Hararet Durumunda Yapılması Gerekenler – Antalya Havalimanı Araç Kiralama Hararet Durumunda Yapılması Gerekenler – Antalya Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

Hararet Durumunda Yapılması Gerekenler – Antalya Havalimanı Araç Kiralama


Antalya Havalimanı Araç Kiralama

Hararet Durumunda Yapılması Gerekenler – Antalya Havalimanı Araç Kiralama

 

Motor Neden Hararet Yapar?

 

İçten yanmalı motorlara sahip olan arabaların silindirleri arasında yakıt yakılır. Bu nedenle de ciddi bir ısı meydana çıkar. Isıyı kontrol edebilmek için hava ya da sıvı versiyonları bulunan soğutma mekanizmaları devreye girer. Bazı durumlarda bu soğutucu mekanizmalar yeterince iyi çalışmadıkları için motor hararet yapar. Araçlarda ısının kontrollü olması önemlidir. Çünkü motor parçaları belirli bir ısı seviyesini aşmayacak şekilde çalışacakmış gibi üretilir. Isı yükseldikçe motor parçaları zarar görür.

 

Arabanın motorunun hararet yapmasının başlıca nedenleri şunlardır:

 

  • Soğutma sıvısının azalması,

 

  • Soğutma fanının bozulması,

 

  • Hararet göstergesinin bozuk olması ve

 

  • Motor hararet müşürünün bozulmasıdır. 

 

Hararet müşürünün görevi, soğutma suyu sıcaklığını belirleyip motor kontrol ünitesine bildirmektir. Müşürün yanlış ölçüm yapması, radyatör fanının devreye girmesini engeller ve bu da hararetin yükselmesine neden olur.

Ayrıca yanlış vites değiştirme ve arabayı zorlama gibi sürücü hataları nedeniyle aracın harareti yükselebilir. Bunun dışında vantilatör kayışının kopması ya da devirdaim pompasının bozulması nedeniyle de hararet yükselebilir. Ancak böyle bir durumda hararet yükselmesine ek olarak hareket etmede de güçlük yaşanır.

 

Arabanın Hararet Yapması Durumunda Yapılması Gerekenler

 

Araç hararet yaparsa, doğru bir şekilde müdahale etmek gerekiyor. Her şeyden önce araç hararet yaparsa nasıl müdahale edilmelidir sorusunun cevabını bilmiyorsanız, aracınızı kenara çekmeniz gerekiyor. Bu şekilde eğer trafikteyseniz, diğer araçları da tehlike altına itmemiş olacaksanız.  Antalya Havalimanı araç kiralamadan kiralanan herhangi model bir aracın yolda hararet yapması durumunda aracı güneşli bölgeden arındırarak gölge veya ağaç kenarı gibi kapalı mekan gibi güneş ile ilgisi olmayan bir ortama çekilmesi gerekmektedir. 

 

Aracınızı durdurun ve motorun soğumasını bekleyin. Hemen gidip, aracın kapağını açmayın. Biraz bekleyin ve sürede soğukkanlılığınızı koruyun. Eğer sıcaklık 100’ün üzerindeyse, aracınızın kapağını açtığında patlama olacaktır. Beklemelisiniz. Aracınızı soğuduğundan emin olduktan sonra temiz su eklemesi yapmalısınız. Buraya eklediğiniz su içme suyu olmalıdır. Daha sonra aracınızı yeniden çalıştırın. Araç belirli bir süre olduğunuz yerde çalışsın. Belirli bir seviyeye kadar su ekledikten sonra, motor suyu araç içerisinde devir daim etmesini bekleyin. Hararet seviye normal sınırlarında ise yolunuza devam edebilirsiniz. Araç hararet yaparsa nasıl müdahale edilmelidir sorusuna bu şekilde cevap verebiliriz. Ancak hararet seviyesi yine anormal bir şekilde artıyorsa, bu durumda, contanızın yandığını söyleyebilirsiniz. Acilen bir yetkiliden yardım almalısınız. Aracınız çekilerek, tamire götürülmelidir. Bu durumda aracınızın çalışması aracınıza daha çok zarar verecektir.

​​​​​​

Antalya Havalimanı araç kiralama ile edinilen araca yapılan bu işlem aracın hararetini azaltmaya az da olsa yaramaktadır. Radyatör kapağı bilen kişilerce uygun bir biçimde açılarak kayıp su miktarı kontrol edilmelidir. Antalya Havalimanı araç kiralama ile edinilen araç eğer su miktarının azlığı ile ilgili ise su eklenmesinde bir sakınca yoktur. Antalya Havalimanı araç kiralama şirketi birçok konuda olduğu gibi hararet sorunu ile de ilgilenmektedir. 

 

Antalya Havalimanı araç kiralama yıllardan beri süre gelen tecrübesi Antalya Havalimanı araç kiralama farkı ile müşterilerine hizmet vermektedir. Antalya Havalimanı araç kiralama birçok alanda müşterisi ile ilgilenerek diğer şirketlerden farklı olduğunu göstermektedir. Antalya Havalimanı araç kiralama müşterisini memnun etmek adına her çeşit hizmeti vermektedir. Bu sebeplerden dolayı Antalya Havalimanı araç kiralama her zaman tercih edilmektedir.