Araba Anahtarı Kaybolursa Ne Yapılmalı? – İstanbul Sabiha Gökçen Araç Kiralama Araba Anahtarı Kaybolursa Ne Yapılmalı? – İstanbul Sabiha Gökçen Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

Araba Anahtarı Kaybolursa Ne Yapılmalı? – İstanbul Sabiha Gökçen Araç Kiralama


Araba Anahtarı Kaybolursa Ne Yapılmalı? – İstanbul Sabiha Gökçen Araç Kiralama

Araba Anahtarı Kaybolursa Ne Yapılmalı? – İstanbul Sabiha Gökçen Araç Kiralama

 

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama yapan sürücü veya kendi aracı olan sürücülerin merak ettiği araba anahtarı kaybolursa ne yapılmalı sorusunun cevabını bu bloğumuzda bulabilirsiniz. 

 

Araba Anahtarı Kaybolursa Ne Yapılmalı?

 

Şüphesiz arabanızın anahtarlarını kaybetmek başınıza gelebilecek en kötü olaylardan biridir. Fakat bundan daha da kötüsü vardır: Kiralık bir aracın anahtarlarını kaybetmek. Peki araba anahtarı kaybolursa ne yapılmalı? Eğer bir yedek anahtarınız varsa bu bir sorun olmaktan çıkar. Ama eğer bir yedek anahtarınız yoksa o vakit anahtarcılardan ya da oto çilingirlerinden yardım almanız gerekmektedir. Böyle bir durumda iki ihtimal vardır, kapınız açılır ve anahtar arabanızın içindedir. Ya da, kapınız açılsa da anahtarınız yoksa, oto çilingir size yeni bir anahtar verir.

 

 Kiralık Araç için Doğru Firmayı Seçin

 

Genelde yeni bir araç aldıysanız, arabanızı aldığınız firma size iki adet anahtar teslim etmektedir. Bunlardan genelde sadece birini yanımızda taşırız. Bu anahtarlara master anahtar denir. Diğer anahtarı ise ya evimizde bırakır, ya iş yerimizde bırakır, ya da güvendiğimiz bir yakınımıza teslim ederiz. Kayıp anahtar konusu genelde İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama hizmetleri sırasında gündeme gelmektedir. 

 

Eğer siz de İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama hizmetinden faydalandıysanız, belki de sizin de başınıza anahtarınızı kaybetmeniz gibi bir durum gelebilir. Bu konuda yapacaklarınızı bilirseniz, her şey sizin için daha kolay gerçekleşir. Çünkü İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama hizmeti aldığınız bölgelerde genelde sorununuzu çözebilecek firmalar da vardır. Bu firmalar arasında kalitesiyle diğerlerinden ayrılan firma, 5S Car Rental firmasıdır.

 

 Immobilizer Sistemi

 

Genelde yeni nesil araçlarda immobilizer denen bir sistem vardır. Bu sistem, arabanızın kendi anahtarı dışında herhangi bir yöntem kullanılarak çalıştırılmasını engeller. Yani bu sistem aracınızda varken, başka bir anahtarla ya da düz kontak yapılarak arabanız çalıştırılamaz. Bu yalnızca sizin anahtarınız ve arabanızın immobilizer teknolojisi arasında kodlu bir sistemdir. Yani arabanızı ancak sizin anahtarınız çalıştırabilir. Eğer İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama hizmetinden 5S Car Rental firması aracılığıyla yararlandıysanız, bu firmanın tüm araçlarında bu sistem bulunmaktadır. 

 

 Yetkili Servis Seçeneği

 

Anahtarınızı kaybettiğiniz ve yedek anahtarınızın da olmadığı durumlarda geriye yapılacak çok fazla şey kalmıyor. Bu durumda ya aracınızın yetkili servisine gitmeli ya da oto sanayilerdeki oto anahtarcılardan yardım almanız gerekmektedir. Bu durumda da elbette bir çekiciye ihtiyacınız olacaktır. Çekiciyle aracınızı yetkili servise ya da oto sanayiye çektirir ve orada sorununuzun çözülmesini beklersiniz. 

 

Fakat immobilizer teknolojisinin bulunduğu araçlarda durum biraz daha karmaşıktır. Çünkü immobilizer sistemi arabanın kendi anahtarı dışında herhangi bir anahtar kabul etmez. Eğer araç yurt dışından ihraç edilmiş bir modelse, bu durumda yetkili servis yurt dışıyla bağlantı kurarak aracın immobilizer kodunu istemelidir. Yeni anahtar bu kod üzerinden oluşturulacaktır.

 

 Araç Kiralarken Güvenilir Firmalar Seçin

 

Bu keşmekeşe gerek kalmadan arabanın anahtarının değiştirilmesi gerektiği durumlarda, bagajdan tutun da kontak anahtarına kadar tüm anahtarların değişmesi gerekmektedir. Bu da 60 liradan başlayarak 3.000 TL'ye kadar çıkabilen bir maliyet demektir. Bu sebeple her zaman aracınızın bir yedek anahtarının bulunması oldukça önemli bir konudur. Eğer 5S Car Rental firması size bir İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama hizmeti sunduysa, hiç meraklanmanıza gerek yoktur. Tüm araçların yedek anahtarları firmada bulunmaktadır. 

 

Yani sonuç olarak şu konuyu da önemsemeniz gerekmektedir: Bir aracınız yoksa, aracınızı kiralayacağınız firma oldukça önem arz etmektedir. Bakınız İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama hizmetleri veren 5S Car Rental firması, piyasadaki en kaliteli firmalardan biridir. Eğer siz de bir gün İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama hizmetinden yararlanmak isterseniz, mutlaka 5S Car Rental firmasını tercih edin.