Araçlarda Ağır Bakım Ne Zaman Yapılmalı? Araçlarda Ağır Bakım Ne Zaman Yapılmalı? - 5sCarRental

Blog

Araçlarda Ağır Bakım Ne Zaman Yapılmalı?


Araçlarda Ağır Bakım Ne Zaman Yapılmalı?

Araçlarda Ağır Bakım Ne Zaman Yapılmalı?

 

İstanbul Havalimanı araç kiralama firması olarak sürücülerin merak ettiği araçlarda ağır bakım ne zaman yapılmalı? sorusu hakkında bir blog hazırladık. Peki araçlarda ağır bakım ne zaman yapılmalı? Detaylar için bloğumuzu okumaya devam edebilirsiniz. 

 

Araçlarda ağır bakım ne zaman yapılmalı? sorusunun cevabından vermenden önce açıklamak gerekirse, araç bakımı temelde iki kısma ayrılır. Periyodik bakım ve ağır bakım. Periyodik bakım, ağır bakımdan daha yüzeyseldir. Periyodik bakım sırasında yağ değişimi, sistem kontrolü, filtre değişimi gibi işlemler yapılır. Ağır bakım daha ayrıntılıdır, birçok parça gerektiği gibi test edilir ve değiştirilir. Genel olarak, düzenli araç bakımı belirli kilometreler boyunca gerçekleşir. Ancak yoğun bakım sırasında birçok önemli parça da değiştirilir. Yolda kalmamak için Araçlarda ağır bakım ne zaman yapılmalı?  sorusu akla gelmektedir.

 

Elbette hiç kimse arabasının yolda kalmasını ve sürekli sorun çıkarmasını istemez. Düzenli araç bakımı ile herhangi bir problem yaşamazsınız. Araçlarınızı güvenle kullanmak istiyorsanız, bakım şarttır. İhmal edilen bir araç maddi kayıplara neden olur ve hayatınızı tehlikeye atar. Periyodik bakım, belirli kilometrelerce yapılan bir araç bakımı türüdür. Peki Araçlarda ağır bakım ne zaman yapılmalı? 

 

 Ağır Bakımda Neler Yapılır?

 

Araçlarda ağır bakım ne zaman yapılmalı?  diye merak edenler için ağır bakımda neler yapıldığını da açıklayalım. Öncelikle araç tamamen denetleniyor. Ön farların, sileceklerin ve kumanda kolu ayarlarının ayarları kontrol edilir. Fren balataları kontrol edilir ve değiştirilir. Fren diskleri de aynı şekilde kontrol edilir. Debriyaj kiti ve basınç balatası kontrol edilir. Dişli yağı değişimi. Hizmet ömrü dolduktan sonra Triger kiti tamamen değiştirilir. Yıllar veya kilometreler sonra son kullanma tarihi geçmişse, gerekmiyorsa değiştirilmesi tavsiye edilir. Tüm periyodik bakım faaliyetleri de ağır bakımın bir parçası olarak gerçekleştirilir. Süspansiyon sistemi test edilir ve gerekli parçalar değiştirilir. Yağ sızıntıları kontrol edilir, gerekli conta ve contalar değiştirilir.

 

 Araçlarda Ağır Bakım Ne Zaman Yapılmalı?

 

Peki araçlarda ağır bakım ne zaman yapılmalı? Servis aralıkları, aracın markasına ve modeline göre değişir. Bakım süreleri araç kılavuzlarında belirtilmiştir. Kullanılmış araçlar durumunda, yetkili bir servis merkezini arayabilir veya araç sahibine sorabilirsiniz. Özellikle dizel araçlar için periyodik muayeneler daha sıktır, önerilen muayene her 8.000 km'de birdir. Benzinli araçlarda bakım yaklaşık 13.000 km'dir. Binlerce kilometrelik bakım çalışması sayısı araç modeline ve kullanım tarzına bağlıdır. Genel olarak, 70.000 km ile 90.000 km arasında ağır bakım önerilir. Periyodik bakımda olduğu gibi, dizel araçlarda daha uzun servis aralıkları daha yaygındır. Araçlarda ağır bakım ne zaman yapılmalı? sorusunu cevabını bu şekilde verebiliriz. 

 

 Ağır Bakımdan Farklı olan Periyodik Bakımda Yapılacak İşlemler Nelerdir?

 

Motor yağının değiştirilmesi gerekiyor. Yağ filtresini değiştirin. Fren balataları dikkatlice incelenmeli ve test edilmelidir. Polen filtresini değiştirin. Bar dengeleme mutlaka yapılmalıdır. Cam su ve motor suyu doldurun. Hava filtresi değiştirilmelidir. Ön ve arka süspansiyonu kontrol edin. Ayrıca tüm periyodik bakım işlemleri de ağır bakımlarda yapılmaktadır. Garantisi sona ermiş araçlar için, değiştirdiğim her öğe ek bir ücret gerektirir.

 

Özellikle araç kiralama firmaları bu bakım faaliyetleri için herhangi bir ücret ödememektedir. Kiralar, bakım masraflarını ve birçok masrafı karşılar. Şirketler için en iyi seçenek araç kiralamaktır. Araç veya kendi aracınızı kiraladığınızda mutlaka araç takip sistemi kurunuz. Sistemin size faydası nedir? Öncelikle araç size aitse ve parça maliyetleri ile uğraşmak istemiyorsanız, araç takip sistemleri ile aracınızı takip edebilirsiniz.

 

 İstanbul Havalimanı'nda Araç Kiralama 

 

Birçok firmanın İstanbul Havalimanı araç kiralamaveri tabanından alınan İstanbul Havalimanı araç kiralama fiyatları sizin için karşılaştırılır. En iyi kiralama fiyatları İstanbul Havalimanı araç kiralama hizmeti veren 5s CarRental’da bulunabilir. Bunun için 5scarrental.com.tr adresinden İstanbul Havalimanı araç kiralama talep ettiğiniz özellikleri ve kiralama tarih aralıklarını belirtmeniz ve en uygun fiyatlı aracı seçmeniz yeterli. Ardından İstanbul Havalimanı araç kiralama işlemi 3 adımda çok hızlı ve kolay bir şekilde yapılabilir. İstanbul Havalimanı araç kiralama otomatik şanzımanlı araç kiralayabilir, 7 kişilik araç kiralayabilir, benzinli veya dizel motorlu araç kiralayabilirsiniz.