçları karşılaştırabilir, birbirleri ile kıyaslayabilir ve böylece ekonomik fiyatlar ile istediğiniz aracı kiralayabilirsiniz. 

 

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama üzerinden kiraladığınız aracı kullanmaktan vazgeçmeniz halinde herhangi bir koşul belirtmeksizin iptal edebilme hakkınız bulunmaktadır. Böylece, kullanmayacağınız otomobil için para ödemek durumunda da kalmazsanız. 

 

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama sayesinde aracın ekonomik sınıfına, aracın marka ve modeline, aracın yakıt ve sürüş tipine göre de seçimlerinizi yapabilirsiniz.

 

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama kapsamında oldukça geniş yelpazeye sahip araç listesinden istediğiniz aracı seçebilir; her türlü bakım ve temizliği yerine getirilmiş olan araçları korkmadan kullanabilirsiniz. 

 

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama kapsamında gereken belgeler de aşağıda belirtilmektedir.