Arabanızı Hırsızlardan Nasıl Korursunuz? – Ucuz Araç Kiralama Arabanızı Hırsızlardan Nasıl Korursunuz? – Ucuz Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

Arabanızı Hırsızlardan Nasıl Korursunuz? – Ucuz Araç Kiralama


Arabanızı Hırsızlardan Nasıl Korursunuz? – Ucuz Araç Kiralama

Arabanızı Hırsızlardan Nasıl Korursunuz? – Ucuz Araç Kiralama

 

Ucuz araç kiralama hizmeti de veren firmamız olarak arabanızı hırsızlardan koruma yöntemleri konusunda bilgilendirmek istedik. Peki arabanızı hırsızlardan nasıl korursunuz? Detaylar için bloğumuzu okumaya devam edin. 

 

Yaşadığımız modern çağın getirisi olan teknoloji sayesinde otomobil hırsızlığı ile ilgili olaylar giderek azalma göstermiştir. Gerek alarm sistemlerinin gelişmesi gerekse immobiliser teknoloji ve merkezi kilit sistemlerinin modern araçlarda yer alması ile araç sahibi olmak güvenli hale gelmiştir. Fakat otomobil sektöründe yaşanan birçok teknolojik gelişme otomobil hırsızlığının önüne geçememiş bulunmaktadır.

 

Aynı durum ucuz araç kiralama şirketlerinin de karşılaştığı bir durum olmaktadır. Bu sebeple kullandığınız aracın özelliklerini bilmeli ve aracınızın güvenli olduğundan emin olmalısınız.

 

 Araç Hırsızlığı 

 

Otomobil hırsızlığını yapan kişiler temelde iki gruba ayrılmış durumdadır. Bunlar zevk için araç hırsızlığı yapan kişiler ile bu işi meslek edinmiş profesyonel araç hırsızları bu grupta yer almaktadır. Profesyonel araç hırsızlığı ile geçimini sağlayan insanlar, çaldıkları aracı tamamıyla satamayacakları için aracı parçalayıp yedek parça adı altında satışa sunmaktadırlar. Herhangi bir kayıt sisteminde yer almayan yedek parçaların yasal takibi çok fazla zor olduğundan bu yolu tercih etmektedirler.

 

Bu sebeple arabanıza ait herhangi bir yedek parça yerleştirmemeniz hırsızları desteklememek açısından faydalı olacaktır. Ucuz araç kiralama firmaları da yasal süreci takip edilebilen birçok yedek parça konusunda gereken hassasiyeti gösterip faturalandırılmasına dikkat etmektedir. Profesyonel araç hırsızları genellikle popülaritesi yüksek arabaları seçmektedirler. Bunun sebebi piyasada yer alan yedek parça talebinin yüksek olduğu araçlar ile ilgilenmelerinden kaynaklanmaktadır.

 

Zevk için araç hırsızlığı yapan kişiler ise araç kullanmaktan hoşlanan fakat yeterli kazancı olmadığı için araba satın alamayan kişilerden oluşmaktadır. Bu tip araç hırsızları, profesyonel araç hırsızlarından ziyade motor gücü yüksek egzotik tipteki araçları tercih etmektedirler. Zevk için araç hırsızlığı yapan kişiler çoğunlukla çaldıkları aracı terk edilmiş halde bırakmaktadırlar.

 

 Ucuz Araç Kiralama ile Hırsızlardan Koruma Yöntemleri

 

Aracınızı Hırsızlardan Nasıl Korursunuz? 

 

Sahip olduğunuz aracın ya da ucuz araç kiralama ile kiraladığınız aracı hırsızlardan uzak bir hedef haline getirmek için yapılması gereken durumlar şu şekilde maddelendirilmektedir:

 

 1) Aracınızda bulunması muhtemel cep telefonu, bilgisayar, tablet, para ve yüzük gibi değerli eşyaları araçta bulundurmamak.

 2) Ucuz araç kiralama şirketinden tahsis ettiğiniz aracı görünür bir alana park ederek araç takibini kolay yapabilmek.

 3) Arabanızın yakınında veyahut da içinde değilseniz anahtarı araç içinde yer alan kontak üstünde bırakmamaya dikkat etmek.

 4) Size ait otomobilinizde yer almıyorsa alarm sistemini taktırmaya özen göstermeli ve ucuz araç kiralama firmalarından edindiğiniz aracın güvenlik önlemlerinin olduğuna dikkat edilmelidir.

 

 Araçta Görünür Olarak Alınması Gereken Önlemler

 

Günümüz modern otomobillerinde birçok çeşitlilikte alarm sistemleri yer almaktadır. Fakat aracınızda veya ucuz araç kiralama şirketlerinden edinilen araçların alarm sistemi olup olmadığına bakılmalı yok ise alarm sistemi olan araç tipleri tercih edilmelidir. Çünkü alarm sisteminde yer alan kısa süreli bir uyarı bile hırsızların arabadan hızla uzaklaşmasına sebebiyet vermektedir.

 

 Araç Takip Cihazı ile Araç Koruma Yöntemi

 

Aracınız için alınması gereken önlemlerden biri de araçlara takılan takip cihazlarıdır. Teknolojinin gelişimi ile GPS teknolojisi de gelişmiş modern araçların takibini yapmak kolay hale gelmiştir. Cihazı temin ettikten sonra aracınızda görünmeyen bir noktayı seçip o bölgede muhafaza edinebilirsiniz.

 

 Direksiyon Kilitleme Yöntemi

 

Eski bir yöntem olan araç direksiyon kilitleme yöntemi hâlâ faydasını korumaktadır. Güvenlik önlemi için bu kilitlerden mutlaka aracınızda bulundurmanız gerekmektedir. Bu şekilde aracınızın etrafında dolanması muhtemel hırsızlardan korumuş olursunuz. Zira araç hırsızlığının önüne geçmek için görünür bir şekilde alınan önlemler aracınızın güvenlik önlemleri ile çevrelendiğini ve daha az korunaklı araçları hedef alacakları anlamına gelmektedir.