Trafik Sigortası ile Kasko Arasındaki Farklar – Antalya Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog


Antalya Havalimanı Araç Kiralama

Trafik Sigortası ile Kasko Arasındaki Farklar – Antalya Havalimanı Araç Kiralama

 

Seyahat amaçlı bir yerden başka bir yere gelmek için kişiler kendilerinin bu süreç içinde gittikleri şehirde daha uygun şekilde gezmek için sürekli olarak kendilerine ait bir aracın olmasını ister. Bu durumda kişiler araçlarını uzak bir şehre getiremeyeceğinden orada bulunan araç kiralama şirketinden araç kiralaması yapar. Kişiler daha çok yaz mevsiminde Antalya iline giderek oranın güneşi ve denizin tadını çıkarmak ister.

 

Böylece kişiler aracını ilde kiralamak için Antalya Havalimanı araç kiralama yerlerine giderek kendilerine en uygun olan aracı kiralar. Bu durumda kişiler kendilerinin şehri gezmesi için altında arabası ile istediği yere giderek şehrin tadını çıkarır. Böylelikle kişiler en uygun şekilde araç kiralaması yaparak kullanacağı günleri de belirleyerek daha rahat şekilde kullanım durumu gerçekleşir. 

 

 Trafik Sigortası Nedir?

 

Zorunlu Trafik Sigortası, devlet tarafından bütün motorlu araç sahiplerine yapılması zorunlu tutulmuş olan ve kaza sonucunda diğer araç veya üçüncü şahıslara verebileceğiniz zararlar için sizi güvence altına alan bir sigorta ürünüdür.

 

Kişiler seyahat amaçlı bir ile gittiği sırada o ilde daha rahat gezmek için araç kiralama durumu oluşur. Bu sayede kişiler kendilerine uygun aracı kiralayarak kiralama esnasında herhangi bir sıkıntı yaşamak istemez. Bu durumda Antalya iline gelen turist Antalya Havalimanı araç kiralama yerlerinde araç kiralayarak şehirde güzel bir tatil ortamı yaratır.

 

Bu sayede kişiler kendine ait araçla istediği her türlü etkinlikler yapar. Kişi aracı kiralarken aracın eksik durumları olup olmayacağını kontrol eder. Eğer aracın trafik sigortası yapılmamışsa bu durumda kişi aldığı araç esnasında yolda çevirme esnasında ceza işlemine tabii tutulur. Trafik sigortasının önemi kaza olduğu sürece hem maddi hem de manevi durumda büyük önem arz eder. Bundan dolayı trafik sigortası devlet tarafından zorunlu hale getirilir. 

 

 Araç Kaskosu 

 

Kasko; araçları risklere karşı güvence altına alan bir sigorta türüdür. Aracınızı, trafik kazaları, çalınma, yanma gibi risklere karşı güvence altına alır. 

 

Kasko isteğe bağlı yapılır ve 1 yıllık olarak düzenlenir.  Kaskoda amaç, karşı araçtaki hasar ile değil sigortalı araçtaki hasar ile ilgilenmektir. Aracınızda oluşan hasarı poliçede yer alan maddelere göre kısmen veya tamamen karşılar.

 

Kişiler kiraladığı araç durumunda özellikle trafik sigortasına bakmak zorundadır. Fakat kasko trafik sigortası kadar önemli değildir. Kişiler kaskoyu isteğe bağlı yaptırarak herhangi bir durumda özel şirketinde maddi hasarı karşılamasını ister. Böylece kişiler Antalya ilinde seyahat yapmak amacıyla gittiği zaman Antalya Havalimanı araç kiralama yerine giderek uygun şekilde araç kiralaması yaparak kendine daha rahat bir tatil ortamı sunabilir. Bu şekilde kişi kasko durumlarını sormasına da gerek yoktur. Fakat trafik sigortası kesinlikle sorulması gerekir. Bu durumda kişiler kasko ve trafik sigortası arasındaki farkı çok iyi bilmesi gerekir. 

 

Trafik Sigortası ile Kasko Arasındaki Fark

 

Zorunlu trafik sigortası ile kasko birbirinden tamamen farklı riskleri teminat altına alan iki ayrı üründür. Trafik sigortası; kaza durumunda karşı tarafın zararını karşılarken, kasko ise sizin zararınızı karşılar. Trafik sigortasını yaptırmak zorunludur, kasko ise isteğe bağlıdır.

 

 Sosyal Etkinliklere Katılma

 

Antalya iline her yıl giden kişi devamlı olarak orada olan bir sosyal etkinliğe katılmak ister. Bu durumda kişi orada olan sosyal etkinlik alanına ulaşmak amacıyla şehirde araç kiralama durumu gerçekleşir. Böylelikle kişiler Antalya Havalimanı araç kiralama şirketinden kendi bütçesine uygun şekilde araç kiralaması yaprak sosyal etkinliklere istediği zaman gidebilir. Böylelikle kişiler rahat bir şekilde sosyal etkinlik alanına gelerek daha rahat bir tatil yapma imkanı elde eder.

 

 Tarihi Yerler

 

 Antalya ilinde geçmişten günümüze kadar birçok medeniyete ev sahipliği yaptığı için tarihi turizm için önemli konumu vardır. Bu durumda kişiler şehirde bu tarihi alanlara gitmek için Antalya Havalimanı araç kiralama yerlerine giderek daha rahat bir şekilde istediği tarihi yerlere gidebilir. Bu sayede kişiler kendilerinin hem yerinde görerek hem de kültürel açıdan bilgi zenginleşmesine katkı sağlar.

 Böylelikle kişiler kendine uygun şekilde şehir içi ya da şehir dışı gezmeleri yapabilir. 

 

 Antik Kentler

 

Antalya ilinde en çok gezip görülen yerler arasında bulunan antik kentler şehre gelen turistler için önemli bir yer tutar. Bu antik kent şehirden uzak olduğundan kişi şehirde Antalya Havalimanı araç kiralama yerine giderek kendine uygun araç kiralaması yaparak istediği zaman rahat bir şekilde antik kent ziyaretleri yapar. Bu durumda kişi en sevdiği antik alanları yerinde görme fırsatı yakalar. Kişiler bu antik kentler için devamlı olarak şehre gelerek şehrin turizmine katkı sağlar.