Araç Kredisi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir? – İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog


Araç Kredisi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir? – İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama

 

İstanbul Sabiha Gökçen havalimanı araç kiralama firması olarak merak edilen araç kredisi için gerekli evraklar nelerdir? sorusunun cevabı konusunda bir içerik ele aldık. Peki araç kredisi için gerekli evraklar nelerdir? Detaylar için bloğumuzu okumaya devam edebilirsiniz.  

 

Araçlara duyulan ihtiyaç giderek artış göstermektedir. Araç alım satımları da bu oranda artmaktadır. Araç sahibi olmak isteyen kişiler için en önemli imkan araç kredisidir. Araç kredisi için gerekli evraklar nelerdir? Araç kredileri hem ikinci el araç alımında hem de sıfır araç alımında alınabilmektedir. Bu nedenle kullanıcılara büyük avantaj sağlamaktadır.

 

Eğer araç kredisini sıfır araç alımında kullanacaksanız bilmeniz gereken en önemli nokta aracın rehin alınacağıdır. Araç krediniz bitene kadar bu rehinlik süreci devam edecektir. Bankadan bankaya değişen faiz ve kredi miktarı bulunmaktadır. 

 

 Bu konuda araç kredisi için gerekli evraklar nelerdir? sorusu önem taşımaktadır.

 

Tüm kredi ve faiz miktarlarına bankalar ile iletişime geçerek ulaşabilirsiniz. Tüm bilgiler için İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama ile iletişime geçebilirsiniz.

 

 Araç Kredisi Hakkında

 

Son yıllarda araç sahibi olmak bir gereklilik halini almıştır. Bu nedenle herkes imkanları doğrultusunda bir araç satın almaya yönelmektedir. İkinci el araç alımı da en yaygın olan seçeneklerden biridir. Ancak nakit olarak araç satın almak da giderek zorlaşmaktadır. Araç kredileri bu konuda önem taşımaktadır. Krediler hakkında İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama firmamız da sizlere bilgi vermektedir.

 

Araç kredisi almak için bankalara başvurmak gerekmektedir. Araç kredisi için başvurmadan önce almak istediğiniz miktarı belirlemelisiniz. Sınırı belirlemek alacağınız araç ve kredi konusunda sizlere yardımcı olacaktır. Bütçe sınırı koymadan kredi işlemlerine başlamak ileride sorun yaşamanıza sebep olacaktır. 

 

 Kredi Alınacak Banka Seçilirken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

 

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama firması olarak kredi alınacak banka seçilirken dikkat edilmesi gerekenler konusunda açıklama yapmak gerekirse; ödeme konusunda sorun yaşamamak için bütçe dışında dikkat edilmesi gereken hususlar da vardır. Bunlar bankaların sunduğu ödeme imkanları ve faiz oranlarıdır. Faiz oranları bankadan bankaya değişim göstermektedir. Bu nedenle sıkı bir araştırmadan sonra başvuru yapılmalıdır. Dosya masrafları ve sigorta değerleri de bankalar tarafından belirlenmektedir. Faiz oranları gibi araştırmalardan sonra bunlar da dikkate alınmalıdır. Araç kredisi için gerekli evraklar nelerdir? hakkında bilgi alabilirsiniz.

 

Araç kredinizin bitimine kadar aracınız banka tarafından rehin alınmaktadır. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama firması olarak kısacası bu dönemde araç bankaya aittir denilebilir. Son kredi taksidi de ödendikten sonra rehin durumu kalkar ve araç tamamen size ait olur. 

 

 Araç Kredisi Başvurusunda Gerekli Olan Evraklar Nelerdir?

 

Araç kredisine başvurmak için öncelikle banka tercihi yapmalısınız. Her bankanın sizden isteyeceği bazı evraklar bulunmaktadır. Bu evrakları topladıktan sonra başvurunuzu kesin olarak gerçekleştirebilirsiniz. Evrakların tesliminden sonra başvurunuz değerlendirilmektedir. 

 

Teslim etmeniz gereken ilk evrak kredi türünüzü belirten bankaya ait formlardır. Bunlar banka tarafından sizlere verilmektedir. Doldurarak teslim etmelisiniz. Peki Araç kredisi için gerekli evraklar nelerdir?

 

Kimlik kartınızın, ehliyetinizin ya da pasaportunuzun bir fotokopisi verilmelidir. Ayrıca bunların aslını da mutlaka yanınızda bulundurmanız gerekmektedir.

 

Krediye başvurmak için size ait elektrik, doğal gaz gibi gelir belgelerinizi yanınızda bulundurmalısınız. Bu belgeler hazırlanarak bankaya teslim edilmelidir.

 

Ücretli çalışan kişiler kredi için başvuru yaparken bankaya 12 aylık maaş bordrolarını teslim etmelidirler.

 

Emekli kişiler ise emekli kartı ve maaş belgesi hazırlamalıdırlar.

 

Son olarak satın almak istediğiniz araca ait belgeleri teslim etmelisiniz. Bunlar; araç sıfır ise fatura, ikinci el ise araç ruhsatıdır. Belgeler konusunda bilgi sahibi olmak için İstanbul Sabiha Gökçen havalimanı araç kiralama ile iletişime geçebilirsiniz.

 

 İkinci El Araç Kredilerinde Bankaların Şartları Nelerdir?

 

Kredi başvurularında alacağınız araca göre değişim gösteren bazı banka şartları bulunmaktadır. Bunlar değişkenlik gösterebilmektedir. Bunlardan en önemli etken araç yaşıdır. Araç yaşına göre kredi kullanımı sınırlanabilmekte ya da artabilmektedir.

 

 Araç Kredisi Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Araç kredisi için başvururken banka araştırmaları doğru şekilde yapılmalıdır. Bazı bankalar dönem dönem araç kredileri için kampanyalar düzenlemektedir. Bu kampanyalardan yararlanmak bütçeniz için avantajlı olacaktır.