Araç Ruhsatı Yenileme Ücreti Ne Kadar? Araç Ruhsatı Yenileme Ücreti Ne Kadar? - 5sCarRental

Blog

Araç Ruhsatı Yenileme Ücreti Ne Kadar?


Araç Ruhsatı Yenileme Ücreti Ne Kadar?

Araç Ruhsatı Yenileme Ücreti Ne Kadar?

 

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama firması olarak merak edilen araç ruhsatı yenileme ücreti ne kadar? sorusu konusunda bir içerik oluşturduk. Peki araç ruhsatı yenileme ücreti ne kadar? Detaylar için bloğumuzu okumaya devam edebilirsiniz. 

 

Aracınızın trafik tescil belgesini değiştirmek, yani ruhsatını değiştirmek için satış yoluyla araç transferi, araç plakalarının kaybolması veya bozulması, araçlarda LPG dönüşümü yapılması, araç boyası ve ekipman değişimi ve araçlara baskı veya logo kaplama gibi araç üzerinde işlemlerin 2020 yılı araç ruhsatı yenileme ücreti ne kadar? sorusunun cevabı olması gerekir. 

 

  Ruhsat Yenileme Noter Ücreti

 

Araç ruhsatı yenileme ücreti ne kadar? sorusunun cevabını vermeden önce açıklamak gerekirse;ehliyetiniz (yani aracınızın kimliği) bir sayfada görüntülenecektir. Araç kaydınızın bir kopyası yayınlanmaya devam edecek olsa da, muayene bilgilerinizi içeren trafik fişi artık yayınlanmayacaktır. Araç nakli ile ilgili tüm iş ve işlemler noterlikte yapılır. Transfer işleminiz tamamlandığında, yeni lisansınız size teslim edilecektir. Başka işlemler yapmanıza veya trafik kayıt ofisine gitmenize gerek yoktur.

 

Yoğunluklu bölgelerde noterde sıra beklemekten kaçınmak ve daha iyi hizmet almak için önceden randevu almanız gerekebilir. TNB (Türkiye Noterler Birliği) noter atamaları elektronik başvuru sistemi üzerinden yapılmaktadır. Sisteme giren vatandaşlar noter ve gidecekleri toplantı tarihini seçebilirler. TNB E-Başvuru sisteminde çalışmak için önce sistem üyesi olmanız gerekir. Üyelik ücretsiz olup size en yakın notere gidip üye olabilirsiniz. E-Başvuru sistemiyle 3 şekilde randevu alabilirsiniz. Notere gidin, işlemi ıslak imzalayın ve randevu alın. Notere gidin, işleminizle ilgili elektronik imza atın ve randevu alın. Notere gitmeden işlem için başvurunuz. Başvuruyu gönderirken, sistem "Başvuru Numarası" verir. Bu numara, başvuru yapılırken verilen e-posta adresine gönderilir. Bu nedenle, lütfen başvuru sırasında verdiğiniz e-posta adresinin güncel olduğundan ve düzenli olarak kullanıldığından emin olun. 2020 yılı Araç ruhsatı yenileme ücreti ne kadar? sorusunun cevabını şu şekilde verebiliriz: Ruhsat yenileme 2020 yılı için belirlenen ödenecek tutar 224,50 TL olacaktır.

 

 Genel Muayene Ücreti

 

Ehliyetinizi kaybettiğiniz için, aracın kontrolünün sizde olup olmadığını belirtmelisiniz. Bu nedenle, son muayenenin son kullanma tarihini kanıtlamanız gerekir. Araç ruhsatı yenileme ücreti ne kadar?  İlk kontrol döneminin halen geçerli olduğunu kanıtlayan belgeleri ibraz etmekle, Trafik Kayıt Müdürlüğünden temin edebiliriz; Muayene bitiş tarihini belirten resmi yazı veya muayene bitiş tarihini gösteren onaylı lisansın fotokopisi, Vergi Dairesinden son inceleme ücreti makbuzu alarak bunu kanıtlayabiliriz. Aracınızın muayene süresi sona erdiyse, lütfen ruhsatlandırma prosedürlerinden önce tekrar kontrol edin.

 

Araç muayenesi öncesinde TÜVTÜRK istasyonlarında randevu alınması gerekmektedir. Araç ruhsatı yenileme ücreti ne kadar? Son araç muayenesi tarihinden önce randevu alabilirsiniz. Tüm araç sahipleri online olarak araç muayenesi ayarlayabileceği gibi, çağrı merkezinden 0850222 88 88 numaralı telefondan haftanın 6 günü 08.00 - 20.00 saatleri arasında randevu alabilmektedir. Borçlu araç muayene işlemleri yapılmamaktadır. Bu nedenle trafik cezaları ve yasadışı OGS yolculukları gibi borçların muayene öncesi ödenmesi gerekmektedir. Raporda egzoz gazı ölçümü olmayan araçlar "ciddi hasar" olarak değerlendirilir. Bu nedenle bir araç egzoz gazı testi de yapılmalıdır. 2020 yılı otomobil genel muayene ücreti 342,20 TL’dir.

 

 Ezgoz Muayenesi Ücreti

 

LPG'ye dönüştürülen araçların lisansları da değiştirilmelidir. Bu değişiklik, LPG dönüşümünden en geç 1 (bir) ay sonra yapılmalıdır. LPG dönüşümü sonrası yapılması gerekenler aşağıda listelenmiştir. LPG dönüşümü projesini, faturayı ve dönüşümü yapan firmadan diğer tüm belgeleri alın. Sızdırmazlık raporu artık dönüştürülmüş şirketler tarafından verilmektedir. TÜVTÜRK test istasyonunda "revizyon" için randevu alın. Muayene istasyonuna giderken, aracınızın LPG'ye dönüşümle bağlantılı olarak muayeneye sunulduğunu belirtin ve kontrol ettirin. Bu toplantıda genel muayene, LPG - yenileme muayenesi ve egzoz gazı muayenesi yapılacaktır. Sınav sonucunda almış olduğunuz tüm belgelerle birlikte en yakın noterlik ofisine giderek yeni bir izin belgesi düzenleyebilirsiniz. Araç ruhsatı yenileme ücreti ne kadar? sorusunun dışında egzoz muayenesi ücretini merak edenler için egzoz muayenesi 2020 ücreti 80 TL’dir.

 

 Ankara Esenboğa Havalimanı Araç Kiralama

 

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama hizmeti de dahil 8 lokasyonda hizmet veren 5s CarRental ile uygun fiyata son model arabaları kiralayabilirsiniz. Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama firmamız hem iç hem de dış hat uçuşlarına hizmet vermektedir. Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama hizmeti veren firmamız ile güvenli ve konforlu bir şekilde seyahat edebilirsiniz. 5s CarRental, sınırsız kilometre, teslimatta ödeme ve online ücretsiz rezervasyon avantajı ile Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama hizmetlerinde en çok tercih edilen firmaların başında gelmektedir.