Araç Klimasından Neden Koku Gelir? Araç Klimasından Neden Koku Gelir? - 5sCarRental

Blog

Araç Klimasından Neden Koku Gelir?


Araç Klimasından Neden Koku Gelir?

Araç Klimasından Neden Koku Gelir?

 

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama firması 5s CarRental olarak araç klimasından neden koku gelir? sorusu hakkında bir içerik ele aldık. Peki araç klimasından neden koku gelir? Detaylar için bloğumuzu okumaya devam edebilirsiniz.  

 

Araç klimasından neden koku gelir sorusu için; klimanız güçlü bir koku yayıyorsa, bunun birçok sebebi olabilir. Klimanın kokusu, aracın nasıl kullanıldığına veya özel koşullara bağlı olarak zamanla meydana gelebilecek doğal koşullardan kaynaklanabilir. Araç içerisindeki klimanın neden olduğu kötü kokuyu gidermek için klimayı temizleyebilirsiniz.

 

 Araç Klimasından Koku Gelmesinin Nedenleri?

 

Araç klimalarında en sık rastlanan koku nedeni klima sisteminde zamanla bakteri birikmesidir. Bu bakteriler genellikle soğuk, nemli ve karanlık ortamlarda çoğalırlar. Klima sisteminin iç yapısı bu fonksiyonlara tam olarak uymaktadır. Araç klima sistemi, bu bakterilerin büyümesini önlemek İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama için bir klima filtresine sahiptir. Ancak bu filtreler zamanla yıpranacak ve bir süre sonra eskisi kadar iyi çalışmayacaktır. Bu, bakterilerin çoğalmasına ve araçta zararlı kokular yayılmasına neden olur.

 

Bir araç klimasından gelen kokunun nedeni, klimada biriken polen, toz, bakteri ve böcekler gibi birçok faktör nedeniyle oluşan küf adı verilen bir fenomenden kaynaklanabilir. Sonuç olarak sağlığa zararlı olan ve koku yayıldığında rahatsız edici olan hava İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama araca salınır. Bir iklimlendirme sisteminde büyüyen bakteri ve virüsler, çok hızlı çoğalabilen ve zararlı olabilen ve özellikle solunum yolu olmak üzere vücut sağlığı için büyük risk oluşturan yapılardır. Klimanın düzenli bakımı ve temizliği, klimanın sağlığı ve ömrü için çok önemlidir. Klima sisteminde biriken bakteriler, ıslak ve karanlık ortamlarda çok hızlı büyüyebilir ve çoğalabilir. Klimanın içi bu çevre koşullarını tam olarak sağlar.

 

Klimanın bakımı uzun süre yapılmazsa klimada biriken toz bir süre sonra hoş olmayan bir koku olarak araca yansıyacaktır. Hoş olmayan bir koku İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama ile birlikte, aracınıza girdiği havayı tozlu hale getirebilir. Bu, hava kalitesini kötüleştirerek rahatsızlığa neden olur. Bu nedenle polen filtresinin değiştirilmesi çok önemlidir. Polen filtresi, sistemin gerektirdiği şekilde dışarıdan sağlanan havadaki tozu hapseden bir filtredir. Klimayı sık kullanan bir sürücüyseniz ve filtreyi uzun süredir değiştirmediyseniz bu kötü kokulara neden olabilir. Burada filtreyi temizlemeniz veya değiştirmeniz gerekir. Genel olarak bir uzman, temizlik yerine polen filtresinin değiştirilmesini önerir.

 

 Klima Filtresine Yapışan Kir Ve Tozlar

 

Kir ve toz, dışarıdan hava yoluyla klima sistemine girer ve ayrıca arabanın klimasının kokusuna da neden olabilir. Klima, dışarıdan İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama istenilen sıcaklıkta hava üflediği zaman hava ile bir miktar toz toplar. Bu toz zamanla birikecek ve klimayı çalıştırırken araçta güçlü bir koku üretecektir. Bazen kendine özgü bir koku hissedilir, bazen de araç içindeki hava tozlu hava dalgası tarafından tahrip olur. Klimadan gelen tuhaf koku, sürüş kalitesini, zevki ve güvenliği olumsuz etkileyecektir.

 

 Soğuktan Aracınıza Sığınan Hayvanlar

 

Araç klimasından neden koku gelir diye merak edenler için diğer nadir durum ise klima çekirdeği bulunan araçların motor bölmesine takılıp maalesef ölen hayvanlardır. Bazen yavru kedi ve fare gibi küçük sokak hayvanları aracınızın motor bölmesine girer ve ne yazık ki orada takılıp ölür. Aracı çalıştırmadan önce araçta evcil hayvan olup olmadığını kontrol ederek hem evcil hayvanınızın hayatını kurtarabilir hem de özellikle soğuk kış günlerinde istenmeyen kokuların önüne geçebilirsiniz. Isınmak İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama ve orada ölmek için motor bölmesine sığınan hayvanların ürettiği kokular klima sistemi tarafından püskürtülür. Bunun neden olduğu ağır koku çok daha rahatsız edicidir ve diğerlerinden daha kolay fark edilir. Buna ek olarak, birçok farklı motor veya iklim koşulunda, araba klimasından hoş olmayan kokular olabilir.

 

Araç klimasından neden koku gelir sorusunun bir diğer cevabı, araçlarınızın motor bölmesinde saklanan evcil hayvanlar olabilir. Küçük hayvanlar motor kısmındaki klimanın bal peteğine sıkışır ve dışarı çıkamazlar, böylece orada ölebilirler. Aracı kullanmadan önce burayı kontrol etmek hem araçta oluşabilecek koku oluşumunu engelleyebilir hem de hayvanı oradan kurtarabilir. Hayvanlar öldüğünde, orada kalan vücutları çürür İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama ve klima sistemleriyle araca iletilen bir koku oluşturur. Aslında, bu çirkin koku oldukça güçlü olduğu için belirgindir.