Arabada Cam Buğulanması Nasıl Önlenir? – İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog


Arabada Cam Buğulanması Nasıl Önlenir? – İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama

 

Araç kullanıcılarının karşılaştığı en büyük sorunlardan biri camların buğulanmasıdır. İstanbul Sabiha Gökçen havalimanı araç kiralama ile kiraladığınız araçta da bu buğulanma hareket ederken veya hareketsiz dururken olabilir. Ne yazık ki, pencerelerden gelen sis kazalara bile neden olabilir. Bu nedenle, seyir halindeyken ve ayakta dururken dikkatli olun.  İstanbul Sabiha Gökçen havalimanı araç kiralama ile kiraladığınız araç camının buğulanması engellenmediğinde çeşitli sorunlara neden olabilir.

 

Bu olay özellikle kışın yaygındır ve görünürlüğü azaltacaktır. İstanbul Sabiha Gökçen havalimanı araç kiralama ile kiraladığınız araçlarda da cam buğulanması olduğu taktirde kaza riski artar. Kışın virajlı ya da zorlu yolların üstesinden gelmek için kısa süre içerisinde otomobil camının sisini atmanız gerekir. İstanbul Sabiha Gökçen havalimanı araç kiralama ile kiraladığınız veya kendi aracınız da dahil tüm araba camlarında görülebilir. Her araba camı için ayrı ayrı önlemler alınmalıdır. Bu noktada arabanın camlarının buğulanmasını nasıl önleyeceğiz? Size bu sorunun cevabını vereceğiz.

 

 Araçlardaki Cam Buğulanması

 

Aracın cam sisini nasıl çözeceğinizi anlatmadan önce bu durumu nasıl çözeceğinizi tartışmak daha doğru olacaktır.  Kısacası sis oluşturmak için sıcak ve soğuk ortamlarla karşılaşmanız gerekir. İki hava türü arasındaki sıcaklık farkı yüksekse camlarda kaçınılmaz olarak buğulanma meydana gelecektir. İstanbul Sabiha Gökçen havalimanı araç kiralama ile kiraladığınız veya herhangi bir araçta cam buğulanmasının bu nedenle olur. 

 

Sıcaklık farkı çok yüksek olduğunda, cam sisi oluşacaktır. Kışın dışarısı soğuk, araç içi kışın sıcaksa camlar buğulanacak çünkü araç içindeki hava dengesini sağlayacaktır. Ayrıca yaz aylarında hava sıcaksa ve klima etkisiyle araba içi soğuksa cam buğulanacaktır. Camın buğulanma olgusu, hava çıkış kanalının bulunduğu kısımda daha belirgindir.

 

 Araç Buğulanması ile Karşılaşıldığında Neler Yapılabilir?

 

Araç buğulandığında bazı önemli önlemlerin alınması gerekir. Ancak, ne kadar alırsanız alın, hava değiştikçe yoğuşma artacaktır. Aşağıda sisli otomobil camlarına bakıldığında alınması gereken önlemler ve camların buğulanmasının nasıl önleneceği yer almaktadır:

 

Hava ne kadar soğuk olursa olsun, pencereleri biraz açmak, farklı havanın girmesine izin vereceği için sıcaklık farkını azaltmaya yardımcı olacaktır. Bu, yoğunlaşmanın kademeli olarak kaybolmasına neden olacaktır.

 

Ayrıca araç ısıtıcısı sıcak konuma getirilirse buğulanması engellenebilir. Çoğu insan genellikle bu yöntemi kullanır. Bu noktada bir öneri var. Güneşliklerin aşağıya indirilmesi, camın sisini önler.

 

Kısa bir yolculukta araba camı sisi ile karşılaşmak istemiyorsanız kısa sürede ondan kurtulabileceğiniz bir yer anlatmak istiyoruz. Satın aldığınız cam bezi soda ile karıştırın. Nemli kalın, hafif ıslak tamamen kuru olamamak kaydıyla pencereleri nemli bir bezle temizleyin. Bu işlem% 100 kesinlik sağlayamasa da en azından orta pencerede oluşan sisten kısa sürede kurtulabilirsiniz

 

Ayrıca traş köpüğünün pencere camı sisini de ortadan kaldırdığı söyleniyor. İsterseniz arabanın camlarını silerek bu durumu ortadan kaldırabilirsiniz.

 

Geçmiş zaman da, bir bardağa yarım elmanın sürülmesinin buğulanmayı önleyebileceği söylenir. Bu yöntemi de deneyebilirsiniz.

 

Son olarak marketten veya çeşitli yerlerden alabileceğiniz çözümler de işe yarayacaktır. Demister adı altında satılan bu ürünleri kullanarak ortalama 2 günde bu sorunları çözebilir buğuyu ortadan kaldırabilirsiniz.

 

Araç Camlarının Buğulanmasının Şekilleri

 

Pencerelerde ne zaman sis olduğunu bilmiyorsanız.  İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama ile kiraladığınız araçta cazı durumlarda, araç sürerken, bazı durumlarda araç beklerken ve hatta bazen sürüş sırasında meydana gelebilir.  İstanbul Sabiha Gökçen havalimanı araç kiralama ile kiraladığınız araçlarda kışın bu durum daha belirgin hale gelir. Ancak araca nasıl müdahale edeceğinizi bilmiyorsanız, önce aracın buğulandığını anlamalısınız.

 

Aracınız sürüş sırasında buğulaşırsa, önce durumun sıcaklıkla ilgili olduğunu tahmin edebilirsiniz. Bunun için sıcaklığı kontrol etmeniz gerekiyor. Daha önce de belirtildiği gibi sıcaklık farkı çok büyükse aracı küçük bir aralıkta hareket ettirerek bu durumdan kurtulabilirsiniz.

 

 Son Olarak Ne Yapılabilir 

 

Ayrıca ısıtıcı pencere camının buğulanmasına da neden olabilir. Genellikle çok fazla yoğuşma varsa, bunun ısıtıcı ve motor sıcaklığı ile ilgili olduğunu unutmayın. Profesyonel yardım almadan önce, klimanın A / C işlevini açmanız gerekir. Klima sıcaklığını düşürün ve klimayı kontrol edin. Klimanın doğru kullanımı camlarda buğulanmayı önleyecektir.