Araç Kiralama Hizmetinde Kasko - İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama Araç Kiralama Hizmetinde Kasko - İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama - 5sCarRental

Blog

Araç Kiralama Hizmetinde Kasko - İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama


Araç Kiralama Hizmetinde Kasko - İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama

Araç Kiralama Hizmetinde Kasko

 

Araçlarda sigorta seçenekleri ikiye ayrılmaktadır. Zorunlu sigorta uygulaması her araç sahibinin ödemek zorunda kaldığı bir uygulamadır. Yılda bir kez bu poliçenin yatırılması gerekiyor. Bu sigortayı yatırmayan sürücüler trafiğe çıkamıyor. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama hizmetimizin en önemli konusu kaskodur.

 

İkinci bir araç sigorta seçeneği kaskodur. Kasko, isteğe bağlıdır. Özellikle lüks ve pahalı araçlar için tercih edilen bir yöntemdir. Zorunlu olan ve yılda bir kez ödenen sigortanın karşılamadığı zararı kasko karşılamaktadır.

 

 Kaskonun Avantajları Nelerdir?

 

Her sürücünün ödediği zorunlu sigorta kaza anında haklıysanız zararı karşılıyor. Ancak her maddi hasar karşılanmıyor. Durum böyle olunca kasko sigortası devreye giriyor. Kasko her türlü hasarı karşılayan bir sigorta türüdür. Yanma, çalınma, kaza ve benzeri bütün maddi hasarlı durumlarda kasko sigortası kullanılmaktadır. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama istediğiniz kasko özelliğine sahip aracı hizmete sunmaktadır.

 

Kasko da yıllık ödenen bir sigorta türüdür. Bir yıl boyunca kasko şirketi meydana gelen maddi hasara karşı finansal destek sağlamaktadır. Araçta meydana gelen hasarın tamamının karşılanacağı gibi kısmen de hasar karşılanabilir.

 

 Kaskonun Çeşitleri Nelerdir?

 

Bu sigortada poliçenin karşıladığı teminat söz konusudur. Kasko çeşitleri karşılanan teminatta göre sınıflandırılmaktadır.

 

 1- Dar Kasko

 

Kaza, yanma ve benzeri hasarlarda kısmen teminat işlemi gerçekleştiren kaskolara ‘dar veya mini kasko’ denilmektedir. Bu kasko;

 

 a- Aracınızın kara araçlarıyla veya demir yolu araçlarıyla çarpışması,

 b- Aracınız park halindeyken her hangi bir şeye çarpması veya her hangi bir şeyin aracınıza çarpması,

 c- Araç sahibi dışında kalanların ve ehliyetsiz kişilerin araca verdikleri zarar,

 d- Aracınızın her hangi bir nedenle yanması,

 e- Aracınızın çalınması veya çalınma teşebbüsüne uğraması.

 

Bu gibi durumlarda dar kasko maddi teminat imkanı sunmaktadır. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama programımızda aracı kiralayan kişi ayrıca kasko ücreti ödememektedir. Kasko ücreti kira ücreti içerisindedir. Kaza gibi durumlarda aracı kiralayan değer kaybı yaşamaz. Sürücü kaza bedeli gibi bir bedel ödememektedir.

 

 2- Genel/Düz Kasko

 

 Ana teminatın tamamının yer aldığı bu kasko türü, aşağıdaki durumlarda teminat olanağı sunmaktadır.

 

 a- Araçla her hangi bir şeye çarpma,

 b- Her hangi bir şeyin araca çarpması,

 c- Aracınızla her hangi bir araca veya benzeri bir şeyle çarpma veya çarpışma,

 d- Aracın yanması,

 e- Aracın hırsızlar tarafından çalınması,

 f- Aracınıza üçüncü şahısların zarar vermesi,

 

 Bu kasko ana teminat konuları içerisine aldığından dolayı genel veya düz kasko denilmektedir.

 

 3- Genişletilmiş Kasko

 

Bu kategoride genel kaskonun teminat maddeleri genişletiliyor. Genel kasko genişletilerek genişletilmiş kasko haline getiriliyor. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama kategorisinde ek teminatlar şu şekildedir:

 

 a- Terör eylemi, grev ve benzeri durumlarda meydana gelen hasarlar,

 b- Yanardağ, sel, deprem ve benzeri afetlerde meydana gelen hasarlar,

 c- Otomobilinizin çalındıktan sonra eski kilidin yerine yeni kilidin takılması,

 d- Şoför ve yolcular için kişisel teminat,

 e- Aracın eskime oranı teminatı,

 f- Mali anlamda mesuliyetle ilgili teminatlar,

 g- Kullanım kaybı teminatı,

 h- Eflasyon nedeni ile meydana gelen kayıpların teminatı,

 ı- Hukuksal teminat,

 i- Ateşsiz yangın teminatı,

 

 4- Tam/Full Kasko

 

Bu kasko bütün şartları kapsayan bir kaskodur. Dar, genel ve genişletilmiş bütün kasko maddelerini içeren bu kaskoya ful kasko denilmektedir. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama filomuzda full kasko seçeneği bulunmaktadır. Bu kasko teminatı çok daha geniştir. Her türlü hasarda aracınız teminat altına alınmaktadır.

 

 Kaskonun Hesaplanması

 

Hesaplama işleminde aracınızın modeli ve yaşı önemlidir. Ayrıca plaka, kaç yıllık olduğu ve motorun özellikleri de hesaplamada belirleyici rol oynamaktadır. Araca sonradan eklenen cihazlar, ehliyet süreniz, aracın kaza durumu, yaşınız ve sigorta şirketinin sunduğu paket kasko hesaplamasını etkilemektedir.