Aracınız Yolda Kalırsa Ne Yapılmalı? Aracınız Yolda Kalırsa Ne Yapılmalı? - 5sCarRental

Blog

Aracınız Yolda Kalırsa Ne Yapılmalı?


Aracınız Yolda Kalırsa Ne Yapılmalı?

Aracınız Yolda Kalırsa Ne Yapılmalı? 

 

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama firması olarak aracınız yolda kalırsa ne yapılmalı? konusunda bir içerik ele aldık. Peki aracınız yolda kalırsa ne yapılmalı? Detaylar için bloğumuzu okumaya devam edebilirsiniz.

 

 Yola Çıkmadan Arabanızın Bakımı

 

Aracınız yolda kalırsa ne yapılmalı? konusunu açıklamadan önce, arabanızı sürerken, aracınıza güvenseniz bile hazırlığı ihmal etmeyin. Acil bir durumda neye ihtiyacınız olabileceğini kontrol edin ve ihtiyacınız olan tüm ekipmana sahip olduğunuzdan emin olun. Potansiyel bir krizi önlemenin yolu "onu beklemektir". Aracınızda her zaman acil durum numaralarının olması, yol kenarında yardımcı telefonların olması ve sigorta telefon numaralarının olması da size güven verir ve hızlı hareket etmeniz gerektiğinde işinizi kolaylaştırır.

 

 Dörtlüleri Yakmayı Unutmayınız

 

Aracınızın benzini bittiğinde veya bir arıza sonucu ilk durma belirtilerini göstermeye başladığında, kendi güvenliğinizle ilgilenmeniz önemlidir. Burada yapılabilecek hata aniden fren yapmaktır. Ayağınızı yavaşça gazdan çekmeniz, yoldan sağa dönmeniz ve araç durduğunda el frenini çekmeniz gerekir. Aracı durdurduğunuzda dörtlüleri yakmayı unutmayın.

 

 Sağ Şeritte Bekleyiniz

 

Aracı durdururken, yolu sağa doğru yavaşça geçin. Ancak otoyoldaysanız ve yolun ortasındaysanız, dışarı çıkıp arabayı sağa almaya çalışmak büyük bir hata olur. Bu durum hoş karşılanmasa da bulunduğunuz yerde dörtlüleri yakıp, yardım gelmesini araçta beklemek en doğrusudur.

 

 Yoldan Geçen Araçlar Seni Görmeli

 

Dörtlü yakmanın temel amacı; diğer sürücülerin bir sorununuz olduğunu ve trafikte fark edileceğinizi anlamasını sağlamak. Bu gece meydana gelirse veya görüş sınırlı olduğunda, bagajınızdaki reflektör yardımınıza gelir. Hazırlık burada önemini kanıtlıyor. Araca doğru mesafeye yerleştirilmiş üçgen reflektörler, ışıklı dörtlü ışıklar ve açık kaput, sizin ve aracınızın görünürlüğünü artırır. Diğer sürücüler bu şekilde aracınızla bir sorununuz olduğunu anlar. Hareket halindeyken sizi gören diğer insanlar olası çarpışmaları önleyecektir. Dikkat edilmesi gereken bir nokta; üçgen reflektörü yerleştirmek için araçtan çıkmadan önce yolu dikkatlice kontrol edin. Yolcu kapısından çıkmak ise güvenliği artırır.

 

 Yardım İçin Çağrıda Bulunun

 

Yolda sıkıştınız ve aracı durdurdunuz. Diğer sürücüler tarafından fark edilmesi için gerekli önlemleri aldınız. Şimdi yardım çağırma zamanı. Bu durumda iki numarayı arayabilirsiniz; yol yardımı veya sigorta şirketi. Yol yardımı kullanıyorsanız, onları aramalısınız. Ancak, hukuki sorumluluk sigortanız yol yardımı sağlıyorsa, yardım için çağrı merkezini arayabilirsiniz.

 

Bu durumda aracınız en yakın servise götürülecek ve arızası varsa tamir edilecektir. Son teknoloji sayesinde GPS ile konumunuz tespit edilir ve bir kayıp durumunda web sitesine gönderilir. Örneğin; Mapfre Sigorta sahipleri; Yardım hizmetlerini kullanarak araç çekme, araç kurtarma, otomatik kapı kilidi, lastik değiştirme veya benzinin bitmesi gibi durumlarda kolaylıkla destek alabilirler. 

 

Yolda kalırsanız, aracınız en yakın servis veya onarım tesisine taşınacaktır. Lastiklerle ilgili bir sorun varsa, servis sağlayıcı onları olay yerine gönderecektir. Konaklama gerektiren büyük sorunların olması durumunda, şirket uygun şekilde seyahat ve konaklama masraflarını üstlenir. Bu hizmetlerden hiçbirini bilmiyorsanız, bir yakalayıcıyı çağırmanın en eski yöntemi sizi bekliyor.

 

Cazip bir kombinasyonun şirkete bağlı olarak farklı şekilde faturalandırıldığını unutmayın. Ayrıca bulunduğunuz bölgeye göre polisi veya jandarmayı arama alternatifleri de yararlıdır. Bekleme süresi boyunca yabancıları aracınızdan uzak tutarak ve kapıyı anahtarla kilitleyerek sizi güvende tutar, kötü niyetli kişileri durumunuzdan uzak tutar. Aracınız yolda kalırsa ne yapılmalı? sorusunu bu şekilde cevaplayabiliriz.

 

 İzmir Adnan Menderes Havalimanı Araç Kiralama Hizmeti 

 

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama gezinti için özellikle yaz aylarında en yoğun günlere ulaşıyor. Bu dönemlerde İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama acentesi bulunuyor. Adnan Menderes Havalimanı'nda kiralık araç bulmak için çok iyi bir partner olan İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama tek tuşla istediğiniz zaman aralığını seçip aracı seçtiğiniz marka modele yerleştirebilirsiniz. İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama aracı başka bir yerde bırakma veya varışta iptal etme seçeneği ile araç kiralamak çok kolay. Uygun fiyatlı aylık İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama seçenekleriyle göz atabileceğiniz İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama dilediğiniz araca kolayca ulaşabilirsiniz.