Araçlar Neden Su Eksiltir? Araçlar Neden Su Eksiltir? - 5sCarRental

Blog

Araçlar Neden Su Eksiltir?


Araçlar Neden Su Eksiltir?

Araçlar Neden Su Eksiltir?

 

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama firması olarak merak edilen araçlar neden su eksiltir? sorusu konusunda bir içerik oluşturduk. Peki araçlar neden su eksiltir? Detaylar için bloğumuzu okumaya devam edebilirsiniz? 

 

Soğutma sisteminin parçaları ve işlevleri vardır. Araçlar neden su eksiltir? sorusunun cevabı olarak; bu parçalarda kullanımdan kaynaklanan deformasyon, bozulmalar, çatlaklar, yırtıklar ve yıpranmalar aracın su kaybetmesine neden olabilir.

 

Radyatör sızıntısı : Araç sürekli olarak titreşim ve harekete maruz kaldığından, üst ve alt radyatör bağlantıları belirli aralıklarla gevşeyebilir. Arçlar neden su eksiltir? sorusunun bir nedeni olarak, bu bağlantı noktalarından su sızabilir. Bir arabanın su miktarını azaltmasının nedenlerinden biri, radyatörün sızdırmasıdır.

 

Yılan sızıntısı: Radyatör ve sıcak su hortumlarındaki yırtık ve çatlaklardan dolayı otomobilin içinde su sızıntısı meydana gelebilir. Araçlar neden su eksiltir? sorusunun cevabını bulabilmek için kaputu açarak ve hortumları kontrol ederek bu tür sızıntılar kolayca tespit edilebilir. Onarım ve değiştirme maliyetleri oldukça uygundur.

 

Su kaçağı ve sirkülasyon pompası sızıntıları: Araba neden su eksiltir? sorusunun bir cevabı da su pompası olarak da bilinen sirkülasyon pompasına bağlı mil aşınırsa, su sızabilir. Şaftın alt kısmında bulunan menfezi inceleyerek su kaçağı olup olmadığını kolayca anlayabilirsiniz. Ayrıca bu makine aksamının gövdesindeki contalar iki parçalı olarak da su sızdırabilir. Ayrıca pompadaki mekanik ve elektriksel problemlerden dolayı sistemdeki suyun sirkülasyonu mümkün olmayabilir. Su sızıntısı olmasa bile motor aşırı ısınabilir. Bu olursa, arabayı kaptana göstermelisiniz.

 

Isıtıcı göbeği sızıntıları: Havalandırma, ısıtma ve iklimlendirme sistemlerinin içindeki kalorifer peteğindeki sızıntıları tespit etmek son derece zordur. Ancak şaftlarda yoğuşma ve torpidonun altındaki matta nem gözlemlerseniz sızıntı vardır.

 

Silindir bloğundaki hasar nedeniyle su sızıntısı: Silindir ve motor bloğundaki çatlaklar nedeniyle su sızabilir. Bu en tehlikeli nedenlerden biridir. Çatlaklardan dolayı silindirlere su girebilir. Bu, pistonlara ve halkalara zarar verebilir. Silindir bloğunun neden olduğu sızıntılar yalnızca basınç test cihazları ile tespit edilebilir.

 

Kilitleme tapaları nedeniyle su sızıntısı: Donma tapaları olarak da adlandırılan blok tıkaçlar, suyun dışarı çıkmasına izin verir, böylece motordaki sıcaklık donma noktasına ulaştığında çatlamaz. Tapalar çürür ve işlevini kaybederse, su gerektiği gibi tahliye edilemez ve bölgeden sızabilir. Bu, gözün anlayamadığı sızıntı türüdür. Üst motor kapağı kaldırılarak kontrol edilir. Araba neden su eksiltir? sorusuna cevap olarak kilitleme tapalarını da gösterebiliriz.

 

Silindir kapağı contası Su sızıntısı: Su sızıntılarının en yaygın nedenlerinden biri, silindir kapağı contasının zarar görmesidir. Conta arızasına neden olan en büyük faktör motorun aşırı ısınmasıdır. Aşınmış, yıpranmış veya yırtılmış conta nedeniyle silindir bloğuna su sızabilir. Araba neden su eksiltir? Sonuç olarak, su ve yağ birbirine karışır. Bir basınç testi yaparak, silindir kapağı contasıyla ilgili sorunları anlayabilirsiniz. Silindir kapağı contasını kendiniz kontrol etmek istiyorsanız, motor yağını kontrol etmelisiniz. Yağ ve su karıştığında, yağ köpürür. Ayrıca yağ seviyesinde bir artış ve egzozdan güçlü beyaz duman olabilir. Bu durumda, silindir kapağı contasını değiştirin.

 

  Su Eksiltmenin Doğuracağı Sonuçlar Ve Tamiri?

 

Sorunun radyatörden olduğu tespit edildiyse ilk olarak bu iş için üretilmiş ürünler denebilir. Bu özel ürünler her yerde kolaylıkla bulunabilir ve sorunu çözmekte oldukça başarılıdırlar. Saydığımız bu ürünler haricinde bağlantı noktalarında meydana gelen gevşemeler de su kaçağına neden olabilir. Ayrıca motor soğutma sisteminde yer alan su hortumunda, petekte veya radyatör su hortumunda meydana gelen çatlaklar da aracın su eksiltme probleminin birer nedeni olabilmektedirler.

 

Nadiren olsa da taşma kabı adı verilen yedek su deposunda meydana gelen çatlaklar da motorda su kaçağına neden olabilir. Ancak bu durumu depoya su koyarken fark etmek pek mümkün değildir. Çünkü motor soğukken suya basınç uygulanmamaktadır. Motor sıcak iken bu durum kolayca fark edilecektir.

 

Bu gibi durumlarda motor egzoz aracılığı ile su buharını dışarıya atabilir. Buna işaret eden durumlar var ise, motor düzgün çalışıyor demektir, ancak yine de su eksiltme sorununun uzman kişiler tarafından tespit edilmesi ve en iyi şekilde onarılması en güvenli hareket olacaktır. Problemin radyatörde olduğu ortaya çıkarsa önce bu görev için üretilen ürünlere isim verilebilir. Bu özel ürünler yaygın olarak bulunur ve sorunu çok iyi çözer. Bu ürünlere ek olarak bağlantı noktalarının gevşetilmesi de su sızıntısına neden olabilir. Ayrıca motor soğutma sistemindeki su hortumu, bal peteği hortumu veya radyatör su hortumundaki çatlaklar da araçta su azaltma sorununa neden olabilir. Nadiren de olsa, taşma kabı olarak adlandırılan yedek su deposundaki çatlaklar da motor suyunun sızmasına neden olabilir. Ancak tanka su döküldüğünde fark edilemez. Çünkü motor soğukken su üzerinde basınç yoktur. Bu, motor sıcakken kolayca görülebilir. Bu tür durumlarda, motor su buharını egzozdan dışarı atabilir.

 

 İzmir Adnan Menderes Havalimanı Araç Kiralama

 

İzmir'de uçaktan indiğiniz gibi İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. İzmir'de sabahın erken saatlerinde körfeze bakan sıcak boyozun tadını çıkarmak, ardından akşam saatlerine kadar şehir gezisine katılmak, ardından deniz kıyısındaki bir balık lokantasında günü keyifle noktalamak yaygın bir uygulamadır. İzmir'de İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama yapılarak kordonda yürüdükten ve meşhur İzmir Saat Kulesi'ni gördükten sonra, Kızlarağası Hanı'nda içeceğiniz baharatın güzel kahvesi ile tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda dolaşıp yorgun günü yatıştırabilirsiniz. Tarihi asansörü ziyaret ederek ünlü sanatçı Dario Moreno'yu ziyaret edebilir, ardından tarihi Karataş merdivenleri ile İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama İzmir'in Göztepe ilçesine kolayca ulaşabilir ve yöresel lezzetleri tadabilirsiniz. İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama hizmeti, şehre uçakla gelen ve kesintisiz bir yolculukla şehir merkezine gitmek isteyenlere hizmet veriyor. İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama hizmetleri ile şehir içi ve şehirlerarası ulaşım ihtiyacınızı rahatlıkla karşılayabilirsiniz. İzmir'in güzelliklerini keşfettikten sonra Foça, Çeşme ve Kuşadası gibi tatil yerlerine gidin; İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama ile Yolculuğunuza farklı bir atmosferde devam etme imkanı, denizin ve güzel kumsalların tadını çıkarma imkanı İzmir'in en çekici yönlerinden biridir.