Radar Kaç Metreden Algılar? - Antalya Havalimanı Araç Kiralama

Radar Kaç Metreden Algılar? - Antalya Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

Radar Kaç Metreden Algılar? - Antalya Havalimanı Araç Kiralama


Antalya Havalimanı Araç Kiralama

Radar Kaç Metreden Algılar? - Antalya Havalimanı Araç Kiralama 

 

Antalya havalimanı araç kiralama alan müşterilerimize radar konusunda ve merak edilen radar kaç metreden algılar sorusu hakkında bilgilendirmeler yapıyoruz. Zira bu konu hem maddi açıdan hem de manevi olarak müşterilerimiz için oldukça önemli bir konu olmaktadır. Radar, insanların huzur içerisinde seyahat edebilmeleri için konulmuş bir sistemdir.

 

Trafikte sürekli uzun yola çıkan kimselerin çok iyi bildiği bir şey vardır: Radar. Radar her ne kadar trafik sisteminin sağlıklı bir şekilde işlemesi amacı ile çıkarılmışsa da maalesef bazı art niyetli kimseler nedeni ile toplumda kötü bir şekilde bilinmektedir. İnsanlar radarı kendilerine ceza kesilmesi için konulmuş olan bir cihaz olarak görseler de işin gerçeğinde ise radar; toplum huzurunu koruyabilmek ve trafikteki akışı sağlıklı bir şekilde gerçekleştirebilmek amacı ile kullanılmaktadır.

 

 Trafiğin Bekçileri

 

İlk olarak radarın ne olduğu ile başlayalım. Radarlar, trafikten sinyal gönderme ve gönderilmiş olan sinyalleri geri alma anlayışı ile çalışmaktadır ve bilinen iki tür sinyal vardır: İlki radyo sinyali göndermeye yarayan radarlar ikincisi de lazer sinyali gönderme amacı ile çalışan radarlar.

 

Diyelim ki Antalya Havalimanı araç kiralamaaldınız ve trafikte ilerliyorsunuz; radara doğru gider iseniz aracınızın plakasına denk gelecek bir biçimde iki farklı zaman içerisinde iki sinyal alacaksınız. İlk gönderilmekte olan sinyalin geri dönme hızı ile ikinci olarak gönderilen sinyalin geri dönme hızı arasındaki fark ise detektörlerin dekoderlerinden geçerek yaklaşık olarak yüzde onluk bir sapmayla ortalama hız bulunmaktadır.

 

Gördüğünüz gibi sizlere sadece Antalya Havalimanı araç kiralama değil bu gibi önemli konularda da bilgilendirici bir hizmet veriyoruz. Radar sistemlerinin araç üzerlerinde bulunan plakalara odaklanmaları konusu ise asla tesadüfen gerçekleşmez. Araç plakaları öncelik ile kaliteli bir reflektör ile yapılmaktadır. Bundan dolayı birer radyo sinyalleri ile çalışan radarların içinde anlık frenleme ile ceza yeme olasılığınız oldukça düşük olacaktır. Bunun ile birlikte lazer ışığını göndermekte olan radarlarda ise mikro/ saniye bazlı çalışan bir keskin hesaplama yapıldığı için siz daha frenin pedalına dokunmadan ceza yemiş olacaksınız.

 

 Radar Kaç Metreden Algılar 

 

Antalya Havalimanı araç kiralama aldığınız aracınız ile veya kendi aracınızla yolda gider iken hızınızı iyi ayarlamanız gerekmektedir. Peki radar kaç metreden algılar? Merak edilen radar kaç metreden algılar sorusunun cevabı ise; zira radarlar kendilerinde bulunan teknolojinin kalitesine göre 50 ile 1000 metrelik mesafe arasında hız tespiti yapmaktadır. Yani kısa bir şekilde özetleyecek olur isek Antalya Havalimanı araç kiralama hizmeti ile kiraladığınız araç veya kendi aracınız ile oldukça dikkatli bir seyahat yapmanız gerekiyor. Siz frene bastığınız zaman her şey için çok geç olabilir.

 

Bu konuyu sizlere bir örnek ile açıklar isek oldukça iyi olacaktır. Diyelim ki Antalya Havalimanı araç kiralama alarak bir araç kiraladınız ve yolda gidiyorsunuz. Bir karayolu üzerinin her yerinde değişik hız limitleri bulunabilir. Bu nedenle trafikte yer alan işaretlere ve tabelalara oldukça dikkat etmelisiniz. Fakat diyelim ki dikkatiniz dağıldı ve hız sınırını aştınız. Siz daha frene basmadan önce Antalya Havalimanı araç kiralama hizmeti veren firmadan aldığınız aracınız radara yakalanacaktır. Bu neden ile mesafenizi oldukça iyi ayarlamalı ve hızınıza dikkat etmelisiniz.

 

Son olarak sizlere vereceğimiz bir bilgi de artık Elektronik Denetleme Sistemleri yani EDS’lerin kaldırıldığıdır. Bu işlemin yerine son derece hassas ölçümler yapan bir sistem geldi yani herhangi bir hata meydana gelmeden artık araç sahiplerine kolay bir şekilde cezai işlem uygulayabiliyorlar.

 

Bunun ile birlikte şehirlerdeki giriş çıkışlara ya da kritik noktalara yerleştirilmiş olan MOBESE’lerin ise radar için değil güvenlik için olduklarını belirtelim. Bu kameralar tamamı ile güvenlik amacı ile kullanıldıklarından herhangi bir radar görevi görmemektedirler.