Araç Muayenesi Randevusu Nasıl Alınır? – İstanbul Havalimanı Araç Kiralama

Araç Muayenesi Randevusu Nasıl Alınır? – İstanbul Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

Araç Muayenesi Randevusu Nasıl Alınır? – İstanbul Havalimanı Araç Kiralama


Araç Muayenesi Randevusu Nasıl Alınır? – İstanbul Havalimanı Araç Kiralama

Araç Muayenesi Randevusu Nasıl Alınır? – İstanbul Havalimanı Araç Kiralama

 

Araç muayenesi randevusu nasıl alınır diye merak edenler için konuyu bloğumuzda işledik. Araç muayenesi randevusu nasıl alınır, İstanbul Havalimanı araç kiralama firmaları araçların muayenelerini eksiksiz olarak yerine getirmekte midir? Detaylar bloğumuzda.

 

Araç muayenesi, araçların güvenli bir şekilde trafiğe çıkabilmesi için son derece gereklidir. Bu nedenle araç sahiplerinin periyodlara özen göstermesi gerekmektedir. Türkiye'de araç muayeneleri TÜVTÜRK tarafından yapılmaktadır. İstanbul Havalimanı araç kiralama firmalarından araç kiralamak isteyen sürücüler otomobillerin muayenelerinin yapıldığı konusunda içlerini rahat tutmalıdır. İstanbul Havalimanı araç kiralama firmaları araçların muayene ve bakımlarını eksiksiz olarak yaptırmaktadır. 

 

 Araç Muayenesi Nedir?

 

Araç muayenesi, araçlara birçok test yapılarak trafiğe çıkıp çıkamayacağının belirlenmesine denmektedir. Bunun için tek yetkili kuruluş TÜVTÜRK'tür. Buradan internet üzerinden aracınız için randevu almak oldukça kolaydır. Kiralanan araçların muayene zamanlarına İstanbul Havalimanı araç kiralama tarafından son derece dikkat edilmektedir.

 

 İnternet Üzerinden Araç Muayenesi Randevusu Nasıl Alınır?

 

Tüm araç sahipleri TÜVTÜRK'ün internet adresinden araç muayenesi için randevu alabilirler.

 

İlk olarak TÜVTÜRK'ün internet adresine giriş yapılmalıdır. Bu sayfada bulunan ücretsiz randevu butonuna tıklanmalıdır. Daha sonra gelen ekrana plaka numarası, ruhsat seri numarası ve randevunun alınmak istendiği şehir bilgileri girilmelidir. Bu bilgiler girildikten sonra istenen saat ve tarih seçilebilmektedir. Ayrıca bu sistem üzerinden önceden alınmış randevularda iptal ya da değişiklik de yapılabilmektedir.

 

Bu ekrandan sonra ise almak istediğiniz hizmeti seçmeniz gerekmektedir. Burada iki seçenekte biri seçilmelidir. Bu seçenekler tespit muayenesi ve genel muayenedir. Tespit muayenesinin diğer alt başlıkları da vardır. Bunlar; logo işletimi ya da sökülmesi, taksimetre takılması, aracın ticariye dönüşümü, motor numarası tespitidir. Tüm işlemlerin tam olarak gerçekleşmesine İstanbul Havalimanı araç kiralama firmamız 5s CarRental özen gösterilmektedir.

 

Daha sonra karşınıza gelen ekrandan tarih ve istasyon bilgilerini seçebilirsiniz. Ayrıca istasyon yoğunluklarına göre de tercih yapmanız mümkündür. Tarih ve istasyonu seçtikten sonra ise saatinizi seçmeniz gerekmektedir. 

 

Son adım ise randevu bilgilerinizi iletişim bilgilerinizi girerek onaylamaktır. İletişim bilgilerinizi girmenizden sonra cep telefonunuza ya da mail adresinize bildirim gelecektir. Buradan da randevu zamanınızı takip edebilirsiniz. Randevu işlemleri için bilgiler İstanbul havalimanı araç kiralama tarafından da verilmektedir.

 

 Çağrı Merkezi ile Araç Muayenesi Randevusu Nasıl Alınır?

 

Araç muayene randevusu almanın bir diğer yöntemi ise çağrı merkezini aramaktır. 0 850 222 8888 numarası aracılığı ile çağrı merkezine ulaşabilirsiniz. Çağrı merkezi hizmeti haftada 6 gün hizmet vermektedir. Hizmet saatleri ise sabah 8 ve akşam 8 saatleri arasındadır.

 

 Araç Muayene Ücreti Ne Kadardır?

 

Otomobil, motosiklet, kamyon, çekici, tanker ve otobüs gibi araçlar için istasyonlarda kontrol ücreti ödenmektedir. Kontrol ücretinin ödeme yöntemi yalnızca nakit olarak gerçekleştirilmektedir. Kredi kartı gibi ödeme seçenekleri bulunmamaktadır. Araç muayene ücretleriİstanbul Havalimanı araç kiralama tarafından ödenmektedir.

 

Otomobil, minibüs ve kamyonet gibi araçlar içim kontrol ücreti, 342,20 Türk Lirasıdır. Traktör, motosiklet ve diğer motorlu araçlar için ücret, 174,64 Türk Lirasıdır. Otobüs, kamyon ve çekici tankerler için ise ücret, 462,56 Türk Lirası'dır. Bu ücretler 2020 yılının güncel miktarlarıdır.

 

 Araç Muayenesi İçin Gereken Evraklar Nelerdir?

 

Araç muayenesine giderken götürülmesi gereken bazı evraklar vardır. Bu evrakların mutlaka asılları ile gidilmelidir. Araçların tüm belgeleriİstanbul Havalimanı araç kiralama tarafından kontrol edilmektedir.

 

Araç muayeneleri ruhsat olmadan asla yapılmamaktadır. Eğer satış ve devir işlemleri nedeniyle ruhsatınız yoksa noterden aldığınız geçici belge ile gitmeniz gerekmektedir.

 

Aracınızın vergi ya da ceza borcu olmaması şartı bulunmaktadır. Bu nedenle araç muayenesine gitmeden önce mutlaka bu bilgileri sorgulamanız gerekmektedir. 

 

Randevuya gitmeden önce aracınızın trafik sigortasının poliçesine ait geçerlilik tarihi mutlaka kontrol edilmelidir. Araç kontrollerinin tam olarak yapılabilmesi ve onay alabilmesi için sigortanızın gerçekleşmiş olması gerekmektedir. Araçların muayene işlemleriİstanbul Havalimanı araç kiralama tarafından eksiksiz olarak gerçekleştirilmektedir.

 

Egzoz gazı ölçüm muayenesinin olmaması araç için ağır kusurdur. Bu nedenle mutlaka emisyon ölçümü yapıldıktan sonra muayeneye gidilmelidir. Aksi takdirde aracınız muayeneden geçemeyecektir.

 

Araç sahibinin randevuya giderken yanında mutlaka kimlik götürmesi gerekmektedir.

 

İstanbul Havalimanı Araç Kiralama

 

İstanbul Havalimanı araç kiralama hizmeti veren firmamız 5s CarRental en yeni model ve her segment araçları müşterileriyle buluşturuyor. Sınırsız kilometre ve teslimatta ödeme avantajı sağlayan 5s CarRental uygun fiyatla araç kiralayabilirsiniz. Aracınızı İstanbul Havalimanı önünden teslim alabilirsiniz.