Aracı Vurdurarak Çalıştırmak Zararlı Mıdır? Aracı Vurdurarak Çalıştırmak Zararlı Mıdır? - 5sCarRental

Blog

Aracı Vurdurarak Çalıştırmak Zararlı Mıdır?


Aracı Vurdurarak Çalıştırmak Zararlı Mıdır?

Aracı Vurdurarak Çalıştırmak Zararlı Mıdır?

 

Antalya Havalimanı araç kiralama firması olarak, merak edilen aracı vurdurarak çalıştırmak zararlı mıdır? sorusunun cevabı konusunda bir blog hazırladık. Peki aracı vurdurarak çalıştırmak zararlı mıdır? Detaylar bloğumuzda.

 

Aracı vurdurma işlemi araç marş basmadığı veya aküsü bittiği için yapılan bir eylemdir. Birçok sürücü aracı çalıştırmak için vurdurma yöntemini seçmektedir.

 

 Aracı Vurdurmak Ne Anlama Gelir?

 

Bir otomobili ittirerek çalıştırmayı denemek, arabayı vurdurmak olarak da ifade edilir. Bir otomobilin çalışmak için benzin, dizel gibi yakıtlara ihtiyacı vardır. Bununla beraber arabada bulunan aküden de elektrik alınması gerekir. Bu sebeple akü bitmişse otomobil çalışmayacaktır.

 

 Akünün Bitmesi Ne Demektir?

 

Akünün bitmesi, elektrik akımının kesilmesi demektir. Akü araç seyir halindeyken kendi kendini şarj eden bir donanım unsurudur. Fakat araç hareketsizken elektrikli donanımların kullanılması akünün tükenmesine yol açabilir. Bu durumda yapılacak ilk şey, takviye kabloları ile aküyü şarj etmek olmalıdır. Bu yöntemi uygulamakta sıkıntı yaşarsanız arabayı vurdurmayı tercih edebilirsiniz. Bu noktada ortaya aracı vurdurarak çalıştırmak zararlı mıdır? sorusu çıktığından bu yöntem son çare olmalıdır.

 

Aracı vurdurmak zorunda kalmak gibi zor durumlara düşmeyi kimse istemez. Antalya Havalimanı araç kiralama hizmeti verilirken araçlarımızın aküleri kontrol edilmektedir. Sorunlu, şarj bitmiş aküler değiştirilmektedir. Müşterilerimiz de aracı vurdurarak çalıştırmak zararlı mıdır?, aracı vurdurmalı mıyım gibi ikilemlerden kurtulmaktadır.

 

 Aracı Vurdurarak Çalıştırma İşlemi Nasıl Yapılır?

 

Aracı vurdurarak çalıştırma, birçok sürücü tarafından bilinen ve uygulanan bir yöntemdir. Acemi bir sürücü değilseniz bu işlemi rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz. Yine de aracı vurdurarak çalıştırmak zararlı mıdır? gibi sorular size sıkıntı yaratabilir. Bu sebeple ehliyetini yeni almış kişilerin bu yöntemi denemesi önerilmemektedir. Antalya Havalimanı araç kiralama hizmetinde araçların tüm bakımları düzenli yapılmaktadır. Böylelikle acemi sürücüler de içleri rahat şekilde yolculuk edebilmektedir.

 

Aracı vurdurarak çalıştırmak için en az iki kişiye ihtiyaç vardır. Sürücü arabayı boşa alırken kontak anahtarını açmalıdır. Bu sırada ikinci kişi arabanın arkasında bulunur ve aracı ittirmeye başlar. İttirme işlemi sürerken debriyaj sonuna kadar basılmalıdır. Arabanın hızı 20 km’ye ulaştığında ayak debriyajdan çekilerek gaza basılabilir. Bu sırada gaza hızlıca basmanız büyük önem taşımaktadır.

 

Antalya Havalimanı araç kiralama hizmetinden faydalanırken aklınızdaki her soru için bizi arayabilirsiniz.

 

 Araç Vurdurmak Ne Zaman İşe Yarar?

 

Aracı ittirme işlemiyle alakalı tek sorun aracı vurdurarak çalıştırmak zararlı mıdır? sorusu değildir. Aracın durmasının sebebi başka bir problemden de kaynaklanıyor olabilir. Aracı vurdurma işlemi araç aküsünün bittiği durumlarda işe yarayan bir yöntemdir. Bunun haricinde araç bakımsız kalmışsa başka sorunlar ortaya çıkmaktadır. Bakımsızlık ise araç motorunun durmasının en önemli sebebidir.

 

Bu sebeple en iyi yöntem araçların bakımının düzenli yapılması ve sorun oluşma riskinin azaltılmasıdır. Antalya Havalimanı araç kiralama uygulamasını müşterilerimize sunmadan önce tüm araçlarımızın bakımlarını tamamlıyoruz. Yeni nesil Antalya Havalimanı araç kiralama hizmetliyle aracı vurdurarak çalıştırmak zararlı mıdır? ikilemi tarihe karışıyor.

 

 Aracı Vurdurmak Zararlı Bir İşlem Midir?

 

Arabayı vurdurmak araca ciddi hasarlar verebilecek bir işlemdir. Aracınız dizel kullanıyorsa motorun ve aracın zarar görme riski de iyice artmaktadır. Vurdurma işlemi sırasında dizel pompaları ciddi hasar alabilir. Bu yüzden Antalya Havalimanı araç kiralama hizmeti verirken dizel arabalar için bu yöntemin kullanılmasını kesinlikle önermiyoruz.

 

Bununla beraber vurdurma işlemi yüzünden krank mili de zarar görebilir. Aracın önemli parçalarında birçok hasar meydana gelebilir. Bu hasarlar araçta geri dönüşü oldukça zor olan problemlere yol açabilecek türden olabilir.

 

Otomatik vites aracı vurdurarak çalıştırmak zararlı mıdır? diye merak ediyor olabilirsiniz. Otomatik vitese sahip bir araba sürüyorsanız bu tür otomatik arabaların vurdurulamayacağını bilmelisiniz. Bu yüzden otomatik vites aracınız çalışmıyorsa oto kurtarma hizmeti istemeyi tercih etmelisiniz.