Araç Performansı Nasıl Arttırılır? – İstanbul Havalimanı Araç Kiralama

Araç Performansı Nasıl Arttırılır? – İstanbul Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

Araç Performansı Nasıl Arttırılır? – İstanbul Havalimanı Araç Kiralama


Araç Performansı Nasıl Arttırılır? – İstanbul Havalimanı Araç Kiralama

Araç Performansı Nasıl Arttırılır? – İstanbul Havalimanı Araç Kiralama

 

İstanbul Havalimanı araç kiralama firması olarak araç performansı nasıl arttırılır? sorusunun cevabı konusunda sürücüleri bilgilendirmek istedik. Peki araç performansı nasıl arttırılır? Detaylar için bloğumuzu okumaya devam edebilirsiniz. 

 

Havalimanından inildikten sonra yolcular artık ringler ya da taksiler yerine araç kiralamaya yönelmektedir. Bu sayede geldikleri şehri doyasıya gezebilme şansını elde ederler. En çok turist alan bölgelerden biri olan İstanbul'da araç kiralama fazlasıyla gözlenmektedir. Peki araç kiralandıktan sonra nelere dikkat edilir, kiralanan araç performansı nasıl arttırılır? 

 

 Performans Lastikleri

 

Yüzey alanları daha geniş ya çeşitli desenlere sahip lastiklere performans lastikleri denmektedir. Performans lastikleri motordan aldıkları gücü zemine ve araca yüksek oranda aktarabilen lastiklerdir. Bu nedenle araç performansı nasıl arttırılır? sorusunun ilk cevabı kullanılan araçta performans lastiklerine yer vermektir. Performans lastiklerinin diğer adına ise lastiğin fiziksel özellikleri kaynaklık eder. Geniş tabanlı lastikler olarak bilinen performans lastikleri İstanbul Havalimanı araç kiralama arabalarında da bulunmaktadır. Performans lastikleri ile beraber sürücünün direksiyon hakimiyeti artar, frene basma ile aracın durması arasındaki süre azalır. Bunun ile beraber lastik seçilirken arabanın markası, ağırlığı, jantları, gücü göz önüne alınmalıdır.İstanbul Havalimanı araç kiralama kuruluşu 5s CarRental bu durumu göz önüne alarak araçlar sunmaktadır. 

 

 Depo Temizlenmesi

 

Araçların çalışması sürecinde doğal haliyle depolarında kirler birikir. Belirli sürelerde temizlenmeyen kirler İstanbul Havalimanı araç kiralama arabalarının ya da diğer şahsi araçların çalışma performansını düşürür. Sadece performansını düşürmekle kalmaz, ilerideki zaman diliminde temizlenmediği taktirde araca ve sürücüye yüksek miktarda zarar verebilir. Genellikle servis şirketleri ve tamirciler araçların deposunun temizlenmesi için sürücüye belirli zaman diliminde talimatlar verir. Bu talimatlara ve sürelere uyulmalıdır. Depo temizliği aynı zamanda yağ filtresi temizliğini de barındırır. 

 

 Soğuk Hava Subabı

 

Araç performansı nasıl arttırılır? sorusunun bir cevabı da aracın beygir gücünü arttırmaktadır. Bunun bir yolu da soğuk hava subapları kullanmaktır. İstanbul Havalimanı araç kiralama filosundaki araçlarda olduğu gibi araç motor girişine bir koni bağlanır. Bu koni hava filtresi görevi üstlenir. Bir başka deyişle de bu koni motorun üstünden havayı alır ve motorun içine taşır. Böylece motorun ısınmasını önlenerek beygir gücü arttırılır.

 

 Motor Yağı

 

Motor yağı ile araç performansı nasıl arttırılır? Şöyle ki motor yağı aracın yüksek verimle çalışmasında, gücün tekerleklere enerji kayıpsız iletilmesinden sorumludur. İstanbul Havalimanı araç kiralama araba motorunun hareketli kısmında bir tabaka oluşturarak sürtünmeyi azaltan motor yağı böylece araba performansını arttırmış olur. Bu nedenle sürücüler şahsi araçlarında motor yağı seçiminde bulunurken kalitesine dikkat etmelidir. Unutulmamalıdır ki araç performansını arttırmak demek aynı zamanda giderden tasarruf etmek demektir.

 

 Soğutma Sistemi Temizliği

 

Araba motorunun sağlıklı ve yüksek verimde çalışabilmesi için gerekli olan bir sıcaklık aralığı vardır. Araçlarda bulunan soğutma sistemi çalışan motordan çıkan ısıyı dengede tutmak ile sorumludur. Bu nedenle soğutma sistemi temizliği yapılarak oluşabilecek pas ve tortulardan kurtulmak gerekir. Araç performansı nasıl arttırılır? diyenlere de verilmesi gereken önemli bir tavsiyedir soğutma sistemini düzenli temizlemek.

 

 Fren Hidroliği Bakımı

 

Fren hidroliğinin bakımıaraç performansı nasıl arttırılır? sorusuna bir yanıt olarak da verilebilir. Hidrolik direksiyonlu araçlarda bölgenin çok sıcak olması ya da aracın çok çalışması sonucu hidrolik sıvısı zaman zaman kaynayabilir. Fren hidroliği değiştirilmediği taktirde araç veriminde düşme gözlemlenir. Bulunduğu bölgeye ve araç çalışması düşünülerek hidrolik fren bir ila 2 yıl arasındaki zaman sıklığında değiştirilmelidir.

 

 Klima Gazı

 

Araba performansını etkileyen faktörlerden biri de klima gazıdır. Yetkili servis ya da araç ustalarına her yıl düzenli olarak gidilmelidir. Bu kontrolün yanı sıra İstanbul Havalimanı araç kiralama arabalarında yapıldığı gibi 2 yılda bir klima gazı değiştirilmelidir.

 

 Antifriz 

 

Araba performansını yükseltmek adına antifrizler yılda bir kere değiştirilmelidir. Suyun donmasını engellenmediği ya da radyatör paslanması oluştuğunda araç büyük bir risk altına girmektedir.