Araç Muayenesi İçin Gerekli Evraklar – İzmir Adnan Menderes Havalimanı Araç Kiralama Araç Muayenesi İçin Gerekli Evraklar – İzmir Adnan Menderes Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

Araç Muayenesi İçin Gerekli Evraklar – İzmir Adnan Menderes Havalimanı Araç Kiralama


Araç Muayenesi İçin Gerekli Evraklar – İzmir Adnan Menderes Havalimanı Araç Kiralama

Araç Muayenesi İçin Gerekli Evraklar – İzmir Adnan Menderes Havalimanı Araç Kiralama

 

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama firması olarak araç muayenesi için gerekli evraklar konusunda sürücüleri bilgilendirmek istedik. Peki araç muayenesi için gerekli evraklar nelerdir? Detaylar için bloğumuzu okumaya devam edebilirsiniz. 

 

 Araç Muayenesi Nedir?

 

Motorlu taşıtların, trafikte teknik şartlara uygun olup olmadığını tespit eder. Araç muayenesi belirli aralıklarla yapılan bir uygulamadır. Araç muayenelerinin yapılması zorunludur. Araç muayenesi yapıldıktan sonra araç sahibine yapılan muayene ile ilgi bir rapor verilir. Araç muayenesi ücretli bir uygulamadır. Alınan ücret nakit olarak temin edilir. Bu yüzden araç muayenesine hazırlıklı gitmekte fayda var.

 

 Araç Muayenesine Gitmeden Neler Yapılmalıdır?

 

Araç muayenesine gitmeden önce arınıza ait borç varsa mutlaka ödemeniz gerekir. Örneğin bu borçlar; ceza ve trafik borcu gibi. Araç muayenesine girecek olan aracın trafik sigortasının kesinlikle yapılması gerekir. Egzoz gazı ölçüm muayenesi belgesi alınması gerekmektedir. Araç muayeneye girmeden önce araç içi gerekli bazı ekipmanların tam olması gerekir. Araç muayenesi için gerekli evraklar araç sahibi tarafından tamamlanmalıdır. Araç muayenesi için gerekli evraklar tam olmazsa araç muayeneden geçmez.

 

 Araç Muayenesi İçin Gerekli Olan Araç İçi Gerekli Ekipmanlar Nelerdir?

 

 1- İlk Yardım Seti,

 2- Üçgen Reflektör,

 3- Yangın Söndürme Tüpü,

 4- Stepne gibi ekipmanlar araç içinde olmalıdır. Her aracın kendi modeli ve sınıfına göre iç ekipmanları farklılık gösterebilir.

 

 Araç Muayenesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

 

Araç muayenesine gitmeden önce araç muayenesi için gerekli evraklar vardır. Bu evraklar nelerdir, ne lazımdır diye kontrol edip tamamlamakta fayda var. Araç muayenesi için gerekli evraklar muayene yapılmadan araç sahibinden istenmektedir. Araç muayenesi için gerekli evraklar eksik ise muayenesi yapılmaz önce eksikleri tamamlamanızı isterler. Araç muayenesi için gerekli evraklar sıralaması ise şöyledir;

 1- Ruhsat,

 2- Araca ait trafik sigortası poliçesi,

 3- Egzoz gazı ölçüm muayene belgesi,

 4- Muayeneye getirilen aracın sahibi başka biri ise muayeneye getiren kişinin TC numarasın yazılı olduğu kimlik. Bunlar; nüfus cüzdanı, ehliyet veya pasaport gibi belgelerdir.

 

Bu evraklar araç muayenesi için gerekli evraklar listesinin tamamıdır. Araç muayenesine giderken egzoz gazı ölçüm belgesini unutmamak çok önemlidir. Çünkü egzoz gazı ölçüm belgesini unutup muayeneye girerseniz aracınız ağır kusurlu sayılır. Aracınızın muayene belgesine bu durum işlenir. Evrağınızı götürdüğünüz taktirde araç yeniden muayene girerek durum düzeltilebilir.

 

İzmir Adnan Menderes Havalimanı Araç Kiralama Hizmeti

 

İzmir Ege'nin incisidir. Türkiye'nin en büyük üçüncü şehir olmasının yanı sıra fuarları ile de ünlü bir liman kentidir. İzmir'in çok sayıda turistik gezilecek yerleri vardır. İzmir'e ulaşım havadan, karadan ve tren ile sağlanabilir. İzmir'e kendi aracınız ile gelmiyorsanız eğer ulaşım için araba kiralamak oldukça mantıklı bir hareket olacaktır. İzmir'e gelmek için havayolunu tercih ederseniz eğer hava alanından merkeze ulaşmak sıkıntı olabilir. İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama hizmeti veren firmalar bulunmaktadır. İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama için hizmetler mevcuttur.

 

Havalimanına adım atan herkesi şehir merkezine ulaştırmak için İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama vardır. İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama işlemini İzmir'e gelmeden ya da gelir gelmez yapabilirsiniz. İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama konukların ofislere gelmesiyle kolaylıkla yapılabilir. İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama sayesinde konforlu bir ulaşım yaparsınız. İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama hizmetinin bir faydası da gece gündüz fark etmeden her yeri gezebilirsiniz.

 

 Araç Kiralama Avantajları Nelerdir?

 

Araç kiralamak şehirlerarası yolculuklar için çok avantajlı değildir. Şehirlerarası yolculuk için en iyi ulaşım türü havayoludur. Araç kiralama şehir içinde çok avantajlıdır. Örneğin tatil beldesinde araç kiralarsanız istediğiniz her yere sorunsuz gidebilirsiniz. Konforlu bir tatil ve ulaşım deneyimi yaşasınız.