Araba Neden Geç Çalışır? Araba Neden Geç Çalışır? - 5sCarRental

Blog

Araba Neden Geç Çalışır?


Araba Neden Geç Çalışır?

Araba Neden Geç Çalışır? 

 

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama firması 5s CarRental olarak bugünkü yazımızda araba neden geç çalışır? soruna değindik. Peki araba neden geç çalışır? Detaylar için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz. 

 

Sabah işe gitmek üzere aracınıza bindiniz, aceleniz var ve kontağı çevirdiniz; ancak aracınız bir türlü çalışmıyor! Yaklaşık on dakika uğraşmak durumunda kaldınız. Sabah güne bu şekilde başlamak hoş olmayan bir deneyim olsa gerek. Peki araba neden geç çalışır? 

 

Arabanın geç çalışmasının nedenleri çok çeşitli olabilir. Araba neden geç çalışır? sorusunun yanıtı örneğin aracınızın marş basması ile ilgili bir sıkıntı mevcut olabilir. Her ne kadar marş basması ile ilgili sorun olduğu düşünülse de aslında bu durumun altında yatan daha büyük nedenler de olabilir. 

 

Bu durumu engellemenin en basit yolu, aracınızın bakımını ihmal etmemeniz, düzenli olarak bakımlarını yaptırmanızdan geçmektedir. 

 

 Araba Neden Geç Çalışır? 

 

Araba neden geç çalışır? sorunun yanıtını ve aracınızın geç çalışmasına sebep olabilecek durumların nasıl çözümleneceğine ilişkin bilgileri bulabilirsiniz. 

 

 1-Buji Kablolarından Kaynaklı Geç Çalışma: 

 

Araba neden geç çalışır? diye kendi kendinize düşündüğünüzde ilk bakmanız gereken yerlerden biri bujilerdir. Bujileri kontrol etmek genelde sorunun giderilmesini ve arabanın çalışmasını sağlayacaktır. 

 

Araç içerisinde ilk ateşleme bujiler tarafından sağlanmaktadır. Bu nedenle arabanın geç çalışması halinde buji aksamını kontrol etmek ve sorun varsa gidermek ya da giderilmesini sağlamak aracınızın geç çalışmasının önüne geçecektir. 

 

 2-Tıkalı Hava Filtreleri Kaynaklı Geç Çalışma: 

 

Hava filtreleri araç motorunun herhangi bir sorun olmadan çalışmasına yardımcı olmak için bulunmaktadır. Eğer filtrelerde bir tıkanıklık söz konusu olduysa aracın geç çalışması durumu ile karşılaşmanız oldukça muhtemel bir durumdur. 

 

Araç içerisinde bulunan filtreler aracın içine herhangi bir yabancı madde (böcek, tozlu hava vb.) girmesini engellemek ile görevlidir. Hava filtrelerinin kirli olması halinde motora ihtiyacı olan temiz hava gitmesinin önü kesilmiş olacaktır. Bu durum da aracın geç çalışmasına ve dahası verimliliğinin düşmesine neden olacaktır. 

 

Eğer bu durum ile karşılaşmak istemezseniz hava filtrelerinin bakımını düzenli olarak yaptırmanız şarttır. 

 

Bu bakımı geciktirdiyseniz ve aracınızın yeni bir hava filtresine ihtiyacı varsa yeni bir filtre alabilirsiniz. Arabanızın marka ve modeline bağlı olarak filtre ücretleri de değişiklik gösterecektir. 

 

 3-Aküden Kaynaklanan Geç Çalışmalar: 

 

Eğer bujilerde bir sorun yoksa ve hava filtresini yeni değiştirdiyseniz; ancak yine de aracınız geç çalışıyorsa aküyü kontrol etmeniz gerekecektir. Araba neden geç çalışır? Sorunun yanıtlarından biri de aküde ya da marş motorunda saklıdır. Bu durumda aracınızın bahsedilen aksamlarını kontrol etmeniz ve gerekiyorsa yenilemeniz yerinde olacaktır. 

 

 4-Aracınızın Yakıt Tipinden Kaynaklı Geç Çalışma: 

 

Bu konuda yapılan incelemeler neticesinde LPG’li araçların diğer yakıt tiplerine sahip araçlardan daha yavaş çalıştığı ortaya konulmuştur.

 

Eğer böyle bir durumla karşılaşmak istemezseniz aracınızın yakıt tipini LPG olarak seçmemelisiniz. 

 

Buna ek olarak dizel yakıtlı araçlar da soğuk havalarda geç çalışma eğilimi gösterebilir. 

 

 5-Karbüratör Tıkanması Kaynaklı Geç Çalışma: 

 

 6-Benzin Pompası Kaynaklı Geç Çalışma veya Yakıt Enjektörlerinden Kaynaklı Geç çalışma: 

 

 7-Yakıt Filtresinin Tıkanması Neticesinde Yaşanan Geç Çalışma: Bu durumda Yakıt filtresinin temizlenmesi veya değiştirilmesi gerekecektir. 

 

 Ankara Esenboğa Havalimanı Araç Kiralama 

 

Bu site aracılığı ile Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama kapsamında hizmet veren tüm kiralama firmalarını karşılaştırabilir, sizin için en uygun fiyatlarla araç kiralayabilirsiniz.

 

5scarrental.com.tr adresinden Ankara Esenboğa havalimanı araç kiralama işlemi yaptığınızda aynı zamanda koşulsuz iptal edebilme hakkına da sahip olursunuz. 

 

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama çerçevesince araç sınıfına, araç markasına, araç kiralama firmasına, aracın yakıt tipine, aracın vites tipine göre seçebileceğiniz araç listesi aşağıdadır. 

 

Ankara Esenboğa havalimanı araç kiralama kapsamında son derece geniş kapsamlı araç listesi içerisinden dilediğiniz aracı seçmeniz ve bakımları düzenli yapılan araçları gönül rahatlığı ile kullanmanız mümkündür.