Araç Motoru Neden Yağ Yakar? Araç Motoru Neden Yağ Yakar? - 5sCarRental

Blog

Araç Motoru Neden Yağ Yakar?


Araç Motoru Neden Yağ Yakar?

Araç Motoru Neden Yağ Yakar? 

 

İstanbul Havalimanı araç kiralama firması olarak sıkça sorulan araç motoru neden yağ yakar, motorun yağ yaktığı nasıl anlaşılır? hakkında bir blog hazırladık. Peki araç motoru neden yağ yakar, motorun yağ yaktığı nasıl anlaşılır? Detaylar için bloğumuzu okumaya devam edebilirsiniz. 

 

Aracın Motorunun Yağ Yakma Sebepleri Nelerdir?

 

Sürücüler genelde araç motoru neden yağ yakar? Bu durumda motorun yağ yaktığı nasıl anlaşılır? gibi sorular ve arabam yağ eksiltiyor, sürekli yağ eklemem gerekiyor gibi sebepler ile bir uzmandan destek alır. Eğer aracınız sürekli yağ eksiltiyor ise bu yağ bir yerlerden kaçıyor demektir. Özellikle motora gereğinden fazla yağ koyduysanız ki bu araç için oldukça zararlı bir durum yaratır. Araçlar yüksek basınca çıktığı için motor bölümüne ve altına damlayan bir yer var mı bakılmalıdır. Çünkü sadece bu bölümden bir kaçak olduğu için aracınızın motoru yağ yakabilir.

 

1-  Araç motoru neden yağ yakar? : Araçların özellikle motoru korunmalı ve önem taşıyan araç sıvıları motor yağı kontrol edilmelidir. Bu durumda motorun yağ yaktığı nasıl anlaşılır? Sorunuza da cevap bulmuş olursunuz. Motor yağı sürtünmeyi ve aşınmayı en aza indirir. Motorun ucundaki pistonlar zamanla gevşeyebilir ve pistonlar gevşediği için motor yağı pistonun üstüne çıkar. Bu durum motor yağ yakması sebepleri arasında başı çekmektedir. 

 

2- Eğer sizde araç motoru neden yağ yakar? Ya da motorun yağ yaktığı nasıl anlaşılır? gibi sorularla karşı karşıya kalırsanız aracın egzoz kısmına bakmanız gerekir. Araç çalıştığında egzozdan mavi duman geliyor ise bu yanma odasına yağ girdiğini ve bu yağı motorunuzun yaktığı anlamına gelir. Yağın içeriği farklı olduğu için yanma esnasında dumanı da mavi renge dönüştürür. Egzozdan çıkan dumanın renkleri size farklı ipuçları verebilir. Duman tamamen beyaz çıkıyor ise aracınız su eksiltiyor duman siyah renkli ise motora fazla yakıt gönderdiğiniz anlamına gelir.

 

3- Öncelikle araç motoru neden yağ yakar? Ve motorun yağ yaktığı nasıl anlaşılır? diye merak ediyorsanız aracınızın egzozundan hangi zamanlarda mavi duman çıkıyor diye gözlemlemelisiniz. Çünkü bu durumun muhtemel birkaç sebebi olabilir. Eğer arabanızın egzozunuzdan rengi mavi olan bir duman geliyor ise ardından motor ısındığı zaman herhangi bir şey gelmiyor ise bunun sebebi valf yataklarından yağ odasına yağ kaçtığı anlamına gelir.

 

4- Süpaplar ve eksantrik milleri yağlandığı için ve çok fazla aşınmadı ise eğer pistonlara yağ kaçırabilirler. Araba ilk çalıştığında da bu yağ yanarak mavi renk çıkar. Daha sonrasında kaçak hafif olduğu için sızmayı yol devamında görmüyorsunuz.

 

5- Bu mekanik sorunlar ile beraber 5000 km' yi geçen araçlarda motor yağı yakabilir. Bu sebeple valf yataklarını ve contalarını kontrol ettirmelisiniz. Sizin de motorun yağ yaktığı nasıl anlaşılır, araç motoru neden yağ yakar? gibi sorulara cevap bulmak istiyorsanız müşterilerine her zaman kaliteli ve güler yüzlü bir hizmet sunan 5sCarRental firmasını ziyaret edebilir ya da http://www.5scarrental.com.tr adresinden iletişime geçebilirsiniz.

 

 İstanbul Havalimanı Araç Kiralama Hizmeti

 

İstanbul Havalimanı’na inen yolcular araba kiralamak istediklerinde genel olarak havalimanından 5sCarRental firması ile iletişime geçerek araba kiralayabiliyorlar. Fakat İstanbul Havalimanı araç kiralama yapmak için de birtakım koşulları sağlamanız gerekmektedir. Çünkü 5sCarRental firmasının istediği koşulu sağlayamazsanız, araba kiralayamazsınız. Mesela İstanbul Havalimanı araç kiralama işlemi için internet üzerinden http://www.5scarrental.com.tr adresinden randevu alarak ya da site üzerindeki iletişim numarasından iletişime geçerek kiralamak istediğiniz araç ile ilgili bilgi alabilirsiniz. Ayrıca İstanbul Havalimanı araç kiralama işleminde çift kredi kartı sahibi olmalısınız. Kartınızın limiti findeks sorgulamasında yeterli gelmedi ise aracı kiralayamazsınız. Yani yapacağınız herhangi bir kredi işlemi bile findeks puanınızı düşürebilir. Müşteri şikayetleri bu yönde olduğu için İstanbul Havalimanı araç kiralama işlemi yaparken öncelikli olarak buna dikkat etmelisiniz.

 

Kiralama işleminde ilk adım randevu almaktır. Daha sonra İstanbul Havalimanı araç kiralama alanına geldiğinizde kendi kredi kartınızdan ödeme yapmanız gerekmektedir. Ödeme nakit yapılmaz. Ödeme yapacak kart sahibinin mutlaka orada bulunması gerekir ve İstanbul Havalimanı araç kiralama alanında kiralama ücretine ek olarak müşteriden kiralayacağı arabanın markasına göre depozito ücreti alınır.