Aracın Motoru Neden Çok Isınır?

Aracın Motoru Neden Çok Isınır? - 5sCarRental

Blog

Aracın Motoru Neden Çok Isınır?


Aracın Motoru Neden Çok Isınır?

Aracın Motoru Neden Çok Isınır?

 

Ucuz araç kiralama hizmeti sunan 5s CarRental olarak sürücülerin sıklıkla sorduğu aracın motoru neden çok ısınır? Konusu hakkında bir yazı hazırladık. Peki aracın motoru neden çok ısınır? Detaylar bloğumuzda. 

 

Araç motorları genel olarak yaklaşık 90 ile 104 derece arasında bir sıcaklıkta çalışmak üzere tasarlanmıştır. Bu sıcaklık 195 ile 220 fahrenhayt derecesine karşılık gelmektedir. Bunun nedeni bahsedilen sıcaklık aralığının en iyi yakıt tasarrufu, performans ve emülsiyon için gerekli olan sıcaklıktır. 

 

Motorun bahsedilen sıcaklıktan fazla bir sıcaklıkta çalışması sorunlara neden olabilecektir. Peki aracın motoru neden çok ısınır? 

 

 Motorun Çok Isınmasının Nedenleri Nelerdir? 

 

Araç motoru neden çok ısınır? Bu durumun ne yazık ki tek bir nedeni bulunmamaktadır. Bu duruma neden soğutma sisteminin taşıma ve dağıtma işlevini bozan, düşüren herhangi bir şey olabilir. 

 

Bunun yanı sıra, 

 

Soğutma suyunun azalması ya da tamamen bitmesi, 

 

Su devir daimini sağlayan pompada meydana gelen arıza, 

 

Aracın termostatının arızalı olması, 

 

Fan motorunun bozulması, 

 

Vantilatör kayışının gevşemesi veya kopması, 

 

Radyatörün tıkanması, 

 

Hortumlarda meydana gelen sızıntılar, 

 

Frenlerde meydana gelen aksaklılar, 

 

Soğutma sistemindeki arızalar veya hava birikmesi, 

 

Motorun fazla çalışması, 

 

Hararet müşüründe meydana gelen arızalar da motorun aşırı derecede ısınmasına neden olabilecek durumlardandır. 

 

Yukarıda belirtilen hususlar, araç motoru neden çok ısınır? konusunu açıklığa kavuşturmuştur. 

 

 Motorun Isınmaması İçin Ne Yapmak Gerekir? 

 

Araç motoru neden çok ısınır? sorusunu netleştirdikten sonra bu durumun yaşanmaması adına neler yapılabilir, bu konulara da bakmak yerinde olacaktır. 

 

Motorun aşırı ısınmasını engellemek adına sürüş esnasında vitesi boşa almamanız gerekmektedir. Eğer vitesi boşa alırsanız suyun devir daimini durdurmuş olursunuz. Bu durumda da fanın yeterli olmaması ve aracın su kaynatması söz konusu olabilecektir. 

 

Diğer yandan otomobilin periyodik bakımlarını ihmal etmemeniz de önemlidir. Bu kontroller sırasında otomobilinizin tüm parçaları kontrol edilecek ve arızalanması muhtemel aşınmış parçalar tamir edilebilecek ya da değiştirilebilecektir. Böylece daha büyük bir problem yaşanmasının önüne geçmeniz mümkün olacaktır. 

 

 Ayrıca, havanın sıcak olduğu yaz aylarında aracın çok yüksek devirle kullanılmaması da önerilmektedir. 

 

 Motor Aşırı Isınırsa Ne Olur? 

 

Araç motoru neden çok ısınır? sorusuna yanıt verdikten sonra bu durumun nelere yol açabileceğini de belirtmek yerinde olacaktır. 

 

Motor aşırı ısınırsa bundan öncelikle motor zarar görecektir. Eğer hararet geç fark edilirse motor kilitlenebilecektir. 

 

Aşırı ısınma motordaki diğer parçalara da zarar verecektir. Bu durumda ötürü maddi açıdan oldukça büyük külfetlerle karşı karşıya kalabilirsiniz. 

 

Araç motoru neden çok ısınır? sorusunu açıklığa kavuşturduktan sonra bunu önlemenin en basit yolunun aracınızın rutin bakımını aksatmamak olacağını da belirtmekte fayda olacaktır. 

 

 Ucuz Araç Kiralama Hizmeti

 

Ucuz araç kiralama yapmanın en kolay şekline sitemiz aracılığı ile ulaşmanız çok mümkün. www.5scarrental.com.tr adresi üzerinde yer alan yönergeler aracılığı ile ucuz araç kiralama imkanı ile araç kiralayabilirsiniz. Bunun yanı sıra, filtreleme seçeneğini kullanarak ucuz araç kiralama ile uygun araçlardan dilediğinizi seçebilir; öte yandan araç sınıfına, araç markasına, aracın yakıt tipine, aracın vites tipine göre de filtreleme yapabilirsiniz. 

 

Bu filtreleme sonucunda ulaşacağınız sonuç dahilinde dilediğiniz aracı seçebilir ve kiralayabilirsiniz. Ayrıca, ucuz araç kiralama dahilinde kiraladığınız araç için koşulsuz iptal edebilme hakkınız da bulunmaktadır. Bu sayede kullanmayacağınız bir araç için ücret ödemek durumunda da kalmazsınız. 

 

Haydi hemen araç sınıfına, araç markasına, aracın yakıt tipine, aracın vites tipine göre filtreleme yaparak dilediğinizucuz araç kiralama aracını seçmeye başlayın. 

 

Ucuz araç kiralama dahilinde hizmet veren tüm araçların bakımları düzenli olarak yaptırılmakta olup, tüm kullanıcılar gönül rahatlığı ile bu araçlardan birini seçebilirler. 

 

 Araç kiralama için gerekli olan tüm belgelere ve koşullara da sitemiz aracılığı ile ulaşabilirsiniz.