Araç Muayenesi Kaç Gün Gecikebilir? – Antalya Havalimanı Araç Kiralama

Araç Muayenesi Kaç Gün Gecikebilir? – Antalya Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

Araç Muayenesi Kaç Gün Gecikebilir? – Antalya Havalimanı Araç Kiralama


Araç Muayenesi Kaç Gün Gecikebilir? – Antalya Havalimanı Araç Kiralama

Araç Muayenesi Kaç Gün Gecikebilir? – Antalya Havalimanı Araç Kiralama

 

Antalya Havalimanı araç kiralama firması olarak sürücülerin merak ettiği araç muayenesi kaç gün gecikebilir sorusunun cevabı niteliğinde bir içerik ele aldık. Peki araç muayenesi kaç gün gecikebilir? Detaylar için bloğumuzu okumaya devam edebilirsiniz. 

 

Araç muayenesi, Türkiye sınırları içerisinde trafiğe çıkacak olan her aracın belirlenen dönemlerde periyodik olarak yaptırmakla yükümlü olduğu bir işlemdir. Bu işlemler sırasında kullanılan aracın yolcu ve trafik kurallarına uygunluk durumu kontrol edilir. Eğer bu kontroller sırasında herhangi bir sorun tespit edilirse, araç bu sorunların giderilmesi için yönlendirilir. Aynı zamanda araçların bu muayene işlemlerinden sonra trafikte kalma süresi uzayacağı için, ikinci el piyasasındaki değeri de aynı oranda artış gösterir. Bu sebeple araç muayene işlemleri, araç sahipleri tarafından önemsenmesi gereken bir konudur. Bir diğer önemli konuda "araç muayenesi kaç gün gecikebilir?" konusudur.

 

Bu konuya girmeden önce, eğer Antalya Havalimanı araç kiralama hizmetinden faydalanmak isterseniz, havalimanında yer alan 5S CarRental firmasının tüm araçlarının muayene işlemlerinin tamamlandığını ve herhangi bir sorun tespit edilmediğini bilmelisiniz. 

 

 Araç Muayenesi Kaç Gün Gecikebilir?

 

Her araç, aracın türüne ve modeline göre belirlenen süreler içerisinde muayene işlemlerini yaptırmalıdır. Belirlenen süreler içinde muayene işlemleri yapılmazsa bunun belirli yaptırımları olmaktadır. Çünkü muayene işlemleri tamamlanmayan bir araç, trafikte can güvenliğini riske atmış demektir. Eğer muayenesiz bir araç trafiğe çıkarsa ve aracın muayenesiz olduğu ilgili ekiplerce tespit edilirse, sürücüye yaptırım uygulanır. Bu yaptırımın tarihinden itibaren araç sürücüsü 3 gün içinde muayene işlemlerini tamamlamazsa, süreç aracın trafik men edilmesi ile sonuçlanır. Sonuç olarak "araç muayenesi kaç gün gecikebilir?" sorusunun cevabı bu şekildedir.

 

Yalnızca kendi araçlarınız için değil, aynı zamanda Antalya Havalimanı araç kiralama hizmeti aldığınızda da, aracın muayene işlemlerinin gerçekleştirilmiş olduğundan emin olmanız gerekmektedir. 

 

 Araç Muayenesi Yapılmazsa Ne Olur?

 

Araç sahiplerinin "araç muayenesi kaç gün gecikebilir?" sorusunun yanında merak ettikleri bir diğer konu da araç muayenesi yapılmadığı takdirde neler olabileceğidir. Aslında bu sorunun cevabı yukarıda verilmiş durumdadır. Yine de yukarıdaki bilgilere ek olarak şunlar söylenebilir: Eğer araç muayene süresini geçtiyse ve herhangi bir ekibe yakalanmadan muayene istasyonuna gittiyse, kendisine yalnızca bu geçen süre ilgili bir faiz oranı yansıtılır. Bu durumun ardından araç tekrar trafiğe çıkabilir. 

 

Bazı sürücüler cezai işleme maruz kaldıktan sonra muayeneye gitmeden muayene affını beklemektedir. Bu durum doğru değildir ve tavsiye edilmez. Çünkü muayene affının ne zaman ve ne şekilde çıkabileceği belli bir prosedüre bağlı değildir. Dolayısıyla "araç muayenesi kaç gün gecikebilir?" diye düşünmeden önce, vakti geldiğinde aracınızı muayeneye götürmeniz sizin yararınıza olacaktır. 

 

 Araçlar Ne Kadar Sürede Bir Muayene Ettirilmelidir?

 

Muayene süreleri yukarıda da belirtildiği ürece aracın modeline göre değişir. Örneğin resmi otomobil ve römorklar iki yılda bir, kamyon, taksi ve otobüs gibi araçlar yılda bir, özel otomobiller de tıpkı resmi otomobil ve römorklar gibi iki yılda bir muayeneye girmelidir. Aksi halde yukarıda belirtilen cezai süreçler uygulanacaktır. Sonuç olarak araç sahipleri için "araç muayenesi kaç gün gecikebilir?" sorusunun cevabını aramaktansa, günü geldiğinde, hatta günü gelmeden önce muayeneye girmek daha doğru bir karar olacaktır. 

 

 Muayeneli Araçları Kiralamaya Dikkat Edin!

 

Eğer Antalya Havalimanı araç kiralama hizmeti alacaksınız ne yapmanız gerekmektedir? Öncelikle kiralayacağınız aracın muayene işlemlerine girmiş olduğundan emin olmanız gerekmektedir. Eğer Antalya Havalimanı araç kiralama hizmetini 5S CarRental firmasından alacaksınız, o halde bunu sorun etmenize gerek yoktur. Çünkü firmanın tüm araçları muayenelidir. Yani Antalya Havalimanı araç kiralama konusunda doğru firma 5S CarRental firmasıdır. Sonuç olarak Antalya Havalimanı araç kiralama ve "araç muayenesi kaç gün gecikebilir?" konularında bilmeniz gerekenler bunlardır.