Araç Yüzeyindeki Çizikler Nasıl Giderilir? - İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama

Araç Yüzeyindeki Çizikler Nasıl Giderilir? - İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

Araç Yüzeyindeki Çizikler Nasıl Giderilir? - İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama


Araç Yüzeyindeki Çizikler Nasıl Giderilir? - İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama

Araç Yüzeyindeki Çizikler Nasıl Giderilir? - İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama

 

İstanbul Havalimanı araç kiralama firması olarak merak edilen araç yüzeyindeki çizikler nasıl giderilir? sorusunun cevabı konusunda bir içerik ele aldık. Peki araç yüzeyindeki çizikler nasıl giderilir? Detaylar için bloğumuzu okumaya devam edebilirsiniz. 

 

Araç yüzeyindeki çizikler aracın bir yere sürtmesi, taş, ağaç sürtmesi, mıcır sıçraması gibi bunlara benzer daha bir sürü sebepten meydana gelmektedir. Aracın kaportasındaki çizikler kötü bir görüntüye sebep vermekte ve bu da aracın satışında değer kaybına neden olmaktadır.

 

Zamanında müdahale edilmeyen ufak çizikler daha sonrasında genişleyip derinleşerek kalıcı bir hal alabilecektir. 

 

Kişinin kendi aracı olduğunda çizikler pek sıkıntı gibi gözükmeyebilir ancak İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama gibi yollarla edinilen araçlarda çizik oluşumu ek ödemelere sebep olacaktır. Bu nedenle maksimum düzeyde dikkatli davranılarak kiralık araç kullanılmalıdır.

 

Ne kadar dikkat edilse de çizikler istemsizce oluşabilir. Dikkat edildiği ve ufakken çizikler giderildiği sürece hiçbir sorun kalmayacaktır. Bu halde de akla araçtaki çizikler nasıl giderilir? gibi sorular gelmektedir. Bu sorunun cevabı aşağıda açıklanacaktır.

 

 Araç Yüzeyindeki Çizikler Nasıl Giderilir?

 

Titiz araç sahiplerinin ya da İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama gibi yollarla araç edinenlerin aklına gelen sorulardan biri de çizik oluşması halinde araçtaki çizikler nasıl giderilir? sorusu olmaktadır. Bu sorunun cevabı aşamalı olarak açıklanabilir.

 

 • Polisaj Makinesiyle Çiziklere Çözüm

 

Elindeki araçta çizik oluşan araç sahipleri ya da İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama gibi yollarla araç edinenler için araçtaki çizikler nasıl giderilir? sorununun ilk çözüm yöntemi polisaj makinesidir. Araçta oluşan çiziklerin bir bölümü kimyevi maddeler ile halledilirken bir kısmı da polisaj adlı makineyle giderilebilmektedir.

 

 • Çiziğin Derinliğini

 

Araç sahiplerinin veyahut da İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama gibi yollarla araç edinenlerin sorduğu araçtaki çizikler nasıl giderilir? sorusunun bir başka cevabı ise çiziğin derinliğinin belirlenmesiyle başlamaktadır. 

 

Araçlarda dört kat boya bulunmaktadır. Önemli olan çiziğin kaçıncı katmanda olduğunu anlayabilmektir. Tırnakla yapılan kontrolde tırnak çiziğe takılmıyorsa çizik giderilemeyecek kadar derin değil demektir.

 

 • Aracı Yıkama

 

Derin olmayan çizgiyi gidermenin ikinci aşamasında çiziği daha net görebilmek için aracın yıkanması gerekmektedir. Ayrıca aracın yıkanıp tozdan arındırılmasıyla çizikler daha da derinleşmeyecektir.

 

 • Derin Olmayan Çizikler İçin Çizik Kalemi Kullanma

 

Aracın yıkanması aşamasından sonra kişi kendi aracının ya da İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama gibi yollarla edindiği aracın rengine uygun çizik kalemi alarak çizikleri boyayacaktır. Çizikler boyanırken çiziğin dışına çıkılmamalıdır aksi halde aracın boyalı kısmında çizik kalemi leke bırakacaktır. 

 

 öylece araçtaki çizikler nasıl giderilir? sorusunun cevabındaki en önemli kısım açıklanmış olmaktadır.

 

 • Derinlik Boyutuna Göre Cila ya da Zımpara

 

Derinlik boyutu, azsa yani çok derin değilse pasta ve cila yapılarak çizik giderilebilir. Ancak, araç yüzeyindeki çizik derin yani derinlik orta ya da ağır ise önce zımpara ile söz konusu yüzey zımparalanacak üstüne daha sonra pasta ve cila yapılacaktır.

 

 • Pasta ve Cila

 

Derinliği orta ya da ağır derece de olmayan araçların sahipleri ya da İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama gibi yollarla araç edinenler zımpara işlemi yapmadan direkt olarak pasta ve cila işlemiyle araç yüzeyindeki çizikleri ortadan kaldırabilirler. Bu son aşama ile de araçtaki çizikler nasıl giderilir? sorusu da tam olarak yanıtlanmış olmaktadır. 

 

 Çizik Oluşmaması İçin Ne Yapılabilir?

 

Bir kişi kendi aracında çizikler gördüğünde bu durum o kişiyi rahatsız etmeyebilir ancak İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama gibi yollarla edinilen araçlar söz konusu olduğunda oluşabilecek herhangi bir çizik maksimum önem teşkil edecektir. Bu nedenle çizik oluşmaması için ne yapılması gerektiği araçtaki çizikler nasıl giderilir? sorusu kadar önem taşımaktadır.

 

Araçların yüzeyinde ya da kaportasında çizikler oluşmaması için; maksimum düzeyde dikkatli olmak, aracı otoparklarda dar alanlara park etmemek, ağaç dallarının olduğu yerlerden geçerken çok dikkatli davranmak gerekmektedir. Dar alanlardan geçmek zorunda kalınan durumlarda elden geldiğince aracı sürtmemeye çalışmak gerekir. Bu sayede sürtmeye bağlı çizikler en aza indirgenmiş olacaktır. Ayrıca başka bir aracın yanından ya da etrafından geçerken de dikkatli olunduğunda araçtaki çiziklerin daha az olacağı görülecektir.