Araç Lastikleri Nasıl Saklanmalı? – İzmir Adnan Menderes Havalimanı Araç Kiralama

Araç Lastikleri Nasıl Saklanmalı? – İzmir Adnan Menderes Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

Araç Lastikleri Nasıl Saklanmalı? – İzmir Adnan Menderes Havalimanı Araç Kiralama


Araç Lastikleri Nasıl Saklanmalı? – İzmir Adnan Menderes Havalimanı Araç Kiralama

Araç Lastikleri Nasıl Saklanmalı? – İzmir Adnan Menderes Havalimanı Araç Kiralama

 

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama firması olarak araç lastikleri nasıl saklanmalı sorusunun cevabı niteliğine bir makale ele aldık. Araç lastikleri nasıl saklanmalı merak edenler için detaylar bloğumuzda. 

 

Araçların performanslarında en etkili bölüm lastiklerdir. Lastikler yol ile araç arasındaki tek temas yerleri olduğu için araçta önemi büyüktür. Lastikler mevsimsel olarak değişmesi gereken bölümlerdir. Eskiyen lastikler yerine yeni lastiklerin alınması ve bakımı yapılması da araç sağlığı için önemli noktalardan biridir.

 

Ayrıca mevsimsel olarak değişen lastiklerin saklanma koşullarına da dikkat edilmelidir. Aksi halde aylar boyu kullanılmayan lastikler kötü koşullarda saklanması nedeniyle aşınabilir. Uzun süre daha kullanılabilecek olan lastiklerin ömrü bu şekilde kısalmaktadır. Araç lastikleri nasıl saklanmalı merak edenler, Lastiklerin depolanması konusunda araç firmasının, lastik firmasının ya da bu konuda uzman kişilerin tavsiyelerine uyulmalıdır. Tüm lastiklere İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama firmamız tarafından dikkat edilmektedir.

 

 Lastikler Neden Doğru Şekilde Saklanmalıdır?

 

Lastikler araçlardayken yol ile teması sırasında birçok maddeye maruz kalmaktadırlar. Zift, toz, kir ve tuz gibi aşındırıcı maddeler bulunmaktadır. Lastikler bu aşındırıcı maddeler ile daima temas halindedirler. Lastiklerin ana maddesi kauçuktur. Kauçuk yollarda bulunan bu maddelerden oldukça fazla etkilenmektedir.

 

Araç lastikleri nasıl saklanmalı konusunu daha detaylı incelemek gerekirse; aşındırıcı maddeler ile temasta bulunan lastikler zaman içinde yumuşaklığını ve tazeliğini kaybetmektedirler. Bu tür lastikler direkt olarak uygunsuz koşullarda saklandığında uzun süre bu aşındırıcı maddeler ile temas etmeye devam edeceklerdir. Bu da lastikleri kullanmadığınız dönemlerde dahi lastiklerinizin eskimesine sebep olacaktır. Değişim sürelerineİzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama firmamız tarafından dikkat edilmektedir.

 

 Lastikleri Depolamadan Önce Yapılması Gerekenler Nelerdir?

 

Lastiklerin bakım ve temizlikleri İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama firmamız tarafından yapılmaktadır. Lastikler uzun süre yollar ile temasta bulunduğundan aşındırıcı maddeler ile kirlenmektedir. Bu nedenle depolamadan önce mutlaka yıkanmalıdır. Araçtan çıkarılan lastiklerin yıkanacağı su aşırı basınçlı şekilde püskürtülmemelidir. Orta basınçta su ile yıkanması en ideali olacaktır.Araç lastikleri nasıl saklanmalı?

 

 Suyun yanı sıra lastikler için sabun ya da diğer temizyeci maddeler de kullanılabilir. Ancak bu tür maddelerin kullanımından sonra mutlaka iyice durulanmalıdır. Durulanmaması bu tür kimyasalların uzun süre depolanan yerde lastiklerin yapısını bozmasına neden olabilmektedir. Peki araç lastikleri nerede ve nasıl saklanmalı?

 

 Lastikler Nerede Saklanmalıdır?

 

Lastikler depolanmadan önce üzerinde kimyasal ya da diğer aşındırıcı maddelerden kalmadığından emin olunmalıdır. Lastikler asla doğrudan güneş ışığı alan yerlerde depolanmamalıdır. Güneş ışığı haricinde farklı şekillerde ısıya maruz kalacak yerlerde depolanmamasına da dikkat edilmelidir. Serin olan ve güneş ışığının temas etmediği depolama alanları idealdir. Serin olmalıdır fakat aşırı soğuk mekanlar da tercih edilmemelidir.

 

Soğuğun yanı sıra ıslak ve nemli mekanlarda lastiğin kullanım süresini azaltacaktır. Bu tür ortamlar dışında seçenek yoksa ve zorunluysanız farklı yöntemler deneyebilirsiniz. Özellikle bu tür durumlarda çöp poşeti kullanımı işe yarayacaktır. Lastikleri çöp poşetine koyarak havasını almalısınız. Bu durum lastikleri koruyacaktır. 

 

Yağ bulunan ya da kimyasal maddelerin akmış olduğu bölgelerde lastik saklamanız doğru değildir. Bu tür maddeler lastiğin kauçuk kısmına zarar verecek ve aşındıracaktır. Lastik yapısını bozacak alanlardan uzak durulmalıdır. Lastik saklama koşullarına İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama özen göstermektedir.

 

 Jantlı ve Jantsız Lastik Saklama Koşulları

 

Jantlı ve jantsız konumlarınaİzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama tarafından özen gösterilmektedir. Lastik depolama işleminde lastikler ve jantlar numaralandırılmalıdır. Her lastik aynı jantına takılmalıdır. Bu durum lastiklerin aşınma oranlarının eşitlenmesini sağlayacaktır. Lastik jantlı bir şekilde depolanacak ise yatay bir şekilde yerleştirilmelidir. Dikey şekilde yerleştirilen jantlı lastiğe çok fazla ağırlık etki edecektir. Bu nedenle yatay konum tercih edilir. 

 

 Güvenli Lastik Depolama

 

Lastiklerinizi depoalamak için uygun bir yere sahip değilseniz bunları uygun servislere rahatlıkla emanet edebilirsiniz.​​​​​​​ Bu tür servisler oldukça güvenilirdir. Ayrıca lastiğiniz için en uygun depolama alanını kullanmaktadırlar.Araç lastikleri nasıl saklanmalı konusunda​​​​​​​ tüm ayrıntılara dikkat edilerek ve temizlik işlemleri uygulanarak depolama işlemi gerçekleştirilmektedir.