Arabanın Kaloriferi Neden Soğuk Üfler? Arabanın Kaloriferi Neden Soğuk Üfler? - 5sCarRental

Blog

Arabanın Kaloriferi Neden Soğuk Üfler?


Arabanın Kaloriferi Neden Soğuk Üfler?

Arabanın Kaloriferi Neden Soğuk Üfler? 

 

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama hizmeti veren firmamız olarak bugünkü yazımızda sıkça sorulan arabanın kaloriferi neden soğuk üfler? Konusuna değindik. Peki arabanın kaloriferi neden soğuk üfler? Detaylar için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz. 

 

Arabanın kaloriferi neden soğuk üfler? konusunu detaylı şekilde açıklamadan evvel aracın kalorifer sistemin nasıl çalıştığına değinmek, konunun daha iyi anlaşılması açısından faydalı olacaktır. 

 

 Aracın Kalorifer Sistemini Çalışma Prensibi 

 

Basit şekilde anlatmak gerekirse, hibrit olmayan araçlarda motorun soğutma sistemindeki ısıyı aracın sürüş kabinine ileten elektrikli fan motoru bulunmaktadır. En uygun performans için motorun 200 derece sıcaklıkta çalışmalıdır. Motorun aşırı ısınmasının engellenmesi için de bir soğutma sistemine ihtiyaç vardır. Soğutma sistemi içerisinde su ve bunun yanı sıra antifriz karışımı bir sıvı yer almaktadır. Bu karışım sayesinde çok soğuk havalarda motorun donması engellenecektir.

 

Aynı zamanda motorun paslanması da önlenecektir. Bahsedilen soğutma sıvısı, motorun soğumasını sağlamak amacıyla motor bloğundaki bölmelerde dolaşacaktır. Bu sıvının bir kısmı ise kalorifer peteğine yönlendirilecek; kalorifer fanı da peteğin ızgaralarına hava üflemek suretiyle sıcak havanın araç kabinine ulaşmasını sağlayacaktır. Aracın kaloriferi bahsedildiği gibi çalışmaktadır. 

 

Bu konuya açıklık getirdikten sonra arabanın kaloriferi neden soğuk üfler? konusundaki açıklama daha iyi anlaşılabilecektir. 

 

 Kalorifer Neden Isınmıyor? 

 

 Araba kaloriferi neden soğuk üfler? Çünkü ;

 

l Aracın termostat sistemindeki arıza nedeniyle kalorifer ısınmayabilir. 

l Aracın soğutma sisteminde hava meydana gelmesi nedeniyle ısınmayabilir. 

l Bazen kalorifer petekleri tıkanabilmektedir. Bu nedenle kalorifer ısınmayabilecektir. Bunu önlemek için aracın ısınma sistemi bakımlarının periyodik olarak yapılması gerekmektedir. 

l Radyatördeki sıvının eksik olması neticesinde ısınmayabilecektir. Eğer radyatörde bir kaçak mevcut ise soğutma sıvısı eksilecektir. 

l Isıtıcı düğmelerinde arıza meydana gelmesi sonucu kalorifer ısınmayabilecektir. 

l Bunun yanı sıra, soğutma sıvısı kalorifer peteğine iletilemiyorsa da kalorifer ısınmayacaktır. 

Yukarıda bahsedilen durumlar kalorifer peteğinin çalışmaması hususunda en sık karşılaşılan durumları işaret etmektedir. Diğer bir ifade ile arabanın kaloriferi neden soğuk üfler? konusunun nedenlerine örnek teşkil eden durumlardır. 

 

Arabanın kaloriferi neden soğuk üfler? durumunun neden yaşanabileceğine yukarıda değindikten sonra bu duruma neden olan arızaların giderilmemesi halinde yaşanabilecek durumlara da göz atmakta fayda olacaktır. 

 

Eğer aracınızın kalorifer sistemi soğuk hava üflüyor ise bu durumun nedenlerinin en kısa sürede tespit edilerek giderilmesi gerekmektedir. Soğuk havalarda araç içinin ısınmaması sürüş konforunu düşüreceği gibi, ön cam buğulu olacağından kazalara sebebiyet verecek durumlar yaşanabilecektir. 

 

Bunun yanın sıra bir motor arızasının göstergesi de olabilecektir. Aracın en önemli parçasının motor olduğu göz önünde bulundurulur ise bu durum çok ciddi problemlere sebebiyet verebilecektir. 

 

Arızalanmış olan devir daim pompası ya da arızalı bir termostat, motorun aşırı ısınmasına sebebiyet verebilir. Bu durumun meydana gelmesi çok büyük masraflara yol açabilecektir. 

 

Aracın soğutucu seviyesinin kontrolü oldukça kolaydır. Bu kontrol sonucunda eğer sıvı azalmışsa üzerine su ve antifriz karışımı eklememelisiniz. Yalnız, unutmayın ki motor sıcak ise radyatör kapağı kesinlikle açılmamalıdır. Öncelikle motorun soğumasının beklenmesi gerekir. 

 

Arabanın kaloriferi neden soğuk üfler? hususuna ilişkin tüm bilgiler yukarıda detaylı olarak ele alınmaktadır. 

 

 Ankara Esenboğa Havalimanı Araç Kiralama Hizmeti

 

www.5scarrental.com.tr adresinden Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama kapsamında hizmet veren tüm araçlarımıza ulaşabilirsiniz. Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama ile ulaştığınız tüm araçları birbirleri ile kolaylıkla karşılaştırabilirsiniz. Bunun neticesinde size en uygun olan fiyatı belirleyerek araç kiralamanız mümkün olacaktır. 

 

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama ile kiraladığınız tüm araçlar için iptal etme hakkınız yer almaktadır. 

 

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama aracılığı ile yapacağınız araç aramalarında aracın marka modelinin yanı sıra sınıfına, yakıt tipine, vites tipine göre de arama gerçekleştirebilirsiniz. 

 

Ankara Esenboğa havalimanı araç kiralama kapsamında son derece geniş kapsamlı araç listesinden dilediğiniz aracı seçebilirsiniz. Ankara Esenboğa havalimanı araç kiralama garantisinde bakımları ve temizlikleri düzenli yapılan araçları gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.