Araç Klimasını Doğru Kullanmanın Püf Noktaları – Antalya Havalimanı Araç Kiralama Araç Klimasını Doğru Kullanmanın Püf Noktaları – Antalya Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

Araç Klimasını Doğru Kullanmanın Püf Noktaları – Antalya Havalimanı Araç Kiralama


Araç Klimasını Doğru Kullanmanın Püf Noktaları – Antalya Havalimanı Araç Kiralama

Araç Klimasını Doğru Kullanmanın Püf Noktaları – Antalya Havalimanı Araç Kiralama

 

Antalya Havalimanı araç kiralama hizmeti veren 5s CarRental olarak sürücüleri araç klimasını doğru kullanmanın püf noktaları konusunda bilgilendirmek istedik. Araç klimasını doğru kullanmanın püf noktaları konusunda detaylar bloğumuzda.

 

Otomobil klimaları iklim uzmanıdır, sıcak yaz mevsiminde arabaya kuzey rüzgarı üfleyecek, soğuk kışın ise kemiklerimizi ısıtacak kadar güçlüdür. Klima, adeta otomobilin standart donanımı haline gelmiş olup, motordan bir kayış yardımı ile güç alan bir kompresör, klima gazı taşımak için bir boru ve bir klima radyatöründen oluşmaktadır. Üstün mühendislik becerileri gerektirmese de, klima kullanımı araç için çok önemlidir ve çok kolaydır. Önemli olan bu klimaların etkin ve doğru bir şekilde kullanılabilmesidir. Klima, her sürücü ve yolcu için çok önemli olan yoldaki araçlarımızın sıcaklığını ideal seviyede tutar. Antalya Havalimanı araç kiralama firmalarından kiralayacağınız klimalı araçlar ile Antalya sıcağında konforlu bir şekilde seyahat edebilirsiniz. 

 

Antalya Havalimanı araç kiralama ile araç kiralayacakların otomobillerin klimasının püf noktalarını bilmek ve seyahat sırasında bu teknolojiden tam olarak yararlanmak faydalıdır çünkü eğer yanlış kullanılırsa, seyahat keyfini azaltacaktır. "Klima nasıl çalışıyor?" Bu sorunun cevabı çok teknik bir sorudur. Bu teknik problemin üstesinden gelmek istiyorsanız, aynı zamanda araştırma yapmalısınız. Ama ilk göreviniz "Araba kliması nasıl kullanılır?" tarzın da bir sorunuz olmalı. Antalya Havalimanı araç kiralama firması 5s CarRental olarak bu soruyu rahatça cevaplayabilmek için araç klimalarının nasıl kullanılacağına dair ana noktaları derledik.

 

 Klimayı İlk Çalıştırdığınızda Arabada Yüksek Devir Yapmaktan Uzak Durun

 

Antalya Havalimanı araç kiralama ile araç kiraladığınızda yaz aylarında, arabanız sıcak havalarda birkaç saat kapalı ve hava almamış olabilir. Arabaya girer girmez eriyeceğinizi hissediyorsanız, klimayı kullanırken daha dikkatli olmalısınız. Öncelikle araçtaki sıcak havanın dışarı atılmasını sağlamalısınız. Bunu yapmak için, lütfen sürüşten hemen önce veya araca girdikten sonra camları açın. Klima açıldığında ve sıcaklık düşmeye başladığında, pencereleri kapatabilirsiniz. Antalya Havalimanı araç kiralama ile araç kiraladığınızda veya kendi aracınız ile seyahat ettiğinizde en önemli şey, klimayı çalıştırırken aracı yüksek hızlarda kullanmaktan kaçınmaktır.

 

Bu sadece klima sisteminize zarar vermekle kalmaz, aynı zamanda aşırı yakıt tüketimine de neden olur. Diğer bir deyişle, klimayı yüksek hızda açmayın, klimayı düşük hızda açmayın ve ardından hızı kademeli olarak artırın. Aslında bundan önce bir noktaya daha dikkat etmeniz gerekiyor. Aracı çalıştırdıktan sonra, klima hemen açılmamalıdır. Araç motorunun bir süre ısınmasını bekleyerek klimayı daha verimli kullanabilirsiniz.

 

 Araç Kliması Bakımlarını Yapmaktan İhmal Etmeyin

 

Antalya Havalimanı araç kiralama firması olarak klimasının bakımının, sürücülerin, yolcuların ve araçların sağlığı açısından oldukça önemli bir konu olduğunu bilemekteyiz. Değişen mevsimlerde bakım yaparak araç klimasının kontrollerini sağlamaktayız. 

 

Klima sistemi ve soğutucu şarjı yılda bir kez kontrol edilmelidir. Klimanın gaz seviyesi çok önemlidir. Klimanız bu konuda size bazı ipuçları verebilir.

 

Filtrenin üzerindeki bölmede hava akışı ve hava kabarcıklarını kontrol edebilirsiniz. Akış sürekli ise, sorun yoktur. Ancak gazda kabarcıklar oluşursa bu, gazı doldurma zamanının geldiğini gösterir.

 

Klima filtresi hoş olmayan bir koku yayarsa, filtrenin değiştirilmesi gerektiğini bilmelisiniz. Baharda hava tamamen ısınmadan önce polen filtresini değiştirmeyi ve gaz ölçümü yapmayı unutmayın.

 

 Klima Çalıştığı Esnada Bunlara Dikkat Etmelisiniz

 

Klima çalışması sırasında pencerelerin açılmaması gerektiği bilinen bir gerçektir. Ancak sürücüler tarafından yapılan en yaygın hata, ortam sıcaklığını hızla ısıtmak veya soğutmaktır. Aracın ideal sıcaklığı 22 derece olmalıdır. Özellikle iş için aracı terk edip araca dönmeye devam ederseniz, hava değişikliklerine bağlı olarak problemlerle karşılaşabilirsiniz. Bu nedenle bu standarda daha çok dikkat etmelisiniz. Klima doğrudan yüze üflememelidir. 

 

Klima fanının yönünü ayaklarınızın yönüne göre ayarlarsanız, hava sizi rahatsız etmeden içeride dolaşabilir. Unutmayın, klima sizi doğrudan ısıtmak veya soğutmak için orada değildir. Ortamınızın ideal sıcaklığa ulaşmasını sağlar ve kendinizi rahat hissetmenizi sağlar. Araç içi gerekli ısıya ulaştıktan sonra en azından fanı çalıştırın. Bu nedenle, elde edilen sıcaklık seviyesini koruyacak ve yakıttan tasarruf edeceksiniz.

 

Antalya Havalimanı Araç Kiralama

 

Antalya Havalimanı araç kiralama hizmeti de dahil 10 lokasyonda araç kiralama hizmet veren 5s Carrental 2020 model araçlardan oluşan geniş araç filosuna sahiptir. Teslimatta ödeme, ful kasko, sınırsız kilometre ve ücretsiz online rezervasyon avantajı sağlayan firmamız müşteri memnuniyeti ve kaliteye ilk öncelik vererek araç kiralamada hizmetlerinde zirveyi hedeflemektedir.