Araç Koltukları Nasıl Temizlenir? Araç Koltukları Nasıl Temizlenir? - 5sCarRental

Blog

Araç Koltukları Nasıl Temizlenir?


Araç Koltukları Nasıl Temizlenir?

Araç Koltukları Nasıl Temizlenir?

 

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama firması olarak araç koltukları nasıl temizlenir? sorusu konusunda bir blog hazırladık. Peki araç koltukları nasıl temizlenir? Detaylar için bloğumuzu okumaya devam edebilirsiniz. 

 

Araç koltukları nasıl temizlenir? diye merak edenler için, araçta paspas, çanta, giysi vb. kullanmayın ve herhangi bir eşyayı çıkarın. Koltukları geriye doğru çekin. Aracın tabanını ve bagajını elektrikli süpürge ile vakumlayın. Koltukların arasını ve üzerini süpürmek için ince ağızlı elektrikli süpürgenin plastik kısmını kullanın. Kovaya biraz deterjan ve su ekleyin. Banyo yıkayıcıları ve yüz havluları koltukları silmek için uygundur. Bunlardan birini kullanırken, su ve deterjana batırın ve silin. Araç koltukları nasıl temizlenir? sorusu hakkında daha detaylı bir açıklama yapmak gerekirse. Koltuğun ne kadar kirli olduğuna bağlı olarak, silerken hafifçe bastırmak gerekebilir. Ancak koltukların çok ıslak olmaması gerektiğini unutmayın. Çok ıslak ve emici olan koltuklar zamanla nemlenebilir ve küf kokusu verebilir.

 

Kapının iç kısmında kumaş varsa aynı şekilde silmeyi ihmal etmeyin. Deterjanla sildikten sonra kovaya sadece su döküp temiz bir bezle tekrar silerek durulayın. Bu işlem sırasında koltukların çok ıslanmamasına dikkat edin. Lastik koltuklara yapışırsa buz küplerine yapışan kauçuktan kurtulabilirsiniz. Daha önce araçtan çıkardığınız kilimleriniz kauçuksa yıkayıp eski yerlerine geri koyun. Arabanızda kilim varsa bu kilimler yıkandıktan sonra tamamen kurumamışsa arabanızda kötü kokulara neden olacaktır.

 

Kurutacak vaktiniz yoksa halıları süpürün, yeterli değilse sert bir fırçayla fırçalayın ve ardından paspaslarken koltukları silin. Deri koltuklu bir aracınız varsa, bulaşık deterjanı yerine Arap sabunu kullanın. Araç kasasının parçalarını, vites topuzu alanını ve göstergeyi silin. Vazelin, bir araç kutusunu parlatmanın en etkili yöntemidir. Arabanın ön panelini ve plastik parçalarını sünger ve vazelin ile silin. Araçların iç kısımlarının temizlenmesi zor görünmekle birlikte aslında çok fazla maliyet olmadan kısa sürede kolaylıkla yapılabilen bir işlemdir. Arabalarınızın temizliğine ne kadar çok dikkat ederseniz, o kadar az yıpranabilir ve ilk günkü kadar zekice kullanabilirsiniz. Araç koltukları nasıl temizlenir? sorusunu açıkladıktan sonra kuma ve deri koltukların nasıl temizleneceğine değinelim.

 

 Kumaş Araç Koltukların Temizliği

 

Döşemenin kumaş özelliği varsa temizlik için biraz bulaşık deterjanı, iki kova, havlu, sünger, fırça ve elektrikli süpürge yeterlidir. Temizlemeden önce araç içindeki tüm eşyaları boşaltın ve önce döşemeyi vakumlayın. Bu şekilde, ikinci aşamaya geçerek, ilk aşamadaki tiftik, kırıntı ve toz gibi kirleri zeminlerden temizleyebilirsiniz. Daha sonra bir kovayı soğuk, diğerini sıcak suyla doldurup kullanıma hazırlayın. Kullanacağınız temizlik malzemesini sıcak su dolu kovaya koyun ve süngeri bu karışıma daldırıp iyice sıktıktan sonra zemini silmeye başlayın. Çok güçlü lekeler olmadıkça çok fazla güç uygulamaktan kaçının. Koltukları nemli bir süngerle iyice sildikten sonra, soğuk suyla nemlendirilmiş bir havluyla tekrar silin. Bu şekilde, koltuktaki deterjan kalıntılarını ve kiri kalıcı olarak temizleyebilirsiniz.

 

Koltuk arkasından temizlemeye başlayın ve oturduğunuz yere devam edin. Daha etkili sonuçlar için bir fırça ile de fırçalayabilirsiniz. Daha sonra aynı bölgeden bu kez deterjansız nemli bir süngerle tekrar yürüyün. Daha sonra aracı kurumaya bırakabilirsiniz. Halı temizleme makinesi gibi suyu emebilen bir cihazla aynı alan üzerinde hareket etmek daha hızlı sonuç alabilir. Araç kuruduktan sonra aracın içini fırçalı süpürge ile temizleyerek mükemmel sonuçlar elde edilebilir. Zeminin kuru olduğundan emin olun. Zeminleriniz ıslak kalırsa, yüzeyde lekeler görünebilir ve zeminleriniz çok daha kirli görünebilir. Bu nedenle halı yıkama makinesi kullanmaya özen gösteriniz. En iyi sonuçlar için saç kurutma makinesi veya hava ısıtıcıları kullanabilirsiniz. Uzun süreli temizlik için yüzeyi kumaş koruyucu maddelerle korumaya değer.

 

 Deri Koltuk Temizliği

 

 Diğer döşemelerin aksine, deri bir kanepenin temizlenmesi çok daha fazla emek gerektirir ve temizlik aşamasında dikkatli bir temizlik gerektirir. Bu tür zeminlerde elektrikli süpürgeden yardım almaya çalışın. Ne kadar çok temizlerseniz, bu hassas kumaşlara o kadar az müdahale etmeniz gerekir. Elektrikli süpürge dışındaki lekeleri veya kokuları derinlemesine temizlemek istiyorsanız, sadece deri döşeme için üretilmiş oto temizleyicileri tercih etmelisiniz. Araç koltukları nasıl temizlenir? Temizlemeden önce, aracın güneş almayan gölgeli, serin bir yerde olduğundan emin olun. Çünkü deri döşemenin temizlenmesi için döşemenin soğuk olması gerekir.

 

İlk adımda tüm aracı tekrar elektrikli süpürge ile temizleyin. Aracın tüm yüzeylerini temizledikten sonra döşemeye ilerleyin. Tercih ettiğiniz döşeme temizleyicisini, kullanım talimatlarında belirtilen miktarda araç koltuklarına sürün ve püskürtün. Uygulama için güderi veya mikrofiber bez kullanılabilir. Bu bezlerin kıvamı, temizlik maddesinin daha kolay yayılmasını sağlayacaktır. Sadece lekeleri değil, zeminin dibinde biriken kirleri de temizlemek istiyorsanız, aynı malzemeyi yumuşak kıllı bir fırça ile yayabilirsiniz. Yine, zemine duyarlı olmaya dikkat edin. Temizleyicinin tamamen yayıldığından emin olduktan sonra, zeminlerin kurumasına izin verebilirsiniz. Deri döşeme için aylık deri bakım kremi ihmal edilmemelidir.

 

 Ankara Esenboğa Havalimanı Araç Kiralama Hizmeti

 

Ankara araç kiralama için Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama tüm firmaları karşılaştırabilir, istediğiniz ucuz ve ucuz Ankara havalimanı araba kiralama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Ankara araç kiralama fiyat listesini görüntülemek için Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama kullanabilirsiniz. Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama için önceden rezervasyon yaptırırsanız, havalimanında veya dışında beklemeden aracınızı rahatlıkla teslim alabilirsiniz. Birçok Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama seçeneği bulunmaktadır.

 

 Ankara Esenboğa Havalimanı Araç Kiralama Nasıl Olmalı?

 

Otomatik veya manuel şanzımanlı, dizel veya benzinli bir aracı günlük, birkaç gün, haftalık, aylık veya daha uzun süre kiralayabilirsiniz. Kısa dönem araç kiralama için en düşük fiyatları Ankara Havalimanı'nda bulabilirsiniz. 5scarrental.com.tr sayfasından listelenen tüm araçları inceleyerek Ankara Esenboğa havalimanı araç kiralama fiyatlarının ne olduğunu öğrenebilirsiniz. Ankara araç kiralama fiyatları en ucuzdan en pahalıya doğru listelenmiştir. Ankara Esenboğa havalimanı araç kiralama şahıs veya şirket aracı kiralayabilirsiniz. Ekonomik bir Fiat Egea veya Mercedes Vito gibi daha büyük bir araç kiralayıp çevre illeri keşfedebilirsiniz.