Otomobiller İçin Doğru Yağ Seçimi – Antalya Havalimanı Araç Kiralama

Otomobiller İçin Doğru Yağ Seçimi – Antalya Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

Otomobiller İçin Doğru Yağ Seçimi – Antalya Havalimanı Araç Kiralama


Antalya Havalimanı Araç Kiralama

Otomobiller İçin Doğru Yağ Seçimi – Antalya Havalimanı Araç Kiralama

 

Antalya Havalimanı araç kiralama firmalarından kiraladığınız otomobilde doğru yağın kullanıldığına emin olmalısınız. Otomobilde doğru yağın kullanılması, aracın performansını etkileyeceği gibi yakıt tüketiminde tasarruf da sağlar. 

 

Otomobil için motor yağının çok fazla önemi vardır. Tabii ki birçok parçanın ya da malzemenin araç için önemi çok büyüktür ancak aracın kalbi olan ve sürücülerin en çok korktuğu arıza oluşmasını istemediği şey motordur. Motorundan gelen her hangi bir ses bile sürücünün sürüş keyfini hatta çok daha önemli olan güvenliğini tehlike altında olması korkusu oluşturur. 

 

Her motora göre farklılık gösteren motor yağları bulunmaktadır. Bu farklılıklar viskos akışkanlıklar hakkında olur. 

 

Motor yağının düzgün seçilmesi sürücü için maddi yönden de çok avantajlıdır. Çünkü araç doğru motor yağı sayesinde çok daha az yakıt harcar ve az yakıt ile çok yol alırsınız. Aslında tam tersi durumda sadece sürücü aracın performansını yani normalde tükettiği yakıtı değiştirmiş olur. Bu da sürücünün cebine zarar vermektedir. 

 

Örneğin bir yolcu hava yolu seçimi ile Ankara'dan Antalya iline yolculuk ettikten sonra iş toplantısına gidebilmek için Antalya Havalimanı araç kiralamaile bir araç kiralama işlemi yapmak istediğinde araç hakkında çok daha fazla bilgi almalıdır. Bunu internet üzerinden ya da Antalya Havalimanı araç kiralama yapmış olduğu firmadan da yapabilmektedir. 

 

 Otomobil İçin Yağ Ne İşe Yarar?

 

Otomobil yağı aracın motorunun hareket eden parçalarının bulunduğu alan içerisinde sürtünmesini ve buna bağlı olarak yıpranması engeller. Bu engelleme sırasında araç çok daha verimli bir şekilde performans gösterir. Bu da sürücünün araç üzerinde beklediği bir özelliktir. Araç yağ bakımının yapılması bu yönden çok önemlidir. 

 

Aynı örnek üzerinden gidilecek olur ise yolcu hava yolu seçimi ile Ankara'dan Antalya iline yolculuk ettikten sonra iş toplantısına gidebilmek için Antalya Havalimanı araç kiralama ile bir araç kiralama işlemi yapmak istediğini düşünelim. Bir firma ile anlaştığında Antalya Havalimanı araç kiralama firmasından kiralamış olduğu aracın yağ bakımının yapılıp yapılmadığına bakması sürücü için çok daha verimli bir sürüş demektir. 

 

 Yağ Çeşitleri Nelerdir?

 

Motor yağları viskos akışkanlıklarına göre çeşitlilik göstermektedir. Viskos teriminin amacı ise yağın yoğunluğu hakkında bilgi vermektedir.

 

Motor yağları üretim şekillerine göre üçe ayrılmaktadır. 

 

Mineral Yağlar: 

 

Ham petrolü damıtarak ve deterjan, aşınma önleyici ve viskozite geliştirici gibi katkı malzemesi eklenilerek elde edilen yağlardır. 

 

Tam Sentetik Yağlar:

 

Laboratuvar içerisinde üretilen tamamen kimyasal işlemlerden oluşan bir motor yağı çeşididir. 

 

Yarı Sentetik Yağlar:

 

Diğer iki şıkta anlatılan sentetik ve mineralli yağların karıştırılması ile elde edilen bir motor yağı çeşididir. Bu yağ çeşidi üretilir iken ortalama %75 oranında mineralli yağdan %25 oranında ise sentetik yağdan karıştırılarak üretilmektedir. 

 

 Mineralli Yağlar ve Sentetik Yağlar Arasında Oluşan Farklar 

 

Sentetik yağlar sıcaklık farklarına göre çok daha dayanıklıdır. Bu da mineralli yağlara göre daha büyük bir sıcaklık oranı olmasını sağlamaktadır. Sentetik yağlar ham madde olarak çok daha maliyetli olmasından dolayı çok daha pahalıdır. Mineralli yağlar kimyasal içermediği için çok daha ucuz olmaktadır. 

 

 Otomobiliniz İçin En Doğru Yağ Seçimi Nedir?

 

Yolcu araç kiralama işlemini Antalya Havalimanı araç kiralama yapan bir firma ile gerçekleştirdikten sonra zaten yağ bakım zamanı geldiğinde direkt olarak Antalya Havalimanı araç kiralama yapmış olduğu firma ile görüşebilir. Sorumluluk sürücüye ait değildir. Ancak kendi arabanız olduğunda durum biraz daha farklıdır. Bu durum içerisinde Antalya Havalimanı araç kiralama firması olamayacağından sürücü kendi seçimlerini yapabilmelidir. 

 

Bu seçimler şu şekilde olmalıdır; Öncelikle motor teknik özellikleri bilinmelidir. Motor teknik özellikleri düşünülürken aracın yüksek devirli, orta devirli ya da düşük devirli motor olmasına bakılır. Bunun dışında motor yağı seçimi sırasın aracınızın modeli de önem arz etmektedir.