Araç Değer Kaybı Nasıl Hesaplanır? - İstanbul Havalimanı Araç Kiralama Araç Değer Kaybı Nasıl Hesaplanır? - İstanbul Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

Araç Değer Kaybı Nasıl Hesaplanır? - İstanbul Havalimanı Araç Kiralama


Araç Değer Kaybı Nasıl Hesaplanır? - İstanbul Havalimanı Araç Kiralama

Araç Değer Kaybı Nasıl Hesaplanır? - İstanbul Havalimanı Araç Kiralama

 

İstanbul Havalimanı araç kiralama firması olarak merak edilen 'araç değer kaybı nasıl hesaplanır? ' sorusunun cevabı konusunda bir içerik ele aldık. 'Peki araç değer kaybı nasıl hesaplanır?' Detaylar için bloğumuzu okumaya devam edebilirsiniz? 

 

Aracın belirli riskler sonucu aldığı hasarlar sonucu araçta değer kaybı meydana gelmektedir. Araç sahipleri tarafından 'araç değer kaybı nasıl hesaplanır?' sorusunun cevabını merak edilmektedir. Araç bir kaza sonucunda hasar alabilir. Sonrasında ise gerekli tamir ve bakım yapılarak araç eski haline getirilmeye çalışılır. Ancak ikinci el araç piyasasında hasar alan araçların değerlerinde düşüş meydana gelmektedir. Bu durum sebebiyle 'araç değer kaybı nasıl hesaplanır?' araç sahipleri tarafından sorusunun cevabı önem kazanmaktadır. Öncelikle hasar alan aracın hasarı değerlendirilmelidir. Kaza sonucundan aracın boyası ile ilgili bir tamir işlemi yapıldıysa aracın fiyatında herhangi bir düşüş meydana gelmez. Ancak hasar sonucunda aracın tamir için parça değişimi gerekiyor ise ikinci el piyasasında aracın değerinde düşüş yaşanmaktadır. Bu sebeple 'araç değer kaybı nasıl hesaplanır?' sorusuna cevap verebilmek için öncelikle araçtaki hasarı değerlendirmek gerekir.

 

 Araç Değer Kaybı Prosedürü Nasıl İşlemektedir?

 

Araç değer kaybı bilgilerini öğrenebilmek için araç sahiplerinin öncelikle araç değer kaybı dilekçesini sigorta şirketlerine göndermeleri gerekmektedir. Araç sahibinin dilekçede kendi aracının plakasını, kazada ki diğer aracın plakasını ve kazada ki kusurlu tarafı dilekçeye eklemeleri gerekmektedir. Sonrasında ise sigorta şirketi tarafından aracın değer kaybı ile ilgili araç sahibine geri bildirim yapılmaktadır. 

 

 Araç Değer Kaybı Hesaplanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

 

Araç sahiplerinin 'araç değer kaybı nasıl hesaplanır?' sorusunun cevabına doğru yanıtı verebilmeleri için dikkat etmeleri gereken bazı hususlar vardır. Araçların ikinci el piyasasındaki değer kaybı hesaplanırken birçok etken göz önüne alınmaktadır. Bu etkenler aracın hangi yılda üretildiğinden araç sahibinin aracı nasıl kullandığına kadar birçok başlıkta ele alınabilmektedir. Ancak 'araç değer kaybı nasıl hesaplanır?' sorusunun cevabını en doğru yanıt verebilmek için aracın yaşını bilmek gerekmektedir. Sonrasında ise aracın geçmiş dönemlerde aldığı hasar durumu göz önüne alınmalıdır. Önceki dönemlerde hasar alan ve değer kaybeden aracın durumu güncel değer kaybı üzerinden düşünerek aracın ikinci el piyasasındaki fiyata hesaplanabilir. Bu şekilde 'araç değer kaybı nasıl hesaplanır?' sorusunun cevabı verilebilir. Ayrıca araç değer kaybı hesaplanırken aracı kullanıcıların satın aldığı tarih ve aracın trafiğe çıktığı tarih de dikkate alınmaktadır.

 

 Araç Değer Kaybını Kim Öder?

 

Kaza gerçekleştikten sonra eksper raporu hazırlanmaktadır. Sonrasında ise araç kullanıcılarından hangisinin kusurlu olduğu dikkate alınmaktadır. Kazada kusurlu olan tarafların kusur yüzdelerine göre hesaplanan değer kaybı maliyeti tarafların sigorta şirketi tarafından karşılanır. Ayrıca bu durumda dikkate alınması gereken en önemli faktör araçların yaş sınırıdır. Eğer aracın yaş sınırı belirlenen değerden farklı ise sigorta şirketleri tarafından farklı yaptırımlar uygulanmaktadır.

 

 Araç Değer Kaybı Kimden İstenmektedir?

 

Araç sahibi kaza anında ilk olarak sigorta şirketini arayabilir. Sonrasında ise sigorta şirketinin yönlendirdiği eksper ile aracın değer kaybı hesaplanmaktadır. Aracın değer kaybını ise kazaya sebep olan yani kusurlu tarafın sigorta şirketi karşılamaktadır.

 

 İstanbul Havalimanı Araç Kiralama 

 

Havalimanından herhangi bir acente ya da tur firması ile görüşmeden İstanbul Havalimanı araç kiralama hizmetinden tatilciler kolaylıkla yararlanabilir. İstanbul Havalimanı araç kiralama işleminin online olarak kolaylıkla yapmak mümkündür. Araçlar 2019 model olup uygun ödeme koşullarıyla tatilcilere kolaylık sağlamaktadır. İstanbul Havalimanı araç kiralama işlemini gerçekleştiren tatilciler araç kiralama ücretlerini teslimat esnasında yapabilirler. İstanbul Havalimanı araç kiralama işleme online olarak yapılırken herhangi bir rezervasyon ücreti ödenmemektedir. İstanbul Havalimanı araç kiralama ile tatilcilerin kiraladıkları araçların herhangi bir kilometre sınırı bulunmamaktadır. Sınırsız kilometre imkanı ile tatilciler kolaylıkla istedikleri yere ulaşım imkanı elde etmektedir. İstanbul Havalimanı araç kiralama işlemi yapılırken kullanıcıların ödedikleri ücretlere kasko ve KDV dahildir.