Antalya Havalimanı Araç Kiralama - Araç Kiralamak İçin En İyi Şartlara Sahip Otomobiller Antalya Havalimanı Araç Kiralama - Araç Kiralamak İçin En İyi Şartlara Sahip Otomobiller - 5sCarRental

Blog

Antalya Havalimanı Araç Kiralama - Araç Kiralamak İçin En İyi Şartlara Sahip Otomobiller


Antalya Havalimanı Araç Kiralama - Araç Kiralamak İçin En İyi Şartlara Sahip Otomobiller

Antalya Havalimanı Araç Kiralama - Araç Kiralamak İçin En İyi Şartlara Sahip Otomobiller

 

Ulaşım alanında toplu ulaşım imkanları ne kadar artarsa artsın, kendi aracınız ile ulaşım konforu hiçbir seçenekte bulunmuyor. Bu nedenle pek çok insan araç kiralama hizmetlerini tercih ediyor. Genel olarak Antalya Havalimanı araç kiralama hizmet taleplerinizde araç özelliklerini baz alırsınız. Pratik kullanım, geniş bagaj hacmi, ekonomik yakıt tüketimi, konfor gibi özellikleri inceleyerek ihtiyacınıza ve bütçenize göre kiralık araç seçimleri yapabilirsiniz. En çok tercih edilen araç markaları Mercedes, BMW ve Porsche gibi üst segment araçların yanında Ford, Ciltroen, Fiat, Renault, Peugeot gibi markalar en çok tercih edilen kemik kısım araç kiralama markalarıdır. Araç kiralama hizmetlerinde farklı beklentiler ön plana çıkar ve kiralamalarda belirleyici olur.

 

 Yakıt Durumuna Göre Kiralanabilecek En İyi Araçlar

 

 Dizel, benzin ve diğer yakıt türlerinde araç seçilebilir. Genel olarak Antalya Havalimanı araç kiralama alanında dizel araçlar tercih ediliyor. Yapılan araştırmalarda seçilebilecek en iyi araçlar için yakıt seçiminde yüzde 94’lük bir oranın dizel araçları tercih ettiği görülmektedir. Benzinli araçları tercih edenlerin oranı ise yüzde 5,4 gibi oldukça düşük bir rakamdır. Bunlar dışında araç kiralarken:

 - Aracı boş depo ile teslim alabilirsiniz.

 - Aracın dolu depo ile teslim edilmesi

 - Aracın adil yakıt ile teslim edilmesi seçeneklerinden birini tercih ederek aracınızı kiralayabilirsiniz.

 

 Segmente Göre Kiralanabilecek En İyi Araçlar

 

 Yapılan araştırmalarda en çok tercih edilen kiralık araçların yüzde 51 ile C sınıfına ait olduğu görülmüştür. Onu takip eden sınıf yüzde 27 ile B sınıfı olduğu görülmektedir. Yüzde 13 ile D sınıfı ve yüzde 5 ile E ve F olmaktadır.

 

 Vites Tipine Göre Kiralanabilecek En İyi Araçlar

 

 Vites tipine göre kiralama oranları birbirine oldukça yakın olmaktadır. Yüzde 51 ile manuel araçlar daha çok tercih ediliyor. Otomatik araç tercih edenlerin oranı ise yüzde 48 olmaktadır. Kullanım açısından otomatik araçlar oldukça rahat olsa da yol durumuna göre manuel araçların kullanımı da tercih edilebiliyor. Bu alanda Antalya Havalimanı araç kiralama taleplerinizde kullanım alanlarını baz alarak araçlar seçebilirsiniz.

 

 Markasına Göre Tercih Edilebilecek En İyi Araç Markaları

 

 Tercih edilen araçların marka ve modeline göre özellikleri değişebiliyor. Yol tutuşları, sürüş konforu, ekonomik yakıt gibi özelliklerin öne çıktığı markalar araç kiralama alanında da en çok tercih edilen araçlar arasında yer alıyor.

 

 1.) Renault Araçlar

 

 Yapılan araştırmalarda en çok tercih edilen araç markasının yüzde 26,9’luk bir oranla Renault marka araçların olduğu görülmektedir. En çok tercih edilen iyi modelleri ise Symbol ve Fluence olmaktadır. Bunların yanında Clio Sport Tourer, Clio, Clio Grand Tour, Megane Sedan gibi modellerde çok fazla tercih ediliyor. Bu modeller içinde dizel yakıtlı modeller daha çok tercih edilmektedir.

 

 2.) Fiat, Volkswagen, Marka Araçlar

 

 Yüzde 13,3 ile en çok tercih edilen iyi araçlar Fiat marka olurken hemen ardından yüzde 13 tercih edilme oranı ile Volkswagen araçlardır. Özellikle Volkswagen, golf ve polo araçlar gençler tarafından çokça tercih ediliyor. Passat ve Jetta gibi modellerde Antalya Havalimanı araç kiralama alanında en çok tercih edilen markalar arasında yer alıyor. Fiat markasına ait Albea, Egea ve Lİnea gibi modellerde araç satışlarında olan artış kiralama tercihlerine de yansımış durumdadır.

 

 3.) Hundai Marka Araçlar

 

 İ20, İ30 ve Accent gibi modellerde kiralama tercihleri artış gösteriyor. Genel olarak bakıldığında ise Fiat ve Renault marka araçlarla yarışacak düzeyde değildir. Bu grupta en çok tercih edilen modeller arasında Citroen C- Elysee modeli öne çıkıyor. 

 En İyi Kiralık Araç Seçeneklerinde Dikkat Edilecek Yaş Sınırı

 

 Genellikle Antalya Havalimanı araç kiralama hizmeti veren firmalar araç filolarını zaman zaman yenilerler. Araç seçimlerinizde en az üç yaşında olan araçlara arasında seçimler yaparak iyi bir araç kiralayabilirsiniz. Firmalara göre araç yaşları değişebilir. Ancak her zaman yeni çıkan marka ve modellerde daha fazla konfor ve iyi bir yol tutuş özelliği olacaktır. Yeni nesil araçlar daha az yakıt tüketmektedir. Bu nedenle iyi bir araç kiralarken yaşının küçük olmasına özellikle dikkat edilmelidir.

 

 Kilometre Durumuna Dikkat Edilmeli

 

 Seçilen araçlarda genel olarak sınırsız km olabiliyor. Ancak kiralama süresine bağlı olarak sınırsız km hakkı elde edebiliyorsunuz. Araç kiralarken seçtiğiniz araç sınırsız km özelliğine sahip değil ise ekstra paketler tercih ederek bu özelliği elde edebiliyorsunuz.

 

 İhtiyacınızı Birebir Karşılayan Özelliklerle İyi Araç Seçimi

 

 Özellikle Antalya Havalimanı araç kiralama hizmet taleplerinizde aracı nerde kullanacağınız, hangi amaçla kullanacağınız ve kaç kişilik olabileceği gibi ihtiyaçlarınızı göz önüne alarak iyi bir araç kiralayabilirsiniz. Minibüs, ticari araç, panelvan tipi araç, arazi aracı, lüks araç, ekonomik araç gibi farklı ihtiyaçlara özel farklı modellerde araçlar sunulmaktadır.

 

 İyi Bir Araç Kiralamak İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

 Gerek tatil döneminde, gerek iş programlarınızda ihtiyaç duyabileceğiniz Antalya Havalimanı araç kiralama hizmetlerinde en iyi seçimler yapmak için bazı kriterlere dikkat edilmesi önemlidir. Taksilere para yağdırmak ya da ulaşım araçlarında yorulmak yerine konforlu ve hesaplı araç kiralama seçeneklerini tercihe edebilirsiniz. Dikkat edilmesi gereken başlıklar şu şekilde sıralanabilir:

 * İhtiyaçlarınızı farkında olmak önemlidir. Aracı uzun yolda mı yoksa sadece şehir içinde mi kullanacağınıza göre seçimler yapabilirsiniz.

 * Yakın lokasyonlarda kiralama yapın. Şehir dışından geliyorsanız havalimanında kiralama hizmetleri avantajlı olacaktır. Şehir merkezinden kiralama yaptığınızda dönüşte sorun yaşayabilirsiniz.

 * Fiyat Avantajlarını değerlendirin. Bazı dönemlerde indirimler, kampanyalar, erken rezervasyonlarda fiyat avantajları olabiliyor. Bu avantajları sürekli takip ederek öğrenebilir ve Antalya Havalimanı araç kiralama taleplerinizde ekonomik bütçeli kiralama hizmetleri alabilirsiniz.

 * Eski model araçlardan uzak durulmalıdır. Hangi kullanım olursa olsun üç yaşından büyük araçlardan uzak durun. Bu şekilde teknik sorunlar yaşamaz, hatta kaza gibi olumsuzlukları en aza indirmiş olabilirsiniz. 1-2 yaşındaki sıfıra yakın araçlar daha konforlu yolculuk imkanı verecektir.

 * Sözleşme ve sigorta dikkatle okunmalıdır. Kaskosu olmayan ya da sigortasız araçları kiralamaktan kaçınmalısınız. Sigortası hiç yatırılmayan ya da yenilenmeyen araçları kiralamak sonrasında çok daha büyük masraflar açabilir. Bu alanda Antalya Havalimanı araç kiralama taleplerinizde sigortası ve kaskosu olan araçlar seçilmelidir.

 * Kiralama yapılacak aracın detaylı bir şekilde kontrol edilmesi önemlidir. Aracı teslim alırken araç üzerinde kırık, çarpık olmamasına ve motor kaputunu, bagajının ve kapılarının sorunsuz çalışıp çalışmadığını kontrol edebilirsiniz. Bu şekilde çeşitli olumsuzluklar yaşanmasının önüne geçebilirsiniz.

 

 Araç kiralarken seçebileceğiniz en iyi araç ihtiyaçlarınızı en iyi karşılayan ve bütçenize en uygun olan araçtır. Ancak Antalya Havalimanı araç kiralama taleplerinizde kiraladığınız araçtan en yüksek faydayı elde edebilmek adına bu kriterlere dikkat edilmesi önemlidir. Seçtiğiniz aracın marka ve modeli önemlidir. Diğer kriterlerde en az bu madde kadar önemlidir. Dikkat ettiğiniz her özellik aracı kullanım süresi boyunca konforlu kullanımlar elde etmenizi sağlayacaktır.