Araç Kiralamada Provizyon İşlemi Nedir? Araç Kiralamada Provizyon İşlemi Nedir? - 5sCarRental

Blog

Araç Kiralamada Provizyon İşlemi Nedir?


Araç Kiralamada Provizyon İşlemi Nedir?

Araç Kiralamada Provizyon İşlemi Nedir? 

 

Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama hizmeti de veren 5s CarRental olarak araç kiralamadan provizyon nedir? sorusu hakkında biri içerik hazırladık. Peki araç kiralamada provizyon nedir? Detaylar için bloğumuzu okumaya devam edebilirsiniz. 

 

Seyahat edilen şehirlerde veya ülkelerde rahatça gezebilmek için araç kiralayan pek çok insan bulunmaktadır. Aktif olarak araba kullanmayı biliyorsanız konforlu ve güvenli bir sürüş için seyahat planınıza araç kiralama maddesini de ekleyebilirsiniz. Rahatlığınızdan ödün vermeden Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama ile aracınızı kendi kriterlerinize göre seçip yolculuğunuzu gönül rahatlığı ile tamamlayabilirsiniz.

 

Samsun Çarşamba havalimanı araç kiralama yolu ile edineceğiniz aracı seçerken size uygun standartlarda olmasına dikkat etmeniz gerekir. Araç kiralarken istenen birkaç kriter bulunmaktadır. Bu kriterler ise sürücünün yaşı, ehliyetinin süresi, ek sürücü olarak adı yazılacak kişinin ismi, kiralanacak aracın süresi, aracın kilometre sınırı, ödeme yöntemleri, depozito, kasko ve sigorta, teslim ve iade, yakıt ve koşulsuz iptal hakkı gibi birçok koşul bulunmaktadır. Bir başka araç kiralama koşulu ise ön provizyon işlemidir.

 

 Araç Kiralamada Ön Provizyon İşlemi Nedir?

 

Bu işlem araç kiralama firmalarının karşılıklı güven içerisinde araç kiralama işini yapmasına denmektedir. Kendini güvence altına alan Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama firmaları da araç için belirlenen kısmı kredi kartınızdan bloke ederek işlemi başlatmış olur. Bu şekilde provizyon işlemi gerçekleşmiş olmaktadır.

 

Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama firmalarının kredi kartınızı bloke işlemini yapmasının iki nedeni vardır. Bunlardan biri kredi kartınızda yer alan limitin olup olmadığının öğrenilmeye çalışmasıdır. Diğer nedeni ise kredi kartınızın geçerliliğinin devam edip etmediğinin kontrol edilmesidir. Araç kiralamadan provizyon işlemi nedir? sorusunun cevabını bu şekilde verebiliriz. 

 

Ön Provizyon İadesi Ne Zaman Gerçekleşir?

 

Kiralamak istediğiniz aracı Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama ile kiraladıktan sonra provizyon işleminiz yapılır. Kiraladığınız aracı kullandıktan sonra teslim aşamasında aracı iade edersiniz. Teslim sonrası bloke edilen kısmı ne zaman geri alacağınız ise araç kiralama firmasının belirlemiş olduğu güne kadar tutarın yatması beklenmektedir.

 

Kartınızdan blokenin kalkmış olması yasal süreç kurallar çerçevesinde 26 günü aşmaması gerektiğidir. Genellikle Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama firmaları 1 veyahut da 2 hafta içinde kredi kartınızın blokesi kalkmış olarak gönül rahatlığı ile kullanıma devam edebiliyorsunuz.

 

Ön Provizyon İşleminin Uygulanma Nedenleri Nelerdir?

 

Araç kiralamada provizyon işlemi nedir? sorusunun cevabını verdikten sonra, ön provizyon işleminin uygulanma sebeplerini de açıklayalım. Araç kiralama firmalarının maddi açıdan güvence altına almak için uyguladıkları provizyon işlemi, kiralama işlemi sırasında uygulanan kurallar arasında yer almaktadır. Kiralanan araç kullanılırken oluşabilecek, birkaç trafik cezası ödemeleri, köprü geçişlerinde uygulan ücret ödemesi, otoban kullanımlarında ödenen ücretler veyahut da oluşabilecek diğer ek ücret ödemelerinin oluşması durumunda araç kiralama firması bu gibi sebeplerden ötürü kendini güvenceye almak zorundadır.

 

Provizyon işleminin iptali ise kiralanan aracın geri verileceği günün ertesi gününde ilgili bankaya faks çekilmesi ile provizyon işleminin iptali sağlanmaktadır. Provizyon işleminin iptali en fazla 26 gün içinde yapılmaktadır. Sorunsuz bir şekilde güven ile iptal işlemi yaptırabileceğiniz Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama firması ile güven ve huzur ile yola çıkabilirsiniz.

 

 5s CarRental Araç Kiralama ile Sunduğu Avantajlar Nelerdir?

 

5s CarRental araç kiralama firması dilediğiniz modelde, yakıt tipinde ya da vites tipinde olabilecek birçok araç tipini kendi bünyesinde barındırmaktadır. +90 549 225 25 55 numaralı kurumsal çağrı merkezi hattından 7/24 her gün fark etmeksizin istediğiniz takdirde her türlü sorun ve sorular için ulaşma imkanınız mümkün olmaktadır. 

 

Tatil planınızı genel bir nedenden ötürü iptal ederseniz ya da ertelemek isterseniz araç kiralama firması 5s CarRental, koşulsuz olarak ücretsiz bir şekilde iptal hakkı tanımaktadır. Müşteri memnuniyetinin ön planda olduğu araç kiralama firmasında tercih edeceğiniz araç ile ilgili bilgiler alanında profesyonel görevliler tarafından size iletilmektedir.