Antifriz Ne Zaman Değiştirilmelidir? Antifriz Ne Zaman Değiştirilmelidir? - 5sCarRental

Blog

Antifriz Ne Zaman Değiştirilmelidir?


Antifriz Ne Zaman Değiştirilmelidir?

Antifriz Ne Zaman Değiştirilmelidir?

 

Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama firması olarak sürücülerin merak ettiği antifriz ne zaman değiştirilmelidir? sorusu konusunda bir içerik hazırladık. Peki antifriz ne zaman değiştirilmelidir? Detaylar için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz. 

 

Antifriz ne zaman değiştirilmeli? konusuna geçmeden evvel öncelikle antifrizin ne olduğuna ve ne için kullanıldığına değinmekte fayda olacaktır. Peki antifriz nedir?

 

Antifriz nedir?

 

Antifriz, sıcaklık sıfır derece ve bunun da altına düştüğünde radyatör suyunun donmasını engelleyen bir kimyasaldır. Anlaşılacağı üzere radyatör suyuna katılarak kullanılır. Bu madde genellikle otomobil motorları için kullanılmaktadır. 

 

Antifriz aynı zamanda, radyatörün ve soğutma sisteminin pas ve korozyondan korunması için de kullanılabilmektedir. 

 

Donma noktası, antifriz türüne göre değişebilecektir. Ancak su ile karıştırılmaları halinde daha düşük donma sıcaklığı sağlayacaktır. Bundan dolayı içerisine eklenecek suyun miktarı çok önemli olmaktadır. Örneğin, içerisine eklenen su miktarı %70’i aşar ise donma oranı %30’un altına düşer ve otomobilin hararet yaratması söz konusu olabilir. 

 

Genellikle aynı oranda su ile karıştırılması ve bu şekilde seyreltilmesi önerilmektedir. Bu şekilde kullanılır ise –37 civarında donma meydana gelecektir. Şu noktayı da eklemekte fayda var, bulunduğunuz bölgenin hava sıcaklığına bağlı olarak karışım miktarını ayarlayabilirsiniz. 

 

Örneğin, daha sıcak bölgelerde daha zayıf, daha soğuk bölgelerde ise daha güçlü karışımlar kullanılabilir. 

 

Eğer antifriz korozyonu önlemek için kullanılıyor ise bu kez genellikle %60 ile %40 oranında bir karışım önerilmektedir. 

 

Kendi ülkemizin iklim koşullarını göz önüne aldığımızda iyi bir koruma için %35 ile %50 arasında antifriz kullanımı önerilmektedir. Diğer bir anlatım ile hazırlayacağınız su ve antifriz karışımının %35’inin antifriz ve %65’inin ise su olması önerilmektedir. 

 

 Antifriz ve Su Karışımı Nasıl Hazırlanmalıdır? 

 

Bunun yanı sıra, bu karışımı yaparken sert ve kireçli sudan uzak durmalısınız. Bunun nedeni, bu tip suların antifriz içerisindeki koruyucuların etkisini azaltmasıdır. 

 

 İyi Bir Antifriz Nasıl Olmalıdır?  

 

Piyasada bulunan antifrizler birbirinden farklıdır. Diğer bir deyişle aralarında kalite farkı mevcuttur. Kaliteli bir antifriz, suyun donma derecesini düşürmeli, kaynama derecesini ise yükseltmelidir. 

 

Organik asit teknolojisi ile üretilmiş olan antifrizler içeriklerinde bulunan kimyasal özellikleri nedeniyle aşınmaya karşı çok daha iyi koruma sağlarlar. Aynı zamanda bu tip antifrizlerin kullanım süreleri de diğerlerine nazaran daha fazladır. 

 

 Antifriz Kullanım Ömrü 

 

Gelelim antifriz ne zaman değiştirilmeli? konusunun yanıtına. 

 

Gelişmiş antifrizler, genel amaçlı antifrizlere nazaran yaklaşık 3 yıllık bir kullanım ömrüne sahip olabilmektedir. 

 

Genel maksatlı antifrizler ise yılda bir değiştirilmelidir. 

 

Antifriz ne zaman değiştirilmeli? hususuna değinirken değişimin yararlarından bahsetmek de faydalı olacaktır. 

 

 Faydaları: 

 

Radyatör bloğunun çatlamasının önünde geçilmiş olacaktır. 

 

Aracın soğutma suyu donmayacaktır. 

 

Hava sıcaklığının yüksek olduğu yaz aylarında motorun aşırı ısınmasını engelleyecektir. 

 

Antifriz ne zaman değiştirilmeli? konusunu açıklarken antifrizin raf ömrünün yaklaşık beş yıl olduğunu da belirtmekte fayda olacaktır. Raf ömrü biten bir antifriz alınmamalıdır.

 

Antifriz ne zaman değiştirilmeli? hususuna değindikten sonra bir de antifriz fiyatlarına bakalım. Bu madde genellikle 3 litrelik ambalajlarda satılmaktadır ve fiyatı 20 TL ile 30 TL arasında değişmektedir. 

 

Antifriz ne zaman değiştirilmeli? hususundaki tüm bilgiler yukarıdaki gibidir. 

 

 Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama Hizmeti

 

www.5scarrental.com.tr adresinden Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama kapsamında hizmet veren araçlara ulaşabilirsiniz. 

 

Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama kapsamında araçları karşılaştırabilir ve sizin için en uygun fiyatlarla araç kiralayabilirsiniz. Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama ile kiraladığınız aracı kullanmayacaksanız koşulsuz iptal edebilme hakkına da sahip olursunuz. Bu sayede kullanmayacağınız araç için boş yere para ödememiş olursunuz. 

 

Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama sayesinde araç sınıfına, araç markasına, aracın yakıt tipine, aracın vites tipine göre de seçimlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

 

Samsun Çarşamba havalimanı araç kiralama kapsamında son derece geniş kapsamlı araç listesi içerisinden dilediğiniz aracı seçmeniz ve bakımları düzenli yapılan araçları gönül rahatlığı ile kullanmanız mümkündür. 

 

Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama kapsamında gereken belgeler de aşağıda belirtilmektedir.