Araç Klimasını Doğru Kullanma Rehberi – İstanbul Havalimanı Araç Kiralama Araç Klimasını Doğru Kullanma Rehberi – İstanbul Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

Araç Klimasını Doğru Kullanma Rehberi – İstanbul Havalimanı Araç Kiralama


Araç Klimasını Doğru Kullanma Rehberi – İstanbul Havalimanı Araç Kiralama

Araç Klimasını Doğru Kullanma Rehberi – İstanbul Havalimanı Araç Kiralama

 

İstanbul Havalimanı araç kiralama firması olarak araç klimasının doğru şekilde nasıl kullanılacağı konusunda bir blog hazırladık. Detaylar için bloğumuzu okumaya devam edebilirsiniz. 

 

Özellikle yaz aylarında parkta bekleyen aracın içi aşırı derecede ısınır. Park etmiş arabanız güneşe maruz kaldığında neredeyse yanıyor. Bu yanma, odadaki havanın aşırı ısınmasına ve zararlı plastik gazların salınmasına neden olabilir. Park etmiş bir aracı açtıktan sonra, camları açın ve iç ve dış sıcaklığın dengelenmesi için bir süre bekleyin. Havalandırılan araç içerisindeki sıkıştırılmış, kirli gazlar camların açıklığından dışarı çıkar ve kirli havanın solunması engellenir. Klima, iç mekan havasını bir pencereden daha hızlı dolaştırabilen düşük bir "fan" seviyesinde çalıştırılabilir.

 

Çok soğuk ve gelişmiş değil, ancak dış hava ile dengelenmiş; Yolculuk biraz daha soğuk bir soğutma ile başlayabilir ve yol boyunca artırılarak dengelenebilir. Klimayı rölantide çalıştırmakla çalıştırmak arasında hiçbir fark yoktur. Yolculuğun bitiminden kısa bir süre önce klima kapatılabilir. Bu, az miktarda tasarruf sağlar ve klimayı kuru ve buharlaşma yoluyla tazelenmiş tutar. Klimanın ömrünü uzatır ve araç içindeki havayı temiz tutar. Sigara tüketmek klimaya zarar verir. Ayrıca klimanın üflediği havaya da zarar verir. "Dahili dönüştürme" ayarında uzun süreli klima çalışması, kirli havaya tekrar tekrar maruz kalmaya neden olabilir. Dışarıda şiddetli kirlilik veya koku yoksa dışarıdan gelen hava akışı hıza bağlı olarak temizlenmelidir.

 

Sürekli soğutma yerine, aracın içi yeterince soğuk olduğunda hava yeniden dolaştırılarak çevreyi korur ve çevreye saygı gösterir. Sürücü ve yolcu için ayrı klima ünitesine sahip araçlarda, arka koltuklarda yolcu yoksa sadece tek yönlü hava akışı tercih edilebilir. Sürücü ile birlikte, araç ve motor dururken uzun molalarda klima kapatılmalıdır. Anlık molalarda sürücü kısa bir süre indiğinde; Motor kapatılmazsa, klima yine de düşük sıcaklıklarda çalışabilir.

 

 Araçlarda Manuel Ve Dijital Klima En Doğru Nasıl Kullanılır?

 

Diğer yandan dijital olanlar, klimatronik, iklimlendirme, çift bölgeli iklimlendirme gibi farklı dallara ayrılsalar bile temelde aynı zihniyetle çalışırlar. Klimalar, Dupont tarafından geliştirilen ve genellikle r134a olarak bilinen inert bir gaz kullanır. Bu gazın miktarı her araç için değişkendir. Aracın kaputunu açtığınızda araçta ihtiyaç duyulan gaz miktarı farlara yakın bir yerde gram olarak kaydedilir. Bir klimanın etkin kullanılması gereken en önemli özelliği sabit bir ortam sıcaklığı elde etmektir. Gaz birikmesini ve sistemin devridaimini önlemek için klimanın her mevsim yaz ve kışın belirli dönemlerinde çalışması önemlidir.

 

Uzun süre kullanılmayan bir klimadaki yoğunlaşma nedeniyle R134a gazı oluşur. Bu durum, sistemde gaz ve soğutma eksikliği ile kendini gösterir. Sistemde gaz kayıplarına neden olan bir diğer konu ise evaporatör adı verilen iklimlendirme sisteminin temel unsurudur. Gaz kaybına neden olan diğer faktörler, klimanın radyatöründe küçük bir açıklık veya sistemin geçtiği borularda bir açıklıktır. Yine gaz çıkışında ve klima vakum temizleme yerlerindeki contalar ve klima kompresör contaları gaz kaybına neden olabilecek yerler olarak dikkat çekmektedir.

 

 Arabada Klima Teknik Bakım ve Yeterlilikler Nelerdir?

 

Klimada tam veya yeterli gaz olması önemlidir. Araç klimasında doğru gaz kullanımı esastır, aksi takdirde ciddi onarım maliyetleri ve kötü hava akış kalitesi olabilir. Eski araçlar ile yeni modeller arasında klima gazı farkı var. Klima sık sık çalışıp kapanıyorsa, gaz azalmış olabilir, hiç çalışmıyorsa gaz olmayabilir. Kışın, klima periyodik olarak açılmalı ve sirküle edilmelidir. Haftada 10 dakika yeterlidir. Bu, klima contalarının kurumamasını ve yağlı kalmasını sağlar. Gaz filtresi sık sık temizlenmeli ve değiştirilmelidir. Klima sistemini koruyun. Hortumdaki bir açıklık veya panelde suyun akmasına izin veren bir boşluk sisteme zarar verebilir. 

 

 İstanbul Havalimanı Araç Kiralama Hizmetleri

 

İstanbul Havalimanı araç kiralama şirketlerinin karşılaştırma sitesidir. Araç kiralama firmaları genellikle İstanbul Havalimanı araç kiralama bulunmaktadır. Birçok araç kiralama şirketi iç ve dış hatlarda faaliyet göstermektedir. Atatürk Havalimanı'nın İstanbul Havalimanı'na taşınmasının ardından, THY, Atlasglobal ve Onur Air gibi havayollarından inen tüm yolculara İstanbul Havalimanı araç kiralama ofisleri aracılığıyla hizmet vermeye başladı.

 

 İstanbul Havalimanı Araç Kiralama İşlemleri

 

İstanbul havalimanı çok kalabalık ve yoğun olduğu için kiralık aracınızı önceden ayırtmanız tavsiye edilir. İstanbul Havalimanı araç kiralama fiyatları genellikle bir ay öncesinden düşüktür. Uygun fiyatlarla kiralık İstanbul Havalimanı araç kiralama tercih edebilirsiniz. İstanbul'un merkezinde ucuz kiralık araba bulmak için İstanbul Havalimanı araç kiralama hizmeti almak için 5scarrental.com.tr adresimizi ziyaret edebilirsiniz.