Antalya havalimanı araç kiralama l Ucuz araba kiralama

Antalya havalimanı araç kiralama l Ucuz araba kiralama - 5sCarRental

Blog

Antalya havalimanı araç kiralama l Ucuz araba kiralama


Antalya havalimanı araç kiralama l Ucuz araba kiralama

 Otomobiller Nasıl Üretiliyor

Otomobil, kamyon, kamyonet ve tır gibi araçlar, devasa fabrikalarda, robotlar tarafından üretilmektedir. Antalya havalimanı araç kiralama sektöründe tercih edilen sıfır araçlar, bazı aşamalardan geçmektedir. Bu aşamalarda, robotların yanı sıra işçiler de görev almaktadır. Ağır ve zaman alan işler robotlara bırakılmıştır. Robotların yapamayacağı işleri işçiler yapmaktadır.

 Hayatımızın bir parçası olan otomobiller, altı aşamada üretilmektedir. Bu aşamalar firmadan firmaya değişebilir. Bazı otomobil markaları robot teknolojisinin en son versiyonunu kullanırken, bazı fabrikalarda ise robot teknolojisi yaygın bir şekilde kullanılmamaktadır.

 Sıfır araç dünyası, özellikle kiralık araç kategorisinde ilgi görmektedir. Antalya havalimanı araç kiralama firmaları, filosunu sıfır araçlarla takviye etmektedir.

 Birinci Aşama Proje

 İlk aşama tasarım aşamasıdır. Üretimden önce, üretilecek otomobilin tasarımı gerçekleşmektedir. Tasarım uzmanları, aracın dış görünüşü üzerinde çalışırken, makine mühendisleri ve elektrik mühendisleri, aracın mekanizma bölümünün projesini hazırlamaktadır. Otomobil üretiminde tasarım ve proje aşaması, başarının ilk önemli adımıdır. Seri üretim öncesi, araç kağıt üzerinde hazırlanır. Mühendisler ince hesaplamalarla aracın projesinin bitirdikten sonra, deneme üretim aşamasına geçilir. Proje aşamasında başarılı olan otomobiller, Antalya havalimanı araç kiralama filosunda yer almaktadır.

 İkinci Aşama Test İşlemleri

 Proje ve tasarımın ardından aracın prototipi yapılır ve test sürüşü yapılır. Test işlemlerinde başarı kaydedilmeden seri üretime geçilmez. Özel laboratuvarlarda, prototip aracın bütün mekanizmaları test edilir. Isıya dayanıklılık, soğuğa dayanıklılık ve darbeye dayanıklılık testleri başarılı olduğu zaman seri üretime geçilmektedir. Test aşamasında gözden kaçan noktalar, üretimin başarısız olmasına neden olur. Bazı büyük firmaların araçları geri çağırmasının nedeni, farklı ortamlarda aracın test edilemeyişidir. Antalya havalimanı araç kiralama işlemlerinde tercih edilen araçlar, otomotiv sektörünün tercih ettiği modellerdir.

 Büyük firmalar, test aşamasını titiz bir şekilde değerlendirmektedir. Bu aşamada yüzde yüz başarı sağlanmadan üretim aşaması gerçekleşmemektedir. Test işleminin ardından seri üretime geçilmektedir. Üretilen aracın yedek parçaları da aynı fabrikada üretilmektedir. Fabrika tarafından üretilen parçalara OEM yani orginal parça denilmektedir.

 Üçüncü Aşama Pres

 Bu aşamada aracın farklı parçaları ayrı ayrı üretilmektedir. Pres işlemi, projeye uygun şekilde gerçekleşmektedir. Lüks ve aynı zamanda konforlu Antalya havalimanı araç kiralama araçlarının üretim aşamasının üçüncü kısmı, robotlar tarafından yapılmaktadır. Özel programlanmış robotlar, pres işlemini kısa sürede gerçekleştirmektedir. Aracın direkleri ilk aşamada robotlar tarafından birleştirilmektedir.

 Üretilecek aracın parçaları başka bir platformda üretilmektedir. Parçalar üretildikten sonra sıra kaynak işlemine geçilmektedir.

 Dördüncü Aşama Kaynak

 Bu aşamada, aracın iskeletini oluşturan parçalar kaynatılmaktadır. Ayrıca kaynak isteyen bütün parçalar, özel programlanmış robotlar tarafından seri bir şekilde kaynatılmaktadır. Ağır olan ve zaman alan işleri robotlar kısa sürede gerçekleştirmektedir. Antalya havalimanı araç kiralama şirketleri, üretimde dünya lideri araç markalarını tercih etmektedir.

 Beşinci Aşama Montaj

 Bu aşamada işçiler de görev almaktadır. Montaj işlemlerinde yine vinçler ve robotlar rol almaktadır. Zaman kaybını önleyen robotlar ve vinçler, aracın mekanik ve elektronik parçalarının montajında kolaylık sağlamaktadır. Daha sonra araç kalite kontrol aşamasına geçmektedir.

 Altıncı Aşama Kalite Kontrol

 Projeye uygun şekilde gerçekleştirilen araç üretiminin başarılı olması, kalite kontrol işlemine bağlıdır. Bu aşamada, üretim esnasında yapılan hatalar ortaya çıkmaktadır. Antalya havalimanı araç kiralama seçenekleri, kalite kontrolünden geçmiştir.

 Kalite kontrol işlemi esnasında tespit edilen hatalar, bu aşamada rapor edilmektedir. Bu rapor ışığında üretim işlemi yeniden revize edilmektedir. İlk aşamada titiz bir çalışma sonunda gerçekleştirilen test işlemleri, üretimin başarılı olmasında önemli rol oynamaktadır. Ancak son aşamadaki kontrol işlemleri, gözden kaçan noktaları ortaya çıkarmaktadır.

 Kalite kontrol işleminin başarılı bir şekilde gerçekleşmesi, üretimin başarılı olmasında önemli rol oynamaktadır. Dünyaca ünlü otomobil markaları, test işlemleri konusunda oldukça başarılıdır. Antalya havalimanı araç kiralama dünyaca ünlü otomobil markaları tercih etmektedir.

 Yedinci Aşama Satış

 Bu aşamada, kontrolden geçen araçlar banttan indirilir. Otomobillere özel tasarlanan yük araçlarına araçlar yüklenir. Anlaşmalı bayilere taşınan araçlar, ‘sıfır’ kilometre kategorisinde satışa çıkar. Fabrikalar, gerektiği zaman araçları geri çağırabilir. Sıfır kilometre araçlarda meydana gelen kronik arızalar, fabrika tarafından düzeltilir ve müşteriye teslim edilir.

 Fabrikalar, ‘sıfır araç’ üretiminde garanti imkanı sunmaktadır. Belli bir kilometreye kadar garanti veren firmalar, indirim kampanyası düzenlemektedir. Antalya havalimanı araç kiralama işlemlerinde de kampanya söz konusudur. Sıfır araç kampanyalarının yanı sıra, hurda indirimi gibi kampanyalar da, sıfır araç satışını artırmaktadır.

 Üretimin son aşaması olan lojistik hizmeti, aracın sağlıklı bir şekilde teslim edilmesini amaçlamaktadır. Bu aşamada, özel otomobil taşıma tırları görev almaktadır. Satış işlemleri, sipariş usulüne göre gerçekleşmektedir. Sıfır otomobil satan bayiler ve kamuya araç alacak hükümetler, önceden sipariş vermektedir. Siparişe uygun şekilde fabrika üretim gerçekleştirmektedir. Toplu araç alımları, perakende araç alımlarına nazaran farklı özelliklere sahiptir.

 Üretilen araçlar, özel tırlarla farklı ülkelere taşınmaktadır. Devlet bazında alımlarda, makam aracı, polis aracı ve ambulans aracı alınmaktadır. Toplu taşıma araçları ve kamunun ihtiyacı olan diğer araçlar, üretici firma ile yapılan anlaşma sonunda satın alınmaktadır.

 Otomobil Üretimini Etkileyen Unsurlar

 Bu sektörü olumsuz etkileyen konular, farklı özelliklere sahiptir. Satış işlemini olumsuz etkileyen konular, daha çok ekonomik krizle ilgilidir. Vatandaşın alım gücünün düşmesi, sıfır otomobil alımını olumsuz etkilemektedir. Kiralama sektörü, lüks ve konforlu araçları kullanma imkanı sunmaktadır.

 Demir fiyatları, otomotiv sektörünü doğrudan etkilemektedir. Ham madde fiyatlarının artması, otomotiv sektörünü olumsuz etkileyen konulardan biridir. Devletler arası krizler ve savaşlar, üretimi olumsuz etkileyen konulardan biridir.

 Otomobil Kiralama Sektörü

 Kamunun ihtiyacı olan araçlar toplu bir şekilde satın alınmaktadır. Diğer yandan ferdi alımlar da yapılmaktadır. Sıfır araç alamayanlar için kiralık araç sektörü pratik çözüm üretmektedir. Pahalı olan ve servet değerindeki araçları filosunda bulunduran rent a car sektörü, sıfır araç kullanma imkanı sunmaktadır.

 Otomobil kiralama sektöründe sıfır araçlara olan ilgi fazladır. Bu nedenle bu sektörde hizmet veren firmalar filosunu her yıl güncellemektedir. Modeli düşük araçlar, filodan çıkarılmaktadır. Tatilde veya iş seyahatinde, ulaşım problemi kiralık araçla çözüme kavuşmaktadır.

 Kiralama işlemi günlük, aylık ve yıllık gerçekleşmektedir. Günlük kiralama fiyatı ve kiralama gün sayısı çarpılır ve ödenecek tutar belirlenir. Kiralama işleminde sıfır araçlar, modeli düşük araçlara nazaran biraz daha pahalıdır. Özellikle segmenti yüksek modelli araçların kira ücreti, diğerlerine göre daha fazladır.

 Sıfır Araç Kiralamanın Avantajları

 Lüks, konforlu ve modelli özellikleriyle göz kamaştıran son model araçlar, herkesin hayalidir. Servet değerindeki bu araçları satın almak maliyetli olabilir. Ancak kiralama seçenekleriyle bu araçları satın almak çok daha kolaydır.

 Otomobil kiralama işlemlerinde sözleşme, çıkabilecek hukuki sorunların önlenmesinde önemli rol oynamaktadır. Sözleşmede belirtilen tarihte aracın teslim edilmesi gerekmektedir. Bu tarihte aracın teslim edilmemesi durumunda, firmalar artı ücret talep etmektedir. Kaskolu olan son model araçların zorunlu sigorta, araç muayenesi, vergi ve sanayi bakımı firmaya aittir. Aracı kiralayan kişi, trafik cezası ve benzeri masraflardan sorumludur. Antalya havalimanı araç kiralama seçeneklerinde yer alan lüks ve aynı zamanda konforlu araçlar, ulaşım problemini tam anlamıyla çözmektedir.