Apple Carplay Ve Android Auto Nedir? Apple Carplay Ve Android Auto Nedir? - 5sCarRental

Blog

Apple Carplay Ve Android Auto Nedir?


Apple Carplay Ve Android Auto Nedir?

Apple Carplay Ve Android Auto Nedir?

 

Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama firması 5s CarRental olarak sıkça sorulan Apple Carplay ve Android Auto nedir? konusunda bir yazı hazırladık. Peki Apple Carplay ve Android Auto nedir? Detaylar bloğumuzda. 

 

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte pek çok sektör gelişen bu teknolojiden yararlanma yoluna gitmektedir. Bu sektörlerden biri de otomobil sektörüdür. 

 

Kullanıcılar, satın alacakları otomobilleri salt dış görünüşleri, motor güçleri için değil, aynı zamanda sunduğu diğer avantajlar için de tercih etmektedir. Diğer avantajlardan kasıt, araç içi ve araç dışı akıllı sistemlerin kullanıp kullanılmadığıdır. 

 

Apple Carplay ve Android Auto bunların başında gelmektedir. Apple Carplay ve Android Auto nedir? Ve kullanıcılara ne gibi şeyler vadetmektedir? 

 

Apple Carplay ve Android Auto nedir? konusuna açık getirirken öncelikle Apple CarPlay uygulamasını ele alalım. 

 

 Apple CarPlay Nedir? 

 

Bahsedilen uygulama, Apple tarafından yardımcı pilot olarak konumlandırılmaktadır. Diğer bir ifade ile bu uygulama, sürücülerin ihtiyacı olan yol tarifi almak, arama yapmak, mesaj göndermek gibi işlemleri gösterge paneline taşımaktadır. Ayrıca ses tanıma özelliğine entegre otomobillerde dijital asistan Siri ile pek çok işlemin eller serbest fonksiyonunda yapılmasını sağlamaktadır. 

 

Bahsedilen uygulama Bluetooth teknolojisi ile çalışmaktadır. Bu uygulama ayrıca müzik dinleme ve mesajlaşma uygulamalarının kullanımını da mümkün kılmaktadır. 

 

 Android Auto Nedir? 

 

Android Auto da Apple CarPlay’de olduğu gibi sürücüye yardımcı pilotluk yapan bir diğer uygulamadır. Akıllı telefonlardaki birçok uygulamanın araç üzerinden kontrol edilmesine olanak veren bu uygulama, aracın gösterge paneli üzerinden kullanılabilmektedir. Android işletim sistemine sahip telefonlar ile uyumlu çalışmaktadır. 

 

Apple Carplay ve Android Auto nedir? konusuna bir parça açıklık getirdikten sonra bu uygulamaların nasıl kullanılabileceği konusuna değinelim. 

 

 Apple Carplay ve Android Auto Nasıl Kullanılır? 

 

Apple Carplay ve Android Auto nedir? hususundan sonra bu uygulamaların nasıl kullanılabildiği çok önemlidir. Yeni model pek çok araçta bu uygulamalar standart bir donanım olarak sunulabilmektedir. Bu uygulamalar birkaç adımda kolaylıkla kullanılabilmektedir.

 

Apple CarPlay kurulumu için yapılması gereken tek bir işlem bulunmaktadır. O da direksiyonda bulunan, sesle denetim düğmesine basılı tutmak olacaktır. Bu şekilde, araç ve telefon arasında gerekli olan bağlantı sağlanacak ve bunun ardından, kullanabileceğiniz hizmetler gösterge paneline otomatik olarak aktarılabilecektir. 

 

Android Auto uygulaması için ise uygulama mağazasından uygulamayı indirebilir ya da arama motorundan Android Auto apk kurulumunu gerçekleştirebilirsiniz. İlk kurulum sırasında USB kablosuyla bağlantı sağlamanız gerekebileceğini hatırlatmak isteriz. 

 

Apple Carplay ve Android Auto nedir? Ve nasıl kullanılır? başlıklarına değindikten sonra bu uygulamaların arasındaki farklara değinelim. 

 

Amaçları her ne kadar aynı olsa da performans, navigasyon, cihaz uyumluluğu bakımından farklılık gösteren bu uygulamaları karşılaştıralım.

 

1-Cihaz Uyumluluğu: Apple CarPlay sadece iPhone cihazları ile uyumlu olarak çalışacaktır. Android Auto ise Android işletim sistemine sahip pek çok model cihaz ile çalışabilecektir. 

 

2-Dijital Asistan: Apple uygulaması için Siri, Android için ise Google Asistan kullanılmaktadır. Bu dijital asistanlar ile müzik başlatabilir, arama yapabilir veya mesaj gönderebilirsiniz. 

 

3-Harita Entegrasyonu: Her iki uygulama, kullandıkları haritalar açısından farklılık göstermektedir. Apple CarPlay, Apple Maps ve Google Maps uygulamalarının ikisini de çalıştırabilmektedir. Ancak Android Auto, sadece Google Maps’in sunduğu navigasyon altyapısını kullanabilmektedir. 

 

Apple Carplay ve Android Auto nedir? konusuna ilişkin detaylar yukarıda belirtilmiştir. 

 

 Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama 

 

www.5scarrental.com.tradresinden Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama kapsamında hizmet veren tüm araçlarımıza ulaşabilirsiniz. 

 

Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama üzerinden ulaştığınız otomobilleri değerlendirerek sizin için en uygun fiyatlarla dilediğiniz aracı kiralayabilirsiniz. 

 

Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama ile rezervasyonunuzu koşulsuz iptal edebilirsiniz.

 

Samsun Çarşamba havalimanı araç kiralama ile oldukça geniş kapsamlı bir araç listesinden seçimlerinizi gerçekleştirmeniz mümkündür. Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama garantisi ile bakımları düzenli yapılan araçları tereddüt etmeden kullanmanız mümkündür.