Hibrit Otomobil Teknolojisi – Antalya Havalimanı Araç Kiralama Hibrit Otomobil Teknolojisi – Antalya Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

Hibrit Otomobil Teknolojisi – Antalya Havalimanı Araç Kiralama


Antalya Havalimanı Araç Kiralama

Hibrit Otomobil Teknolojisi – Antalya Havalimanı Araç Kiralama

 

Hibrit otomobiller hem benzinli hem de elektrikli olmak üzere iki motora sahiptir. Birbiriyle uyumlu bir şekilde çalışarak ihtiyacınız olduğunda pürüzsüz bir güç sağlar ve yüksek oranda tork tepkisi verirler. Daha çok güce ihtiyaç duyduğunuz durumlarda seçenek olarak sunulan güç düğmesine basarak otomobilinizi maksimum güçte kullanabilirsiniz. Ülkemizde Antalya Havalimanı araç kiralama şirketlerinde de hibrit otomobillere sıkça rastlanmaktadır.

 

 Hibrit Otomobillerin Çalışma Esasları

 

 Kalkış Esnası

 

Harekete ilk geçiş anında veya düşük hızdayken otomobil, elektrik motorunu kullanmaktadır. Elektrik motoru kullanımına aracın çok iyi bir tepki verdiğini hissedebilirsiniz. Fren pedalından ayağınızı çektiğiniz esnada, gaz pedalına basmanıza gerek dahi kalmadan araç otomatik olarak yavaş yavaş ilerlemeye başlamaktadır.

 

 Seyir Esnası

 

Daha fazla güce ihtiyacınız olduğunda benzinli motor, elektrikli motor ile birlikte çalışarak performansı maksimum seviyeye çıkarmaktadır. Araç sabit bir hızla ilerlerken hem elektrikli hem de benzinli motor çalışarak yakıt tasarrufu sağlayacak biçimde denge içerisinde çalışmaktadır. Ülkemizde özellikle Antalya Havalimanı araç kiralama şirketlerinde hibrit otomobillere sıkça rastlanmaktadır.

 

Yavaşlama Esnası

 

Her yavaşlamada veya frene bastığınız durumlarda hibrit bataryası şarj edilmektedir. Böylece frenleme enerjisi boşa gitmez, rejeneratif frenleme sayesinde enerji geri dönüştürülür.

 

 Durma Esnası

 

Otomobilinizi durdurduğunuzda hem benzinli hem de elektrik motorları otomatik olarak kapanmaktadır. Bu sayede özellikle yoğun trafik şartlarında maksimum düzeyde yakıt tasarrufu sağlanmakta ve egzoz emisyonları düşmektedir.

 

 Hibrit Otomobil Neden Tercih Ediliyor?

 

Gelişen teknolojik altyapı sayesinde günümüzde hibrit otomobillerin sayısı giderek artış göstermektedir. Birçok işletmenin yakıt tasarrufu sağlamak amacıyla hibrit otomobiller kullanmaya başladığını görmekteyiz. Ülkemizde özellikle Antalya Havalimanı araç kiralama şirketlerinde hibrit otomobillere sıkça rastlanmaktadır.

 

Daha sessiz bir sürüş imkanı sağlayan, emisyonları minimuma indirirken yakıt tasarrufunu maksimuma çıkaran hibrit otomobil modelleri hayatımızı kolaylaştırırken beraberinde bir çok avantaj da sağlamaktadır. Bazı hibrit otomobil modelleri mümkün olduğunca çok kolay kullanılacak şekilde tasarlanmıştır. "Power" düğmesine basıldığında hiç bir ses çıkarmaz, yalnızca harekete hazır olduğunuz bildirilir. Tüm hibrit otomobil modelleri otomatik viteslidir ve hibrit sistem kendisini kontrol ederken tek yapılması gereken, vites kolunu sürüş konumuna (D) getirip her yolculukta kesintisiz performansın tadını çıkarmaktır. Dışarıdan şarja gerek kalmadan kendi kendini şarj etmektedir. Hibrit otomobiller ile ne kadar mesafe gittiğiniz konusunda endişe duymanıza hiç gerek yoktur. Tıpkı diğer araçlarda olduğu gibi yakıt almanız ve yola devam etmeniz yeterlidir. Hibrit otomobilinizin bataryasının şarj seviyesi azaldığında, motordan gelen fazla miktardaki güç ile akü tekrar şarj edilmektedir.

 

Ayrıca her fren yaptığınızda rejeneratif frenleme sistemi sayesinde enerji geri dönüştürülmekte ve akü şarj edilmektedir, böylece enerji israfı önlenmiş olmaktadır. Ülkemizde özellikle Antalya Havalimanı araç kiralama şirketlerinde de hibrit otomobilleri tercih edebilirsiniz.

 

Ekonomik ve çevreci

 

Hibrit otomobilleri kullanmaktan büyük keyif alacak ve sağladıkları tasarruf sayesinde çok mutlu olacaksınız. Hibrit otomobiller şehir içinde kullanıma çok uygundur ve kendi sınıfındaki en düşük CO2 emisyon oranına sahiptir. Dizel motoru kullanan araçlardan farklı şekilde, çok düşük miktarda zararlı nitrojen oksit (NOx) maddesi üretmektedir. Antalya Havalimanı araç kiralama hizmeti veren şirketler filolarına hibrit otomobilleri filolarına eklemektedir.

 

 Hibrit otomobillerin pil ömrü ne kadardır?

 

Antalya Havalimanı araç kiralama şirketlerinin filolarında da rastlanan hibrit otomobillerin akülerinin ömürleri aracın normal ömrü ile eşit oranlara getirilmiştir. Dolayısıyla kullanım ömrü boyunca akü değişimine ihtiyaç kalmayan bir teknolojiden söz konusudur. Ayrıca hibrit aküleri için 5 yıl sabit+5 yıllık uzatılmış, toplam 10 yıllık akü güvencesi veren markalar bulunmaktadır.