Araç Kayması Nasıl Engellenir? - İzmir Adnan Menderes Havalimanı Araç Kiralama Araç Kayması Nasıl Engellenir? - İzmir Adnan Menderes Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

Araç Kayması Nasıl Engellenir? - İzmir Adnan Menderes Havalimanı Araç Kiralama


Araç Kayması Nasıl Engellenir? - İzmir Adnan Menderes Havalimanı Araç Kiralama

Araç Kayması Nasıl Engellenir? - İzmir Adnan Menderes Havalimanı Araç Kiralama

 

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama firması olarak merak edilen araç kayması nasıl engellenir? sorusu hakkında bir içerik ele aldık. Peki araç kayması nasıl engellenir? Önden ve arkadan  kaymayı engellemek için neler yapmak gerekir? Detaylar bloğumuzda. 

 

Araç sürerken sürücüler için korkutucu bir durum olan kayma, birçok hayati tehlikeye neden olmaktadır. Fakat kayma esnasında oluşan hareket fiilinin mantığı fark edilirse doğru zamanda doğru hareket ile kötü sonuçlar oluşmadan önlemiş olur. Kayma fiilinin 2 tür çeşidi bulunmaktadır. Bunlar önden kayma ve arkadan kaymadır. Özellikle kış günlerinde çok sık rastladığımız bu durumun önüne geçebilmek için İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama ile kayma problemine takılmadan güven ile sürüş deneyimini yaşayabilirsiniz.

 

 Önden Kayma Nedir?

 

Ön tekerlekler kaymaya başlarken arka tekerleklerin zeminde tutulu kalmaya çalışmasına denir. Araç içerisinde gerekli dönüş mesafesi sağlanamaz ise aracın hâkimiyeti yitirilebilir. Önden kayma durumunu önlemek maksadı ile İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama aracılığı ile araç teslimi öncesi bilgilendirme yapılmaktadır.

 

Önden kayma durumuna neden iki faktör bulunmaktadır. Bu faktörler aktif ve pasif rol oynamaktadır. Kayma durumuna neden olan faktörler şu şekildedir:

 

 Önden Kayma Durumuna Neden Olan Aktif Faktörler

 

Aracın viraja çok hızlı bir şekilde girmesi, virajda ani fren ile durmaya çalışılması, sert direksiyon hareketlerinin yapılması ya da gaza aşırı yüklenme gibi nedenler önden kaymaya direkt olarak sebebiyet vermektedir. Araçların gerekli iç, dış, fren bakımı İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama tarafından araçların teslimiyetinden çok önce yapılıp aksatılmamaktadır.

 

 Önden Kayma Durumuna Neden Olan Pasif Faktörler

 

Araca ait lastiklerin aşınmış durumda olması, lastik basıncının yüksek veya alçak olması, araç içerisinde yer alan fazla yük ve bozuk süspansiyon sisteminin olması önden kayma durumuna pasif nedenlerden dolayı etki etmektedir. Araca ait lastikler aşınmış veyahut da zarar görmüşse kiralama işlemi öncesi verilecek araç İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama tarafından gerekli lastik bakımı yapılarak verilmektedir.

 

 Önden Kayma Durumunda Yapılması Gerekenler

 

İlk yapılması gereken kaygan bir zemindeyken viraja hızlı bir şekilde girilmemesi gerekir. Gitmek istediğiniz yöne doğru hareket edin. Kaydığınız yöne doğru odaklanmayın. Kayma hareketini arttıracak sert hareketlerde bulunmayın. Araçta yer alan gazdan ani bir şekilde tamamen çekmeyin. Miktarı artırmak yerine gazdan ayağınızı yavaşça çekin. Kesinlikle direksiyonu ters yöne doğru tutmamalısınız. Direksiyonda konforu ön planda tutan İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama hidrolik direksiyonda rahat ve keyifli bir sürüş yapabilmenize olanak tanımaktadır.

 

 Arkadan Kayma Nedir?

 

Arka tekerlekler kayarken ön tekerleklerin zeminde sabit kalmaya çalışırken oluşan duruma arkadan kayma adı verilir. Profesyonel navigasyon cihazları İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama tarafından araçların içerisinde hizmete sunulmaktadır. Böylelikle kaygan zemin yola girmeden haberdar olmanız mümkün olmaktadır.

 

Arkadan kaymanın birçok sebebi olmaktadır. Bu nedenler aktif faktörler ve pasif faktörler olarak ikiye ayrılmaktadır. Bu faktörler şu şekildedir:

 

 Arkadan Kayma Durumuna Neden Olan Aktif Faktörler

 

Araç içerisinde ani fren yapılması, viraja hızlı bir şekilde girilmesi, sert direksiyon hareketleri ve gaza aşırı yüklenme gibi durumlar arkadan kayma durumunda aktif rol oynamaktadır. Güvenli bir sürüş için İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama ile yolculuğunuzun tadını çıkarabilirsiniz.

 

 Arkadan Kayma Durumuna Neden Olan Pasif Faktörler

 

 Aracın aşınmış lastikleri, dengesiz konulan yük miktarı, lastik basıncı ve aracı şasisinde meydana gelen dengesizlik neden olan faktörler arasında yer almaktadır.

 

 Arkadan Kayma Durumunda Yapılması Gerekenler

 

Aracın kaydığı yöne bakılmaksızın istenilen istikamette yol alınmalıdır. Araç içinde sert fren hareketleri yapılmamalıdır. Yapıldığı takdirde aracın arkası zeminden tamamen ayrılabilir. Araçta yer alan gaza kontrollü bir şekilde basılması gerekir. Aniden basılmaması gerekmektedir.